Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 21

Lietuvos pajūryje planuotas kompleksas, siūlantis už tą pačią kainą ilsėtis 25 metus, neiškilo: kodėl?

Jau ne vienerius metus žadama, kad Palangoje, beveik 6 hektarų teritorijoje, iškils naujas poilsio ir darbo prie jūros kompleksas „Futuristai“, į kurį investuojama 50 mln. eurų. Projekto sumanytojai siūlo klientams įsigyti „taškų“, kuriuos jie kasmet galės iškeisti į viešnagę Palangoje – žadama, kad apsistoti čia kainuos tiek pat 25 metus. Tačiau kol kas realybėje šių taškų panaudojimas – dar tolimas.
Poilsio ir darbo prie jūros kompleksas „Futuristai“
Poilsio ir darbo prie jūros kompleksas „Futuristai“ / Projekto vizualizacija

Ne viskas pagal planą

Projekto nė nepradėjus statyti, jo sumanytojai ėmė siūlyti potencialiems klientams įsigyti jame „taškų“, kuriuos kasmet galės iškeisti į viešnagę Palangoje.

Didesni numeriai ir būstai vasaros laiku pareikalaus daugiau taškų, o žiemos metu už tą patį taškų skaičių galima bus gauti daugiau dienų. Įsigytas taškų skaičius kasmet išliks tas pats, o patalpų vertė taškais nesikeis, kitaip tariant, žadama, kad apsistoti čia kainuos tiek pat 25 metus. Tokią šio projekto sumanytojų viziją 15min aprašė dar 2022 m. rugpjūtį.

Komplekso architektūrinius sprendimus kūrė architektas Povilas Čepaitis. Atlikus visus būtinus paruošiamuosius veiksmus, statybos darbams vadovaus projekto rangovė ir investuotoja, bendrovė „Gilesta“. Kaip domintis projektu anksčiau buvo teigta 15min, statybų pradžia planuota 2023 metų vasarą.

Tačiau pasiteiravus, ar pradėjo kilti pirmieji pastatai, atsakymas šių metų vasarą nustebino. Vis dėlto projekto sumanytojai ramina – planą turi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas