Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mažyčio buto, kuriame gaminti teks sėdint ant klozeto, vaizdai išplito kaip virusas: „Gyvendami ten, prarasite orumą“

Nekilnojamojo turto agentai Kinijoje įtraukė į sąrašą studijos tipo butą, kuris internete plito kaip virusas. Komentatoriai negali patikėti, kad kas nors galėtų gyventi tokioje erdvėje. Buto, kurio plotas – šeši kvadratiniai metrai, – skelbime esančiose nuotraukose matyti vyras, kuris gamina maistą sėdėdamas (taip, sėdėdamas) ant klozeto.
Skelbimu dalijosi nekilnojamojo turto agentai Douyin, Kinijos TikTok versijoje.
Skelbimu dalijosi nekilnojamojo turto agentai Douyin, Kinijos TikTok versijoje. / „TikTok“ stop kadras
Temos: 3 Kinija Tualetas Butas

Yahoo.com ragina skaityti toliau ir sužinoti, už kiek toks būstas nuomojamas, kodėl tai atnaujino diskusijas apie didesnę būsto problemą šalyje, ir palyginti panašias mažytes erdves Niujorke.

1. „Viskas įskaičiuota“

Skelbimu dalijosi nekilnojamojo turto agentai Douyin, Kinijos TikTok versijoje. „Mikroapartamentas“ įrengtas po laiptais, o jo mėnesio nuomos kaina – 380 juanių (arba apie 52 eurai). Jis reklamuojamas kaip „viskas įskaičiuota“.

„Šioje pusėje yra lova, kitoje pusėje – skalbimo mašina, virtuvė, gartraukis, tualetas ir vandens šildytuvas, galite sėdėti ant klozeto ir gaminti maistą“, – rašoma skelbime. Ši erdvė idealiai tinka tiems, kuriems „reikia laikinos pastogės“, priduriama jame.

2. „Gyvendami ten prarasite žmogaus orumą“

Studijos tipo butas buvo pertvarkytas iš sandėliavimo patalpų trijų aukštų name Šanchajaus Čingpu rajone, pranešė „Jimu News“. Pastatas buvo pertvarkytas į 13 studijos tipo butų. Kiekvienas iš jų yra užimtas, išskyrus šią erdvę – mažiausią.

„Tik 380 juanių (52 eurai) už vietą, kurioje reikia tik miegoti, pakankamai gerai“, – komentavo vienas internautas po vaizdo įrašu. Kitas antrino: „Gyvendamas ten, prarasi žmogaus orumą“. „Kodėl tiesiog negrįžti į gimtąjį miestą, jei esi priverstas gyventi tokioje vietoje?“ – klausė kitas atsiliepimą palikęs žmogus.

3. Šanchajuje susiklostė ne neįprasta situacija

Įrašas vėl paskatino diskusijas apie mažai apmokamų darbuotojų migrantų – tikslinės tokio gyvenimo būdo auditorijos – gyvenimo sąlygas. Gyventojai valstybinei žiniasklaidai pasakojo, kad studija šiame rajone paprastai kainuoja nuo 1 000 iki 2 000 juanių (135-271 eurą) per mėnesį už maždaug 65 kvadratinių pėdų (6 kv. m.) plotą.

Tokiuose dideliuose Kinijos miestuose kaip Šanchajus nuomos paklausa yra didžiulė, todėl būstai dalijami į atskiras gyvenamąsias erdves yra įprastas reiškinys. Birželio mėnesį vietos žiniasklaida pranešė, kad 39 darbuotojai, taupydami pragyvenimo išlaidas, dalijosi vienu 90 kvadratinių metrų – apie 295 kvadratinių pėdų – dydžio butu prestižiniame Šanchajaus rajone.

4. Mažiausias Niujorko butas?

Įrodydama, kad pasaulio didmiesčiuose žmonės daro tai, ką turi daryti, praėjusį birželį viena Niujorko gyventoja pademonstravo, ko gero, mažiausią gyvenamąjį plotą mieste – jos studijos tipo butas Manheteno centre buvo automobilių stovėjimo vietos dydžio.

„Arba maždaug spintos dydžio“, – taip ją apibūdino „YouTube“ vaizdo įrašo, kuriame – vizitas šiame būste, kūrėja. „Jei gyvenate pastate, kuriame turite dalytis vonios kambariu su kitais nuomininkais, jūs neturite buto – jūs turite kambarį“, – pažymėjo vienas komentatorius. „Jie palygino jį su bendrabučiu, bet aš net nesu matęs tokio mažo bendrabučio“, – antrino kitas.

5. 650 dolerių per mėnesį

Maždaug 80 kvadratinių pėdų (0.74 kv. m.) ploto būstas nuomojamas už 650 dolerių (598 eurų) per mėnesį. Jame yra palėpėje įrengta lova, mažytė spinta ir dviejų plytų kaitlentė. Tačiau nėra atskiro vonios kambario – nuomininkas naudojasi bendromis patalpomis koridoriuje. Nuomotoja susisiekė su vaizdo įrašo šeimininke ir pasakė, kad neplanuoja pratęsti nuomos sutarties. Ši vieta buvo šešių mėnesių eksperimentas, kuris leido jai sutaupyti pinigų rinkos nuomai ir kelionėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas