Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujos statybos NT projektai Vilniuje: kas siūloma šiandien?

Spartus Vilniaus miesto augimas diktuoja ir nekilnojamojo turto objektų paklausą. Tiesa, svajonių namų paieškos kartais užtrunka, nes jas lemia ne vien būsto lokacija. Vis dėlto pagrindiniai plėtotojų ir vartotojų keliami reikalavimai pastatams yra suderinti aukštą kokybę ir modernius inžinerinius bei infrastruktūros sprendimus.
Naujos statybos NT projektai Vilniuje: kas siūloma šiandien?
Naujos statybos NT projektai Vilniuje: kas siūloma šiandien? / UAB Recus

Sprendžiant inžinerinius klausimus atsižvelgiama ir į svarbiausius būsto pasirinkimo kriterijus – stengiamasi įgyvendinti projektus, atitinkančius šiandieninių pirkėjų lūkesčius.

„Recus“ komandoje daug dėmesio skiriame pirkėjų poreikiams, todėl savo įžvalgas ir sprendimus pritaikome savo projektuose. Nuo pirminės idėjos iki galutinio paruošimo naudotojams – dėmesys detalėms įžvelgiamas ir šiuo metu mūsų plėtojamuose projektuose“, – kalbėjo bendrovės „Recus“ pardavimų projektų vadovė R.Jasinskaitė.

Šiuo metu nekilnojamojo turto specialistės atstovaujama įmonė plėtoja sublokuotų namų gyvenvietę „Sileo“ Didžiųjų Gulbinų rajone ir daugiabučių namų projektą „Altum“ Pilaitėje.

„Sileo“ – namų gyvenvietės projektas

Moderni ir jauki kotedžų gyvenvietė kuriasi Narimanto gatvėje, sparčiai besiplečiančiame Didžiųjų Gulbinų rajone. „Sileo“ plėtojamas dviem etapais.

Pirmojo etapo statybų pabaiga numatoma 2021 m. IV ketvirtį. Jo metu pastatyta 17 kotedžų, įrengti lauko tinklai, gręžiniai bei atlikti aplinkotvarkos darbai – teritorijos planiravimas, bortų ir kietų dangų įrengimas.

Antrasis projekto etapas jau pradėtas. Užbaigti jį planuojama 2022 m. Vasario mėnesį.

Architektūros detalės

Pagrindinis „Sileo“ projekto tikslas – pastatyti aukštos kokybės gyvenamuosius namus, kurie estetiškai įsilietų į juos supančią aplinką.

Kotedžų eksterjere natūralios medžiagos persipina su moderniais architektūros sprendimais. Fasadų apdailai naudojamas dekoratyvinis tinkas ir termiškai apdorota mediena. Pastaroji bus naudojama ir gyvenvietę nuo gatvės skiriančios tvoros gamybai. Pagrindiniai šių medžiagų atspalviai, sudarantys apdailos pagrindą ir derantys prie landšafto, – balta ir ruda.

Stogo dangai parinkti populiarios, tamsiai pilkos spalvos plieniniai valcuoti lakštai, derantys su langų rėmais.

Labai svarbi užduotis šiame projekte – sukurti pakankamai erdvės tam, kad būtų užtikrintas maksimalus komfortas. Siekiant šio tikslo buvo sumontuoti vitrininiai, netradicinės formos langai, sukuriantys atvirą ir šviesią erdvę, o itin aukštos lubos antrame kotedžų aukšte interjerui suteikia prabangos.

Konstrukciniai sprendimai

Planuojant projektą daug dėmesio skirta sprendiniams, kurie atitiktų aukštą kokybę, vartotojų poreikius ir užtikrintų aukštą A+ energinę klasę. „Sileo“ namai statomi iš silikatinių blokelių mūro, apšiltinami „Neopor“ izoliaciniu sluoksniu. Šlaitiniai stogai apšiltinti 40 cm akmens vatos sluoksniu, įrengta garo ir vėjo izoliacinė plėvelė, vidinė ir išorinė lietaus vandens nutekėjimo sistemos.

Gyvenvietėje įrengti vandens gręžiniai, nuotekos prijungtos prie miesto tinklų, atvestos dujos. Gyventojų patogumui namuose įrengti grindinio šildymo vamzdynai, dujų įvadai, iki san. prietaisų vietų išvedžioti vandentiekio ir nuotekų vamzdynai, abiejuose aukštuose pilnai išbetonuotos grindys ir tinkuotos sienos.

Namuose sumontuoti vitrininiai, šešių kamerų plastikinio profilio langai, sumontuotos kokybiškos metalinės šarvo durys ir automatiniai garažų vartai.

UAB Recus/„Sileo“ – namų gyvenvietės projektas
UAB Recus/„Sileo“ – namų gyvenvietės projektas

Orientacija į gyventojų komfortą

Daug dėmesio skirta būsimų gyventojų patogumui, todėl kotedžuose parinktas optimalus gyvenamasis plotas – tarp 100 ir 140 kv. metrų.

Pasak R.Jasinskaitės, rinkoje šiuo metu dažnai matome mažos kvadratūros kotedžų pasiūlymus, kurie savo dydžiu dažnai prilygsta butui. „Sileo“ projektas išskirtinis tuo, kad jame suprojektuoti racionalaus 98–136 kv. metrų ploto namai, kuriuose suplanuotos optimalios erdvės.

Funkcionalumą užtikrina 6–9 kv. metrų sandėliukai laikyti daiktams, didesniuose namuose įrengti garažai, pirmuose aukštuose numatyta bendra erdvė, virtuvė su svetaine šeimos poilsiui, abiejuose aukštuose numatoma po sanitarinį mazgą.

Antruosiuose namų aukštuose suplanuoti patogaus dydžio miegamieji ir darbo kambariai, kurių dydis svyruoja nuo 10 iki 14 kv. metrų.

Svarbu paminėti ir tai, kad statybų metu gyventojai turi galimybę keisti kambarių išplanavimus pagal savo poreikius.

Projekte bus pilnai sutvarkyta namą supanti aplinka – išlyginta teritorija, o gyventojai galės džiaugtis privačiais kiemeliais, kuriuos vienas nuo kito skirs tujos.

Šiuo metu kiekviename pirmojo etapo namų kieme įrengtos pušies lentų terasos su medinėmis sienelėmis tarp jų. Terasos – puikus sprendimas norintiems komfortiškai pailsėti, pasimėgauti geru oru ir kompanija su šeima bei draugais.

Automobilių statymo vietose suklotas betoninis korys ir sutvarkytos bendros gyvenvietės erdvės – privažiavimai iki namų iš trinkelių dangos, įrengta apšvietimo sistema, teritorija bus apsodinta dekoratyviniais augalais. Keletas pušelių yra perkeltos iš kito sklypo ir pasodintos šalia gyvenvietės. Iš tujų suformuota tvora atskirs ir gyvenamųjų namų kiemelius bei suteiks jaukumo.

Užtikrinant gyventojų saugumą kiekviename name sumontuotos apšiltintos metalinės šarvo durys, o garažuose įstatyti aukštos kokybės vartai. „Sileo“ teritorija aptverta tvora, į gyvenvietę pėstiesiems patekti galima pro vartelius, o automobiliams įrengti vartai su automatiniu atsidarymo mechanizmu.

UAB Recus/„Altum“ – naujas erdvių butų projektas
UAB Recus/„Altum“ – naujas erdvių butų projektas

„Altum“ – naujas erdvių butų projektas

Gyvenamieji namai kyla ramiame Vilniaus mikrorajone, Pilaitėje, Karaliaučiaus gatvėje. Projektas plėtojamas dviem etapais, kurio pirmasis bus užbaigtas iki 2021 m. pabaigos.

„Džiugu pranešti, kad prie „Altum“ plėtojimo darbų prisidėjo ir mūsų partneriai AB „Swedbank“, suteikę finansavimą pirmojo projekto etapo baigiamiesiems statybos darbams“, – komentavo R.Jasinskaitė.

Planuojant šį projektą buvo siekiama kuo tiksliau numatyti būsimojo gyventojo portretą ir suprasti jo poreikius. „Altum“ orientuotas į kokybišką ir praktišką šeimų gyvenimą, todėl projekte stengtasi pritaikyti aktualiausius architektūrinius, dizaino ir inžinerinius sprendimus.

Inžineriniai sprendimai

Kokie gi tie aktualiausi inžineriniai sprendimai? Pastato išorinės sienos statomos iš silikatinių blokelių mūro, apšiltintos „Neopor“. Pastatui numatyta A energinio naudingumo klasė.

Sumontuoti plastikinių profilių, 3 stiklų, 2 kamerų stiklo paketų langai, garantuojantys sandarumą ir šilumą patalpose. Viso pastato šildymas prijungiamas prie miesto centralizuotų tinklų, o kiekviename bute įrengiamas ir grindinis šildymas.

Išorės apdailai pasirinktas dažytas dekoratyvinis tinkas, derantis prie bendro gyvenvietės vaizdo. Balkonų paviršiaus apdailai naudojamas betonas ir montuojami metaliniai turėklai.

Bus sutvarkytos ir bendrojo naudojimo patalpos antžeminėje dalyje – nudažytos visos sienos, sumontuotos lubos iš pakabinamų akustinių plokščių, o grindų dangai parinktos akmens masės plytelės.

Racionalus erdvės suplanavimas ir apdaila

Vienas esminių reikalavimų renkantis naują gyvenamąjį būstą – turėti pakankamai ir tinkamai pritaikytos gyvenamosios erdvės. „Altum“ projekte įrengti skirtingo išplanavimo 2–4 kambarių (arba 42–91 kv. metrų) butai su erdviais, atvirais ir įstiklintais balkonais, sandėliukais bei drabužinėmis. Pirmame ir viršutiniame aukštuose patogiam laiko praleidimui gryname ore įrengtos terasos.

Gyvenvietės aplinka sutvarkyta ir pritaikyta tiek suaugusiųjų, tiek vaikų poreikiams. Teritorija apželdinama, įrengiami suoliukai bei kiemo apšvietimas. Numatyta ir vaikų žaidimo aikštelė mažiesiems gyventojams.

Siekiant užtikrinti ramybę ir saugumą patekimui į teritoriją ir pastatus įrengiama įeigos kontrolės sistema.

Dėmesys komfortui

„Altum“ projekto plėtojimui pasirinktas Pilaitės rajonas, puikiai tinkantis ramesniam miesto gyvenimui. Šis projektas orientuotas į komfortišką šeimų gyvenimą atsižvelgiant į pagrindinius būsto pasirinkimo kriterijus.

Pilaitės rajonas sparčiai plečiasi – statomi nauji gyvenamieji projektai, planuojamos naujos mokyklos, prekybos centrai. Aktyviam laiko praleidimui nutiesti dviračių takai, kuriais patogu su paspirtuku ar dviračiu pasiekti ir aplinkinius rajonus.

Prie „Altum“ privalumų prisideda ir tai, kad visai greta namų – Gelūžės, Salotės ir Baltiešos ežerai. Vasarą atviri maudynėms ir poilsiui paplūdimiuose, o žiemą – smagiai leisti laiką su šeima: čiuožinėti pačiūžomis, žaisti ledo ritulį ar lėkti rogėmis.

Norintiems pasidžiaugti miško gaiva – šalia Salotės ežero žaliuojantys vilniečių pamėgti pušynai. Juose rasite daugybę pasivaikščiojimo ir bėgiojimo takų, atsikvėpsite nuo kasdienių darbų ir turiningai bei aktyviai praleisite laisvalaikį.

UAB „Recus“ - racionalūs nekilnojamojo turto sprendimai

Kiekvienas projektas pradedamas nuo detalios analizės ir tinkamo, standartus atitinkančio projektavimo.

UAB „Recus“ – ilgametę darbo patirtį nekilnojamojo turto ir statybų srityje turinti įmonė.

Jau įgyvendinti projektai: „Visorių alėja“, „Horizon“.

Šiuo metu plėtojami projektai: „Sileo“, „Altum“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas