Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelietis 50 metų praleido uoloje rausdamas požeminį namą: pažvelkite vidun

Per 50 metų Nissimas Kahlonas smiltainio uoloje Herzlijoje, Izraelyje, išrausė erdvų urvinį namą. Pastarasis yra beveik kaip labirintas, su daugybe kambarių, sujungtų tuneliais ir laipteliais, rašo naujienų agentūra „AP News“, kurią cituoja leidinys „Insider“.
Nissimas Kahlonas iškalė namus iš smiltainio uolų, iš kurių atsiveria vaizdas į Viduržemio jūrą Izraelyje
Nissimas Kahlonas iišsirausė namus, iš kurių atsiveria vaizdas į Viduržemio jūrą Izraelyje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 3 Izraelis Namas Urvas

Į namą, kuris puoštas akmenimis, galima patekti kopėčiomis, vedančiomis iš paplūdimio.

Kai 1973 m. N.Kahlonas, kuriam dabar 77 metai, pradėjo rausti šį namą, jis nakvodavo pakrantėje.

Iš pradžių namas buvo paprastas urvas, tačiau ilgainiui N.Kahlonas pradėjo įsirenginėti daugiau kambarių, rašo AP News. Šiems „namams“ panaudotos perdirbtos medžiagos. Statyboms jis taip pat pasitelkė paties pasigamintus įrankius.

Viduje vyras pasidarė lentynų susidėti daiktams, turi baldų. Statinys turi ir vandeniekio sistemą bei telefono liniją. Daugelyje kambarių net yra elektra, nes urvas prijungtas prie elektros tinklų, rašo „AP News“.

Urvinio namo interjerą puošia spalvingos stiklo šukės, mozaikinės plytelės ir sudužę keramikos gabalėliai. N.Kahlonas mozaikinį dekorą sukūrė naudodamas senas plyteles, kurias rado Tel Avivo apylinkių sąvartynuose.

Po pusės amžiaus gyvenimo urviniame name Izraelio vyriausybė grasina iškeldinti N.Kahloną, nes jo namas esą kelia grėsmę pakrantei.

„Scanpix“/AP nuotr./Nissimas Kahlonas iškalė namus iš smiltainio uolų, iš kurių atsiveria vaizdas į Viduržemio jūrą Izraelyje
„Scanpix“/AP nuotr./Nissimas Kahlonas iškalė namus iš smiltainio uolų, iš kurių atsiveria vaizdas į Viduržemio jūrą Izraelyje

Pasak šalies Aplinkos apsaugos ministerijos, N.Kahlono namas padarė „didelę žalą uolai, sukėlė pavojų visuomenei ir sumažino paplūdimį, kuriuo gali vaikščioti visuomenė“, pranešė naujienų agentūra AP.

„Dirbau čia penkiasdešimt metų be jokio atlyginimo. Ką aš padariau – nužudžiau, pavogiau, išprievartavau? Ne! Šis namas yra muziejus. Jie turėtų man skirti premiją“, – žurnalui „New Lines Magazine“ sakė N.Kahlonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas