Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pažvelkite į prabangius, bet kokioms grėsmėms atsparius bunkerius, statomus po itin turtingų žmonių dvarais

Šveicarijos bendrovė „Oppidum Bunkers“, įsteigta kurti prabangius požeminius bunkerius elitui, pristatė savo naujas „L'Heritage“ požemines rezidencijas „galingiausiems pasaulio asmenims“, rašo portalas Metro.co.uk.
Šveicarijos įmonė turtingųjų elitui siūlosi įrengti prabangius, apokalipsei atsparius bunkerius
Šveicarijos įmonė turtingųjų elitui siūlosi įrengti prabangius, apokalipsei atsparius bunkerius
Temos: 2 Turtas Bunkeris

Šie 1 000 kvadratinių metrų ploto bunkeriai įrengiami po dvarais ir yra „optimizuoti itin prabangiam kasdieniam gyvenimo būdui, kartu pasiruošę visoms antžeminėms grėsmėms“.

Aukštųjų technologijų bunkeriuose, nusileidusiuose 15 metrų po žeme, yra šliuzas, kuris buvo visiškai įrengtas kaip nukenksminimo kamera, uždaras sodas, treniruoklių salė, patogios gyvenamosios ir miegamosios erdvės bei privati meno galerija, į kurią galima žiūrėti pro nepermatomą ir permatomą sieną ir kurioje užtikrinama bankų lobyno lygio apsauga.

Oro šliuzą saugo dvejos sprogstamosios durys, o išorinės durys valdomos multibiometriniu skaitytuvu, kuris vienu metu nuskaito veidą, akies rainelę, delną ir pirštų atspaudus.

Galima įrengti papildomą ginkluotę, o jūs galite ramiai miegoti, žinodami, kad konstrukcija pastatyta pagal NATO balistinės ir sprogimo apsaugos lygį, naudojant didelio tankio betoną, kurio sudėtis tokia pati, kokia naudojama atominėms elektrinėms statyti.

„Mūsų „Oppidum“ vizija – statyti gražiausius ir saugiausius pasaulyje šiuolaikinius įtvirtintus gyvenamuosius namus“, – teigė „Oppidum“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Jakubas Zamrazilas.

„Tai ramybės ir visiško saugumo vietos savininkams ir jų šeimoms. Mums suteikta garbė siūlyti savo klientams aukščiausio lygio paslaugas, kuriant gražias vietas, kurios saugos juos ir jų palikimą ateinančioms kartoms“, – tęsė jis.

Pasak J.Zamrazilo, „Oppidum“ į pasaulį žvelgia optimistiškai, taip pat mano, kad yra išmintinga būti pasiruošus nenumatytiems ir neišvengiamiems įvykiams.

Anot jo, neapibrėžtame pasaulyje „Oppidum“ suteikia ramybę.

Šveicarijos įmonė turtingųjų elitui siūlosi įrengti prabangius, apokalipsei atsparius bunkerius
Šveicarijos įmonė turtingųjų elitui siūlosi įrengti prabangius, apokalipsei atsparius bunkerius

„Tai stiprybės vieta, kuri leidžia mūsų klientams išsaugoti ir apsaugoti tai, kas svarbiausia“, – sakė jis.

Pagrindiniai bunkerio bruožai: NASA lygio technologija, leidžianti maisto atsargas laikyti mėnesius ar net metus, vidinis sodas, medicinos kabinetas, aukštos lubos ir prabangūs pagal užsakymą pagaminti baldai.

Pagrindiniai bunkerio bruožai: NASA lygio technologija, leidžianti maisto atsargas laikyti mėnesius ar net metus, vidinis sodas, medicinos kabinetas, aukštos lubos ir prabangūs pagal užsakymą pagaminti baldai.

Pasak tokio bunkerio kūrėjų, į erdvų požeminį garažą, vadinamą „Parc Fermé“, saugomą vidinių apsaugos vartų, patenkama per hidrauliniu būdu valdomą rampą, įleistą į žemę, kad būtų beveik nematoma.

Slaptoji galerija yra itin saugi ir atitinka griežčiausius draudimo bendrovių kriterijus.

Vidiniame sode gėles ir augalus palaiko sudėtingas automatinis drėkinimas.

Visiškai imituojant šviesos spektrą, virš galvos esančiame stoglangyje matyti, kaip kyla ir leidžiasi saulė bei keičiasi metų laikai.

Bunkeriuose taip pat yra baseinai ir treniruokliai.

Jame taip pat yra du nepriklausomi oro filtravimo įrenginiai. Pagrindinis įrenginys skirtas įprastam naudojimui taikos metu. Antrinis įrenginys – tai karinė cheminio, biologinio, radiologinio ir branduolinio (CBRN) filtravimo sistema.

Bunkeris yra visiškai hermetiškas ir sandarus, o prireikus jį galima visiškai izoliuoti nuo išorinės atmosferos.

Bunkeriuose įrengti du nepriklausomi oro filtravimo įrenginiai – paprastas ir karinis, abiejuose įrengta CO2 šalinimo sistema ir pagalbinis deguonies šaltinis, užtikrinantis kvėpuoti tinkamą orą, kai į pastatą patenka nepakankamai šviežio oro arba jo visai nėra.

Vanduo tiekiamas iš giliai po žeme esančio privataus gręžinio, visiškai nepriklausomo nuo viešojo tiekimo.

Nutrūkus elektros energijos tiekimui, sutrikus elektros energijos tiekimui ar esant nestabiliam elektros tinklui, elektros energijos tiekimo sistema sklandžiai persijungia į vieną iš daugelio saugių alternatyvių elektros energijos šaltinių, įskaitant du dyzelinius generatorius ir atsargines baterijas.

Pagrindinis „Oppidum L'héritage“ architektas ir dizaineris Marcas Prigentas pridūrė, kad bunkeris yra nepaprastas techninis ir profesinis iššūkis, visiškai pranokstantis bet kokį anksčiau gautą saugios erdvės projektą.

Jis teigė: „Kiekvienas projektas yra sumanytas, suprojektuotas ir įgyvendintas be jokių kompromisų, kad būtų vertas mūsų klientų, galingiausių pasaulio asmenų, dėmesio.“

„Paslėpta po žeme, jų pačių valdose, ši vieta yra absoliučiai tikslinga, inžineriškai vientisa ir pasižyminti moderniausiomis technologijomis, taip pat siūlanti gražią, elegantišką ir visiškai individualizuotą gyvenamąją aplinką“, – pridūrė jis.

„Oppidum“ bunkerius galima įsigyti ES, Jungtinėje Karalystėje, JAV ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas