Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
04 10

Būtų slėpęsis net meras: rekonstruojant žinomą pastatą Kaune ardoma sovietinė slėptuvė

Slėptuvių klausimas visuomenės dėmesio centre yra nuo pat karo Ukrainoje pradžios. Kauniečiams neprasprūdo pro akis, kad rekonstruojant vieną laikinosios sostinės pastatą šiuo metu griaunama ir po juo esanti slėptuvė, savo laiku galėjusi glausti miesto valdžią. Ją valdanti bendrovė sako nemačiusi galimybių jos pritaikyti kitoms reikmėms, o karybos ekspertai teigia, kad šis konkretus objektas buvusiai paskirčiai galbūt iš tiesų nebuvo pats tinkamiausias.
Veiksmas statybvietėje
Veiksmas statybvietėje / Vytauto Petrušonio nuotr.

Kaune, Savanorių prospekte, esantys buvę vadinamųjų buitinių paslaugų namai „Juzė“ patiria pokyčius.

Šis statinys nėra eilinis – jau kelis dešimtmečius po juo stūkso sena sovietinė slėptuvė. Vienu metu planuota, kad šiame bunkeryje, iškilus pavojui, turėjo spiestis ne kas kitas, o Kauno miesto savivaldybės atstovai – viduje netgi buvo kabinetas, ant kurio durų kabojo lentelė „Kauno miesto meras“.

Nors pastato savininkas, įmonė „Kauno buities namai“, kurį laiką galvojo, kaip ją pritaikyti naujiems poreikiams, šioje vietoje tiesiog bus įrengiama automobilių aikštelė, 15min nurodė pirmiausia pastatą, o vėliau ir slėptuvę nusipirkusios įmonės atstovas.

Pagrindiniame pastate, kaip skelbta prieš kelerius metus, įsikurs medicininių paslaugų centras.

Nors tiek pastatą, tiek slėptuvę „Kauno buities namai“ įsigijo dar prieš karą Ukrainoje, tikrieji statybos darbai dar nepradėti - šiuo metu griaunamas vienas pastato sparnas, kartu su po juo esančia slėptuve.

Vaizdus Savanorių pr. statybvietėje šią savaitę užfiksavo kaunietis Vytautas Petrušonis, su 15min pasidalijęs ir savo darytomis nuotraukomis.

Buvo pertvarkyta į „atsarginę savivaldybę“

Vadinamieji Buitinių paslaugų namai Kaune buvo atidaryti dar 1975 m., o po kelių metų praminti „Juze“ dėl šalia įkomponuotos Motiejaus Valančiaus personažo „Palangos Juzė“ skulptūros, rašė tinklapis „Kas vyksta Kaune“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas