Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Subtilios prabangos namai: didžiausias iššūkis projektuojant – svetainė su 5 m. aukščio lubomis

Alionos Maliutos ir Anastasijos Žuk kurtas namas jaunai šeimai Alytuje alsuoja subtilia prabanga ir elegancija, perteikiama per klasikinius elementų derinius, medžiagas bei smaragdo spalvos akcentus.
Subtilios prabangos namai Alytuje
Subtilios prabangos namai Alytuje / Rūtos Strakšaitės nuotr.

Interjero dizainerių nuomone, projektuojant naujus namus vienas svarbiausių dalykų – panaši užsakovų ir dizainerių vizija. Šiuo atveju kūrėjos gali džiaugtis ir didžiuotis sklandžiu projekto įgyvendinimo procesu, nes užsakovai buvo atviri daugeliui jų pasiūlymų. Pagrindinis klientų pageidavimas – subtili prabanga interjere be jokio kičo, ką pavyko puikiai įgyvendinti.

Siekiant sukurti prašmatnumo įspūdį, buvo pasitelkti sienų dekoro elementai, subtilios auksinės detalės, marmurinės plytelės, metalo bei stiklo durys. Veidrodžiai taip pat padėjo išryškinti pagrindinį prabangos šaltinį – šviesias ir labai erdvias patalpas. Pagrindinė, labiausiai išsiskirianti erdvė – pirmo aukšto svetainės zona, kurios lubos siekia net 5 metrus.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Subtilios prabangos namai Alytuje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Subtilios prabangos namai Alytuje

Ji tapo didžiausiu iššūkiu projektuojant šiuos namus. „Teko apgalvoti, kaip įrengti svetainės zoną, kad interjero elementai neprapultų, neatrodytų mažyčiai tokioje didelėje patalpoje“, – atvirauja dizainerės.

Priimant įvairius interjero sprendimus, būtina atsižvelgti į funkcionalumą, tačiau kiekvienam jis reiškia skirtingus dalykus. Šiuo atveju svarbiausia buvo išlaikyti erdvius namus. Norint vizualiai išplėsti koridoriaus erdvę, ant sienos sumontuotas didelis, aukso detalėmis į netaisyklingas geometrines figūras padalytas veidrodis.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Subtilios prabangos namai Alytuje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Subtilios prabangos namai Alytuje

Iš prieškambario ir koridoriaus į svetainę palikta durų anga su stiklinėmis juodo metalo durimis. Svetainės ir virtuvės erdves atskiria neaukštas židinys.

Be minėtų šviesą atspindinčių elementų, neprarasti erdvės pojūčio taip pat padeda apšvietimas. Buvo pritaikyti keli scenarijai, kad užsakovai turėtų galimybę rinktis iš ryškaus bei ramaus vakarinio apšvietimo. „Buvo įmontuotos LED juostos, virtuvėje įrengta TRACK šviestuvų sistema, taip pat naudojome gražius taškinius kabamuosius bei sieninius šviestuvus“, – apie priimtus apšvietimo sprendimus aiškina interjero dizainerės.

Namas pasižymi ne tik išskirtinėmis erdvėmis, bet ir nuostabia jį supančia aplinka. Gamtos apsuptis ir pušynas padiktavo labai ramų žalumos ir žemės atspalvių interjerą. Medžio spalvos laiptus, baldus bei tekstilę papildė ryškūs smaragdiniai akcentai. Jie nugulė ant minkštųjų baldų, tapetų, sienų apdailos.

„Kad interjeras būtų harmoningas, reikia elementų, už kurių galėtų užsikabinti akis“, – apie ryškiais akcentais ramiame fone išlaikomą harmoniją pasakoja Aliona Maliuta ir Anastasija Žuk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas