Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lofte priešais rūkstančius garažus gyvenantis vilnietis: dūmai apsunkina kasdienybę ir kenkia sveikatai

Priešais sostinės Vytenio g. 61 garažus, iš kurių kyšo kaminai, loftuose gyvenantys vilniečiai nebegali kentėti – teigia, kad dūmai apkartina kasdienybę ir kenkia jų sveikatai. Tuo metu savivaldybė esą problemos nesprendžia.
Vytenio g. Vilnius
Vytenio g. Vilnius / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Kaip 15min pasakojo čia gyvenantis Mindaugas, šiose patalpose įsikūrę verslai degina krosnis, o iš kaminų rūkstantys dūmai esą atsirita iki jų langų.

„Mes gyvename priešais Vytenio g. 50. Nuo jų iki mūsų langų yra 20 metrų. Mes su kaimynais gyvename ketvirtame, penktame, šeštame ir septintame – ant stogo – aukštuose. O kaminai dvigubai–trigubai žemiau, todėl dūmai skverbiasi į namus. Manau, kad kaminų aukštis turėtų būti 10–15 metrų, bet yra žemesni. Tas dūmų kvapas graužia gerklę, ima kosulys“, – pasakojo vyras.

Jo teigimu, dėl šios problemos neįmanoma nieko nė pasikviesti į svečius.

Kreipusis į Vilniaus savivaldybę, esą deramos reakcijos nesulaukta.

„Vilniaus savivaldybė labai paviršutiniškai priėmė šį klausimą. Tegia galinti svarstyti, ar šie garažai turi teisę šildytis, deginti krosnis. Absurdas. Problema ne čia. Reikia spręsti problemą, kad dūmai neitų į namus – galbūt paaukštinti kaminus ar kažkur juos nukreipti“, – dėstė Mindaugas, primindamas, kad pati savivaldybė šioje vietoje išdavė leidimus gyvenamosios paskirties patalpoms, tačiau nesirūpina čia gyvenančiais.

Savivaldybės specialistai nuvyko į vietą, bet kol kas nieko neišsprendė

Vilniaus miesto savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas 15min teigė, kad ketvirtadienį specialistai buvo nuvykę patikrinti situacijos.

„Patikrinimo metu dūmai rūko iš trijų kaminų, tačiau kadangi sklype yra 9 statiniai ir 1 negyvenamoji patalpa, neturint pastatų išdėstymo schemos sklype, nėra galimybės įvertinti, kuriems pastatams priskirti kaminai. Kreipėmės į Registrų centrą dėl schemos, kurią gavus bus galima patikrinti ir įvertinti, koks pastatų šildymo būdas ir kokiu pagrindu kaminai yra įrengti“, – paaiškino G.Grubinskas.

Perklausus, ar tai vienintelis svarstytinas klausimas ir negalėtų būti galvojama, tarkime, apie kaminų aukštingumo keitimą, jis pridūrė, kad:

„Jei nebuvo pagrindo kaminų įrengimui (arba jei jie naudojami ne šildymui), gal jie ten išvis neturėtų rūkti. Didesnis aukštis ar kitokia kamino įrengimo vieta gal padėtų, o gal ir ne, reikia sulaukti ką pasakys specialistai, sutikrinę duomenis.“

G.Grubinskas dar kartą paragino palaukti Registrų centro duomenų, po kurių situacija bus aiškesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas