Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dizainerė Gesa Hansen apie spalvas vonios kambaryje ir virtuvėje: būkite drąsūs!

Dizainas Hesą Hansen (gim. 1981) lydi nuo pat mažų dienų – jos šeimoje buvo nemažai dizainerių ir architektų. Baigusi pramoninio dizaino studijas Paryžiuje ji dirbo pas vieną žymiausių pasaulio architektų Jeaną Nouvelį. Vėliau su bendraminčiais Pascaline Feutry ir Aï Bihrwhich Paryžiuje įkūrė „HFB Studio“. 2015 metais Gesa Hansen pateko į prestižinio dizaino ir architektūros žurnalo „Wallpaper“ sudarytą 200 svarbiausių pasaulio dizainerių sąrašą.
Gamintojo „Villeroy & Boch” plautuvė
Gamintojo „Villeroy & Bosch” plautuvė / Gamintojo nuotr.

Kurdama spalvotų keraminių praustuvų seriją „Artis“ kompanijai „Villeroy & Boch“ dizainerė siekė pabrėžti spalvos svarbą šiuolaikiniame interjere.

„Spalvos vis dar turi milžinišką įtaką bendrai namų atmosferai, kuria laisvės ir lengvumo nuotaiką“, – neabejoja dizainerė. Nors nemaža dalis žmonių vis dar neslepia skeptiško požiūrio į įdomesnius spalvinius sprendimus ir raštus interjere, ypač vonios kambaryje ir virtuvėje.

Svarbiausia - nepersistengti

Dar prieš kelis dešimtmečius dinamiškos ryškios spalvos bei raštai išties dominavo visose namų erdvėse, tačiau interjero tendencijos keičiasi.

Gesa Hansen pabrėžia, kad spalva išlieka viena efektyviausių priemonių, suteikianti šiuolaikinei erdvei gyvumo ir individualumo, tačiau svarbiausia – nepersistengti.

G. Hansen šiuo metu gyvena ir kuria Paryžiuje, jos įkvėpimo šaltiniu tapo kasdienis paryžiečių gyvenimas ir, jos nuomone, charakteringiausiai skirtingus metų laikus atskleidžiančios spalvos.

Kadangi ribos tarp skirtingų namų zonų vis mažiau pastebimos, vonios kambaryje dizainerė siūlo drąsiau rinktis įdomesnius pastelinius atspalvius. Ji taip pat rekomenduoja svarbiais stilistiniais akcentais paversti ir kitus funkcinius interjero elementus, pavyzdžiui... keraminius praustuvus.

Įprasta, kad praustuvai dažniausiai būna balti, tačiau techninės galimybės jau leidžia juos gaminti įvairių spalvų. O kompanija „Villeroy & Boch” kartu su G. Hansen žengė dar toliau – šioje kolekcijoje panaudojus unikalią gamybos technologiją praustuvai yra dvispalviai: balta yra tik vidinė jų dalis.

Į „Artis“ spalvinę paletę dizainerė įtraukė geltoną, rožinę, mėlyną ir žalią ir dar 15 skirtingų atspalvių. Kadangi G. Hansen šiuo metu gyvena ir kuria Paryžiuje, jos įkvėpimo šaltiniu tapo kasdienis paryžiečių gyvenimas ir, jos nuomone, charakteringiausiai skirtingus metų laikus atskleidžiančios spalvos.

Įkvėpta „Artis“ sėkmės dizainerė įvairesnes spalvas siūlo ir vonios kambario baldams, ypač jei įmanomas spintelių fasadų, lentynėlių spalvų ir jų derinių pasirinkimas. Tarp Gesa Hansen spalvų-favoričių vonios baldams – ne tik matinė ar blizgi balta, juoda, bet ir šį sezoną dėl savo išraiškingumo ypač madingos žalia, melsva, violetinė ir geltona.

Spalvos grįžta ir į virtuvę

Dizainerė siūlo drąsiau įsileisti spalvas ir į virtuvę. Išnaudoti keramines plautuves – dar viena stilistinė idėja. Apie keraminės plautuves vis dar vyrauja nemažai stereotipų, nors savo savybėmis jos niekuo nenusileidžia pagamintoms iš nerūdijančio plieno ar akmens masės.

Keramika puikiausiai tinka visoms maisto ruošimo funkcijoms, yra atspari karščiui, šalčiui, įvairių medžiagų, taip pat ir cheminių, poveikiui. Įvairūs tyrimai rodo, kad keramika atsparumu smūgiams ir įbrėžimams prilygsta nerūdijančiam plienui. Galiausiai tai ir viena higieniškiausių natūralios kilmės medžiagų.

Keramines plautuves lengviau priderinti ir prie bendros interjero stilistikos, suteikti virtuvei išskirtinį charakterį. Tuo neabejoja ir G. Hansen, jau pristačiusi spalvingą „Villeroy & Boch“ plautuvių kolekciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas