Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Terasa su sodu Klaipėdoje – pavyzdys, kaip kurti jaukumą

Lietuvos pajūrio sodas su japoniškom detalėm – taip šį sodą ant stogo apibūdina projeko autorė. Klaipėdos centre septintame aukšte esanti terasa iki renovacijos atrodė niūriai, tačiau specialistė pasistengė, kad 150 kv. metrų terasa taptų jaukia pasibūvimo vieta.
Terasa ant stogo Klaipėdoje
Terasa ant stogo Klaipėdoje / Lauros Popkytės nuotr.

Anot projekto autorės kraštovaizdžio architektės Laura Popkytės, „U“ formos sodas įrengtas daugiabučio namo apartamentų terasoje. Jos kampuose įrengtos augalų zonos. Vienoje zonoje – smilginiai augalai, kitoje – dekoratyviniai spygliuočiai ir lapuočiai augalai.

Medines terasų dalis jungia akmenų takas su mediniu lentų intervalu. Poilsio zona įrengta ant medinių terasų, kuriose yra gultai, stalas su kėdėmis.

Augalų zona įrengta tam, kad sėdint poilsio zonoje būtų akiai gražus vaizdas, kuriuo galima gėrėtis. Smilginiai augalai pasirinkti, nes atspindi pajūrį ir Klaipėdos kraštą.

Architektai atsižvelgė ir į oro sąlygas. Klaipėdoje vėjas gana stiprus, todėl augalai pasirinkti ne itin lepūs, atsparūs vėjui.

Sodo akcentu tapo akmeninis vandens dubuo – Tsukubai. Tai japoniškų sodų detalė, simbolizuojanti kūno ir sielos apsivalymą.

Tokio sodo įrengimas kainuoja apie 3 tūktst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas