Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje rengiamasi sutvarkyti dar dvi viešas erdves gyvenamuosiuose rajonuose

Vilniuje rengiamasi sutvarkyti dar dvi viešas erdves gyvenamuosiuose rajonuose. Naujojoje Vilnioje ruošiamasi aikštės atnaujinimui, o Perkūnkiemyje – įrengti naują erdvę bendruomenės renginiams, šventėms ir kasdieniam laisvalaikiui.
Perkūnkiemio erdvė
Perkūnkiemio erdvė / Bendrovės nuotr.

Naujojoje Vilnioje planuojama sutvarkyti aikštę prie kultūros centro Gerovės gerovės gatvėje. Rajono gyventojai kviečiami dalyvauti susitikimuose, teikti idėjas ir sutarti dėl aikštės pokyčių vizijos, šią savaitę pranešė Vilniaus duomenų centras „ID Vilnius”.

„Dar sovietmečiu pagal to meto standartus suplanuota aikštė kasdieniam laisvalaikiui neturi ko pasiūlyti ir tarp renginių lieka tuščia, tranzitine erdve. Atnaujinimu siekiama, viena vertus, išlaikyti aikštę kaip bendruomenės susibūrimų vietą, bet tuo pačiu paversti ją jaukesnę, kad ji kviestų čia užsibūti ir kasdien leisti laiką įvairias gyventojų grupes“, – teigiama centro pranešime.

1962 metais pastatytame kultūros centro pastate vyksta kultūriniai renginiai, būreliai vaikams ir bendruomenės susitikimai, jame įsikūrusi Naujosios Vilnios seniūnija ir biblioteka.

Tuo metu Perkūnkiemyje planuojama įveiklinti šiuo metu nenaudojamą, apaugusią želdiniais, nepritaikytą lankymui bei poilsiui teritoriją. Vilniaus vystymo kompanija penktadienį pranešė organizuojanti atvirą architektūrinio projekto konkursą šios viešos erdvės įrengimui.

Vilniaus vystymo kompanijos vadovė Laura Joffė teigė, kad skelbdama architektūrinį konkursą kompanija siekia rasti geriausią sprendimą, kad teritorija taptų reprezentatyvia, pagrindine Perkūnkiemio identitetą formuojančia erdve.

„Tikimės, kad architektai sukurs šiuolaikišką viešąją erdvę, kuri būtų patraukli ir funkcionali visais metų laikais. Formuodami konkurso užduotį siūlome jiems atkreipti dėmesį ir į energiją tausojančias technologijas bei žiedinės ekonomikos sprendimus, kurie ne tik ilgina architektūrinių sprendinių gyvavimo ciklą, bet ir gerina visuomenės kasdienybę“, – pranešime sakė ji.

Perkūnkiemio gatvėje esančioje teritorijoje turės būti traukos objektai įvairaus amžiaus ir interesų žmonėms, mažosios architektūros elementai įvairioms veikloms ir numatyta vieta meno kūriniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas