Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip stilingai įrengti studijos tipo butą: 10 patarimų, kuriuos reikia žinoti

Norite paversti savo studijos tipo butą jaukia ir gerai suplanuota erdve? Pateikiame dešimt patarimų, į kuriuos įrengiant tokį būstą reikėtų atsižvelgti, rašo portalas redfin.com.
Interjeras
Interjeras / „Scanpix“ nuotr.

1. Jei renkatės dizainerį, susiraskite tokį, kuris supranta jūsų gyvenimo būdą

Ieškant interjero dizainerio pagalbos, labai svarbu pasirinkti žmogų, kuris supranta jūsų gyvenimo būdą ir konkrečius poreikius. Dizaineris, kuris specializuojasi mažų erdvių srityje, gali pasiūlyti kūrybiškus sprendimus, pritaikytus jūsų pageidavimams, ir užtikrinti, kad jūsų studijos tipo butas atspindėtų jūsų asmenybę ir jūsų kasdienybę paverstų patogesne.

„Namai – tai psichologinė patirtis“, – sako Christopheris Travisas, „Truehome Design.Build“ generalinis direktorius. „Raskite dizainerį, kuris įsiklauso į tai, kas esate ir kaip gyvenate. Svarbu ne sienos. Svarbu į kokius potyrius pasinersite, kai į tą erdvę įžengsite“, - pridėjo jis.

2. Strategiškai naudokite patalpų pertvaras

Sukurti apibrėžtas erdves studijos tipo bute gali padėti sukurti atskyrimo ir privatumo jausmą. Strategiškai naudokite kambarių pertvaras, kad atskirtumėte tokias zonas kaip miegamasis, svetainė ir valgomasis. Apsvarstykite tokias galimybes kaip knygų lentynos, užuolaidos ar sulankstomi ekranai, kuriuos prireikus galima lengvai perkelti ar reguliuoti.

Pasak Detroite įsikūrusios interjero dizaino įmonės "Concetti Studio" atstovės Alexis Schuchert, "įrengdami studijos tipo butą, turite sukurti daugiau su mažiau".

"Norėdami tai padaryti, apsvarstykite kokius daugiafunkcinius baldus galima panaudoti, kad vienoje erdvėje būtų galima sukurti skirtingas gyvenamąsias zonas", - pataria ji.

3. Įsigykite medijos konsolę

Investicija į medijos konsolę studijos tipo bute pasitarnauja keliems tikslams. Joje ne tik rasite vietą televizoriui, bet ir galėsite papildomai laikyti medijos įrenginius, knygas ir kitus daiktus. Pasirinkite konsolę su įmontuotomis lentynomis ar stalčiais, kad būtų kuo funkcionalesnė ir kuo mažiau netvarkos.

4. Į studijos apartamentus daiktus rinkitės protingai

Dėl netvarkos maža erdvė gali greitai tapti slegianti. Būkite atidūs aksesuarams, kuriuos renkatės savo studijos tipo butui, ir siekite minimalistinio požiūrio. Išsirinkite keletą reikšmingų daiktų, kurie prisideda prie bendros estetikos ir kartu atlieka praktinę funkciją.

123RF.com nuotr./Puokštė
123RF.com nuotr./Puokštė

5. Pasirinkite vientisą spalvų paletę

Kad savo studijos bute sukurtumėte vientisumo ir sklandumo jausmą, pasirinkite darnią spalvų schemą. Rinkitės šviesius ir neutralius atspalvius, kad erdvė atrodytų atviresnė ir erdvesnė. Pridėkite spalvotų aksesuarų ar meno kūrinių, kad įneštumėte asmeniškumo, bet neužgožtumėte bendros estetikos.

6. Įsileiskite kuo daugiau natūralios šviesos

Maksimaliai išnaudokite natūralią šviesą savo studijos bute, kad sukurtumėte atvirą ir erdvią atmosferą. Naudokite permatomas užuolaidas arba žaliuzes, kad saulės šviesa prasiskverbtų pro jas ir kartu būtų išsaugotas privatumas. Strategiškai išdėstyti veidrodžiai taip pat gali padėti atspindėti šviesą erdvėje ir sukurti didesnės erdvės iliuziją.

7. Maksimaliai išnaudokite savo miegamojo sandėliavimo erdvę

Studijos tipo butuose miegamojo zona dažnai dalijasi ta pačia erdve kaip ir svetainė. Norėdami išlaikyti atskyrimo jausmą ir maksimaliai padidinti sandėliavimo vietą, apsvarstykite galimybę investuoti į baldus su integruotomis sandėliavimo funkcijomis. Pasirinkite lovos rėmą su stalčiais po apačia arba spintą su papildomomis lentynomis, kad daiktai būtų tvarkingi ir nepastebimi.

123RF.com nuotr./Langų valymas
123RF.com nuotr./Langų valymas

8. Pažvelkite aukštyn

Kai horizontali erdvė ribota, žvelkite aukštyn. Pasinaudokite vertikalaus saugojimo sprendimais, kad maksimaliai padidintumėte savo studijos tipo buto talpą. Įsirenkite plaukiojančias lentynas, ant sienos tvirtinamus kabliukus arba pakabinamus organizatorius, kad daiktai nesimatytų ant grindų ir būtų išnaudotas kiekvienas laisvas erdvės centimetras.

9. Naudokite universalų dekorą

Dekoruojant studijos tipo butą svarbiausia yra universalumas. Ieškokite baldų ir dekoro elementų, kurie gali atlikti kelias funkcijas. Pavyzdžiui, sandėliavimo pufas gali būti naudojamas kaip kavos staliukas, papildoma sėdimoji vieta ir paslėptas daiktų saugojimo sprendimas. Sulankstomas valgomojo stalas dieną gali būti darbo vieta, o prireikus - valgomojo zona.

10. Palaikykite tvarką ir švarą

Galiausiai, norint sukurti vizualiai patrauklią aplinką, labai svarbu palaikyti tvarką ir švarą studijos tipo bute. Įdiekite jums tinkamus daiktų laikymo sprendimus, susikurkite reguliarią tvarką, kaip reguliariai tvarkytis, ir raskite namus visiems savo daiktams. Gerai sutvarkyta erdvė ne tik padarys jūsų studijos butą patrauklesnį, bet ir pagerins jūsų kasdienio gyvenimo patirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas