Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į pensiją išėjusiam „Boeing 737“ suteiktas antrasis gyvenimas – jis virto prabangia vila

Netoli Balio Nyang-Nyang paplūdimio esančioje uolos viršūnėje stovintis išleistas į pensiją „Boeing 737“ virto privačia prabangia vila, rašo traveltomorrow.com.
„Boeing 737“ lėktuvas
„Boeing 737“ lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lėktuvas Balis

Lėktuvas priklausė „Mandala Airlines“, tačiau 2014 m. bendrovė nutraukė veiklą. 2021 m. lėktuvą nusipirko kūrėjas Feliksas Deminas, turėjęs viziją jį paversti kažkuo ypatingu. Nors iš pradžių jis norėjo įsigyti privatų lėktuvą asmeniniam naudojimui, netrukus suprato, kad jame slypi kur kas didesnis potencialas, kurį galima išnaudoti.

Ieškodamas jis rado apie 20 lėktuvų visoje Indonezijoje, kol apsistojo ties „Boeing 737“. „Dar prieš jį įsigydamas pagalvojau, kad jį galima paversti kokiu nors unikaliu objektu, ir nusprendžiau susikoncentruoti į vilos kūrimą“, – teigė jis CNN.

Lėktuvo įsigijimas buvo tik ilgos kelionės pradžia iki tol, kol jis būtų paruoštas priimti svečius. Lėktuvo nugabenimas į dabartinę vietą, ant uolos 150 metrų virš jūros lygio, pareikalavo dviejų mėnesių planavimo ir konsultacijų su „Boeing“, kaip jį išardyti ir vėl surinkti. „Atlaisvinome 50 000 varžtų“, – sakė F.Deminas.

Pats lėktuvo perkėlimo procesas užtruko penkias dienas, dauguma operacijų buvo atliekamos naktį. Pervežimui užbaigti prireikė policijos palydos, dviejų kranų, platformos ir specialistų, kurie pakėlė žemai kabančius elektros laidus siaurose Balio gatvėse.

Po to, kai lėktuvas buvo vėl surinktas, jo vidus buvo visiškai išardytas ir atnaujintas. F.Deminas turėjo aiškią viziją, kaip panaudoti į pensiją išėjusį „Boeing“, kad žmonės „patirtų „wow“ efektą nuo pat pirmos sekundės, kai atsidurs šioje neįprastoje vietoje“.

Prabangia vila tapusiame lėktuve dabar yra du miegamieji su drabužinėmis, svetainė su sofa-lova, baru ir stikliniu įėjimu, du vonios kambariai, iš kurių vienas yra buvusioje pilotų kabinoje, ir nedidelė virtuvė, kurioje, be kitų patogumų, įrengta mikrobangų krosnelė, elektrinis virdulys, nemokama arbata, tirpi kava bei nemokamas vanduo buteliuose. Apgyvendinimo įstaigoje su oro kondicionieriumi svečiams taip pat siūlomas nemokamas belaidis internetas, be to, jie gali mėgautis teritorijoje esančiu baseinu.

Vienintelis dalykas, kurio dar trūksta F.Demino koncepcijai užbaigti, yra stikliniai turėklai, įrengti aplink lėktuvo sparną, o tai, anot jo, pasirodė sudėtinga, nes žmonės nenori dirbti ant sparno, kabančio virš uolos. Turėklai vis dėlto bus sumontuoti, kai tik jis suras žmogų, „pakankamai drąsų tai įgyvendinti“.

Šį nekilnojamąjį turtą, vadinamą „Private Jet Villa by Hanging Gardens“, bus galima išsinuomoti balandžio mėn., o jo kaina prasidės nuo 7 000 JAV dolerių už naktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas