Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kainą kėlė net suplukę: aukcione už 236 tūkst. eurų parduota ši pirtis ant Bebrusų ežero kranto

Vaizdingoje vietovėje Molėtų r. esanti pirtis su jai priklausančia 100 m ežero pakrante parduota už 236 tūkst. eurų. Medinio pirties pastato plotas siekia beveik 29 kv. m, pastatui priklauso 0,25 ha sklypas, praneša turto bankas. Pradinė šio objekto kaina buvo 80,2 tūkst. eurų, tad aukcionas buvo karštas - kaina nuo pradinės skiriasi triskart.
Pirtis
Pirtis / Turto banko nuotr.

„Tokioje vaizdingoje vietoje šalia vandens telkinių esantys objektai visuomet sulaukia didelio susidomėjimo. Šiame aukcione iki paskutinės minutės savo statymus teikė 17 dalyvių. Didelis dalyvių aktyvumas nulėmė tai, kad galutinė aukciono kaina padidėjo trigubai, lyginant su pradine“, – sako Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Pirties pastatas ir sklypas, adresu Ežerų g. 7B, priklauso Kirneilės kaimui, esančiam pietrytinėje Molėtų r. dalyje. Objektas yra vaizdingoje ir miškingoje vietoje, šalia beveik 3,8 km2 ploto Bebrusų ežero. Apylinkėse išvystytas kaimo turizmas – aplink įsikūrusios dešimtys poilsiaviečių ir kaimo turizmo sodybų. Bebrusų ežeras itin mėgstamas poilsiautojų ir meškeriotojų – ežere gausu įvairių rūšių žuvies, renkasi vandens pramogų mėgėjai.

Turto banko nuotr./Pirtis ir sklypas
Turto banko nuotr./Pirtis ir sklypas

Atstumas iki Vilniaus – apie 60 km, iki Molėtų – tik apie 5,5 km.

Už parduotą turtą gautos lėšos bus skirtos Turto banko vykdomiems modernizacijos projektams finansuoti.

Rugsėjo mėnesį šioje Molėtų r. vietoje vyks dar vienas aukcionas, kuriame prie Bebrusų ežero bus parduodama net 14 poilsio paskirties pastatų. Bendra pradinė pastatų komplekso su sklypu kaina – 222,5 tūkst. eurų.

Registracija į viešąjį aukcioną vyks 2024 m. rugsėjo 16-18 d. Aukcionas vyks rugsėjo 23-24 d. (daugiau informacijos – Elektroninių varžytinių ir aukcionų portalas (Elektroninių varžytynių ir aukcionų portalas) (evarzytynes.lt).

Turto bankas – tai valstybės įmonė, kurioje akcininko teises įgyvendina Finansų ministerija. Įmonė siekia efektyvinti valstybės turtą, mažinti jo plotą, paliekant tik valstybės veiklai reikalingus pastatus. Turto bankas centralizuotai valdo apie 700 tūkst. kv. m administracinės paskirties valstybės nekilnojamojo turto, jį atnaujina, investuoja į naujų pastatų statybą. Vieni pagrindinių įmonės strateginių tikslų yra didinti statinių tvarumą, investuoti į atsinaujinančią energiją, mažinti energijos sąnaudas ir CO2 emisiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas