Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Namai be virtuvės kvapų, nors gartraukio nematyti: laisvę suteikiantys modernūs sprendimai

Šiuolaikiniai interjero sprendimai leidžia stilistiškai sujungti virtuvę su valgomuoju ir svetaine, tačiau maisto ruošimo zona turi vieną „išdaviką“ – gartraukį, kuris iš tolo signalizuoja, kad čia daug garų ir kvapų. Net pats talentingiausias dizaineris negalėjo išgvildenti funkcionalumo ir estetinės vizualizacijos rebuso, tačiau dabar sprendimas yra: pažangi, naujos kartos kaitlentė su integruotu gartraukiu leidžianti mėgautis virtuvės išplanavimo laisve ir priimti kūrybinės stilistikos nevaržančius sprendimus.
„Electrolux“ naujos kartos kaitlentė su integruotu gartraukiu
„Electrolux“ naujos kartos kaitlentė su integruotu gartraukiu / „Electrolux“ nuotr.

Virtuvės išplanavimo pradinis taškas yra kaitlentė, nes tradiciškai virš jos kabinamas gartraukis turi turėti prijungimo prie ventiliacijos galimybes, nebent garų rinktuvas turi recirkuliacinį režimą. O jeigu norite kaitlentę sumontuoti prie lango? O jeigu aukštos lubos? O jeigu atsisakote viršutinių spintelių, nes vietoj jų kabinsite paveikslą, kad virtuvė labiau primintų svetainę, o ne buitinę zoną? Ką ir bekalbėti apie virtuvės salą – ar gražiai atrodys viduryje kambario „pakibęs“ gartraukis, neskaičiuojant jo įrengimo kaštų?

„Gartraukis neprivalo būti virš kaitlentės. Yra kitas sprendimas – kaitlentė su integruotu gartraukiu, kurią galima įrengti kur tik norite. Džiaukitės didesne laisve virtuvėje, galite suprojektuoti maisto ruošimo zonas pagal savo norus, be jokių suvaržymų“, – sako Ignas Bernotas, „Electrolux“ mokymų vadovas.

Patobulintos kombinuotos kaitlentės

Praeitų metų pabaigoje rinkoje pasirodė naujos „Electrolux“ 800 serijos kombinuotos kaitlentės su garų rinktuvu. Pasak I.Bernoto, palyginus su ankstesnėmis serijomis, naujos kombinuotos kaitlentės užtikrina efektyvesnį garų surinkimą dėl geresnės integruoto gartraukio pozicijos: „Gartraukio anga kaitlentėje yra vertikalios formos ir integruota per didžiąją jos dalį – anksčiau gartraukis buvo įmontuotas kaitlentės priekinėje dalyje. Vertikalus gartraukio dizainas užtikrina puikų garų surinkimą, nesvarbu, ant kokios kaitvietės maistas gaminamas.“

„Electrolux“ nuotr./„Electrolux“ naujos kartos kaitlentė su integruotu gartraukiu
„Electrolux“ nuotr./„Electrolux“ naujos kartos kaitlentė su integruotu gartraukiu

Ką ir kalbėti apie stilingą, vientisą, prabangų dizainą. Ne tik puošnus interjero akcentas, bet ir funkcionalus, patenkinantis net ir reikliausią poreikį.

Taip pat naujos serijos kombinuotą kaitlentę paprasčiau sumontuoti – net 65 proc. mažiau instaliavimo žingsnių palyginus su ankstesniais modeliais.

„Reikia pabrėžti ir tai, kad keliais decibelais sumažėjo garso lygis gartraukiui dirbant maksimaliu režimu“, – sako mokymų vadovas.

Naujovė ir tai, kad tam tikrose 800 serijos modeliuose atsirado galimybė sujungti valdymą su išmaniuoju įrenginiu ir valdyti tam tikras programas. Taip pat į telefoną gaunami pranešimai, kada ir kaip prižiūrėti bei valyti filtrus.

Dvi pajungimo galimybės išvaduoja nuo rūpesčių

Nuo šiol planuodami virtuvę, galime neriboti savo pasirinkimo, kur norite montuoti kaitlentę. Pastaruoju metu ypač išpopuliarėjo virtuvės salos, kurioje patogu įrengti ir kriauklę, ir kaitlentę. Sukiotis aplinkui, ruošti maistą kartu tokioje saloje smagu visai šeimai ar draugų būriui. Tačiau norint įgyvendinti savo svajonę neretai daugelis atsimušdavo į technines galimybes. Kaip pajungti gartraukį? Viena vertus, stilingas, ne prie sienos montuojamas gartraukis yra brangus, kita vertus, papildomai reikia investuoti į pakabinamas lubas, kurios paslėptų ventiliacijos vamzdžius. Daugiau jokių galvos skausmų – kaitlentė su integruotu gartraukiu išvaduoja nuo šių rūpesčių.

„Electrolux“ nuotr./„Electrolux“ naujos kartos kaitlentė su integruotu gartraukiu
„Electrolux“ nuotr./„Electrolux“ naujos kartos kaitlentė su integruotu gartraukiu

I.Bernotas pasakoja, kad naujos serijos kombinuotos kaitlentės turi dvi pajungimo galimybes: išvesti oro srautą į ventiliacijos vamzdžius naudojant papildomai užsakomus vamzdžių priedus arba naudoti recirkuliacinį režimą – komplektacijoje yra „du viename“ aktyvios anglies filtrai, kurie sugeria kvapus ir filtras skirtas surinkti riebalus. „Gartraukiui dirbant recirkuliaciniu režimu, nereikia vamzdžių, sujungtų su ventiliacija, – oras išfiltruojamas ir grąžinamas išvalytas atgal į patalpą, be kvapų ir be riebalų.“

Filtrus lengva prižiūrėti

Mokymų vadovas akcentuoja, kad prijungtas prie ventiliacijos gartraukis yra efektyvesnis, tačiau jiems nenusileidžia ir savo funkciją puikiai atlieka recirkuliaciniu režimu dirbantis gartraukis su „du viename“ anglies ir riebalų filtru.

Šie filtrai pasižymi ilgu naudojimu, nėra vienkartiniai, vieno komplekto užtenka 2–3 metams. Jų priežiūra paprasta, dažniausiai valomi kas tris mėnesius: riebalus lengvai nuplausite po tekančiu šiltu vandeniu arba indaplovėje.

„Electrolux“ nuotr./„Electrolux“ naujos kartos kaitlentė su integruotu gartraukiu
„Electrolux“ nuotr./„Electrolux“ naujos kartos kaitlentė su integruotu gartraukiu

Taip pat šiems filtrams reikalinga regeneracija, kad vėl efektyviai rinktų kvapus – įdėkite į orkaitę ir kaitinkite 1 val. 100 laipsnių temperatūroje.

Kada reikia išvalyti arba atnaujinti filtrus, rodo užsidegęs indikatorius arba išsiunčiamas pranešimas į išmanųjį įrenginį.

Neliks riebalų ar miltų dėmių

Kombinuotos kaitlentės turi pažangias valdymo funkcijas. I.Bernotas rodo, kad kiekviena kaitlentės vieta turi savo atskirą valdiklį ir laikmatį, o gartraukis valdomas ir intensyvumas reguliuojamas atskiru valdikliu. Tai labai patogu, kai nereikia valdiklių liesti šlapiais, riebaluotais ar miltuotais pirštais.

„Gartraukis turi automatinę funkciją „Hob2Hood“, kuri reguliuoja garų ištraukimo intensyvumą pagal maisto gaminimą. Jei įjungta viena kaitvietė, garų surinktuvas gali dirbti minimaliu režimu, jei gaminame daugiau – intensyviau pradeda garus traukti ir gartraukis“, – sako „Electrolux“ mokymų vadovas.

Pakaks tik perstumti puodą

Dar viena funkcija, kurie leis pasijusti kaip virtuvės šefais – kaitlentė turi išmaniąją valdymo funkciją „PowerSlide“: iš anksto galima suprogramuoti tam tikras kaitlentės sritis. „Tarkime, viena kaitvietė nustatoma maksimaliu režimu, ant jos galima intensyviai virti, kita – vidutiniu galingumu, ant jos galima troškinti tą patį patiekalą, o trečia kaitinama minimaliai, ant jos puodas pastatomas, kad patiekalas išliktų šiltas. Užtenka perstumti puodą ir automatiškai pasikeičia kaitinimo režimas“, – pasakoja specialistas.

Svarbu ir tai, kad gartraukio grotelės yra tame pačiame lygyje kaip ir kaitlentė, todėl netrukdo perstumti puodo.

„Electrolux“ 800 serijos kombinuotos kaitlentės gali turėti du skirtingus kaitviečių sujungimus: „Bridge“ funkcija kaitlentėse leidžia sujungti dvi kaitvietes į vieną ir „FlexiBridge“, suteikia galimybę turėti vieną labai didelę pailgą kaitinimo zoną, dvi vidutinio dydžio ar vieną mažą bei vieną didelę. „Įvertinkite savo maisto gaminimo įpročius, kiek turite puodų, kokius naudojate vienu metu – visas jų paviršiaus plotas bus kaitinamas tolygiai“, – pataria I.Bernotas.

Keliais žodžiais mokymų vadovas apibūdina ir indukcines kaitlentes, kurios neprisvyla lyginant su įprastomis stiklo keramikos. Specialistas rekomenduoja ir specialų kaitlentės valiklį „VitroCare“, kuris ne tik puikiai nuvalo paviršių, bet ir suteikia poliravimo efektą, padengia specialia plėvele, kuri neleidžia kauptis nešvarumams. „Prižiūrėti kaitlentę ir palaikyti švarą virtuvėje tikrai paprasta“, – teigia I.Bernotas.

Svečius sutikite be pašalinių kvapų

Kombinuotos kaitlentės turi „Breeze“ funkciją, kuri skirta tam, kad po intensyvaus maisto gaminimo išvalytų namus nuo virtuvės kvapų. „Jei ruošiate vaišes ir laukiate ateinančių svečių, norėtųsi juos pasitikti be pašalinių aromatų. Įjungta „Breeze“ funkcija veikia labai tyliai, beveik nesigirdi, veikia apie valandą laiko ir išvalo orą“, – pasakoja I.Bernotas.

„Electrolux“ nuotr./„Electrolux“ naujos kartos kaitlentė su integruotu gartraukiu
„Electrolux“ nuotr./„Electrolux“ naujos kartos kaitlentė su integruotu gartraukiu

Papildomai apsaugai nuo kvapų galima įsigyti specialius dangčius, kurie nukreipia garus į gartraukį. „Tai padeda užtikrinti efektyvesnį garų surinkimą. Komplekte yra dviejų dydžių universalūs dangčiai, tinkantys 16, 18, 20, 22 arba 24 cm skersmens puodams ar keptuvėms“, – sako mokymų vadovas.

Virtuvėje nelieka buities pėdsakų

Pasak I.Bernoto, kombinuotos kaitlentės tinka bet kokios tipo virtuvėse – atskirose patalpose ar sujungtose su valgomojo–svetainės erdve: „Kaitlentes su integruotais gartraukiais nevaržo pasirinkimo laisvės, jas galima montuoti prie sienos, prie lango ar virtuvės saloje. Ypač toks sprendimas pasiteisina būste su aukštomis lubomis – tokiose būstuose keblu rasti tinkamą pakabinamą gartraukį. Žinoma, alternatyvų yra, bet specifiniai gartraukiai kainuoja brangiai, papildomai reikia investuoti ir į lubų įrengimą.“

„Electrolux“ kaitlentės su integruotu gartraukiu ne tik estetiškai gražiai atrodo, bet ir taupo erdvę, neužstoja bendro vaizdo, o ką ir bekalbėti apie jaukios virtuvės pojūtį, kurioje gali šeimininkauti neatsiribojęs nuo stilingo namų interjero.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas