Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Negeidžiamiausi namai Jungtinėje Karalystėje, parduodami ilgiau nei 10 metų: kas atbaido pirkėjus

Vidutinė namo pardavimo trukmė gali svyruoti nuo kelių savaičių iki šešių mėnesių, priklausomai nuo to, kurioje Jungtinės Karalystės vietoje esate, rašo metro.co.uk. Tačiau dauguma žmonių sutiktų, kad dešimtmetis yra per ilgas laukimo laikas.
Gyvenamasis namas Londone
Gyvenamasis namas Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kiekvienas iš šių namų buvo parduodamas daugiau nei 10 metų ir, atrodo, buvo nustelbtas kitų toje vietovėje esančių nekilnojamojo turto objektų.

Įpakavimo paslaugų teikėjas „Moverly“ išanalizavo „Rightmove“ pasiūlą visoje šalyje ir nustatė, kokie namai kiekvienoje vietovėje ilgiausiai užsibuvo rinkoje.

Rezultatai rodo, kad nors būsto rinka jau kurį laiką smarkiai atsigavusi, ne visiems pavyko pasipelnyti iš šio pakilimo.

Vienas iš „Moverly“ įkūrėjų Edas Molyneuxas komentavo: „Galbūt nustebsite išgirdę, kad, kai mūsų šalyje taip dažnai kalbama apie būsto trūkumą, visiškai geri namai gali būti parduodami ilgiau nei dešimtmetį, tačiau yra daugybė priežasčių, kodėl taip gali būti“.

Prašomos kainos gali būti per didelės; pats turtas gali būti per daug unikalus ar keistas, reikalaujantis atitinkamo skonio; o gal jis yra tokios prastos būklės, kad niekas jo nenori.

Taip pat gali būti, kad namai tiesiog nebuvo parduodami taip, kad pritrauktų pirkėjus.

Kad netaptumėte vienu iš tokių nelaimingų pardavėjų, E.Molyneuxas rekomenduoja įsitikinti, kad jūsų agentas tinkamai vykdo savo darbą. Pirkėjai turėtų turėti galimybę gauti visą jiems reikalingą informaciją, o kaina turėtų atspindėti namo vietą ir būklę.

Ar jūs galite būti tas žmogus, kuris šiems namams skirs taip reikalingo dėmesio? Atsižvelgiant į tai, kaip ilgai jie buvo parduodami, galbūt jums net pavyks susitarti dėl palankios kainos.

Havantas, 159 049 eurų, parduodamas 14 metų

Šis vieno miegamojo pensininkų būstas pirmą kartą buvo įtrauktas į skelbimus 2009 m. liepos 4 d., t. y. rinkoje jis praleido 5 010 dienų.

Tai, kad jį gali įsigyti tik vyresni nei 55 metų asmenys, gali būti susiję su susidomėjimo stoka, o galbūt pirkėjus atbaido tekstūrinės lubos ir šiek tiek pasenęs interjeras.

Dar vienas veiksnys gali būti nuomos sutartis, iki kurios pabaigos liko 87 metai ir kuri gali kelti problemų hipotekos kreditoriams. Kai kurie iš jų atsisako suteikti kreditą, jei iki nuomos liko mažiau nei 80 metų, o pratęsti nuomos terminą tampa brangiau.

Tačiau, jei ieškote namo su tokiais patogumais kaip bendra automobilių stovėjimo aikštelė, sodai, gyventojų poilsio kambarys ir namo administratorius, tai gali būti puiki vieta jums.

Susipažinkite su skelbimu „Rightmove“ svetainėje.

Durhamas, 73 788 eurų, parduodamas 13 metų

Šis objektas nekilnojamojo turto skelbimų portaluose atsidūrė 2010 m. liepos 13 d. Šis namas parduodamas jau 4636 dienas.

Jame yra du miegamieji, svetainė su atvirais laiptais, erdvus vonios kambarys ir virtuvė, didelis galinis sodas, kuriame yra galimybė pastatyti automobilį už gatvės ribų.

Sunku suvokti, kodėl niekas dar neužkibo, nes namo interjeras modernus, tačiau neutralus, o dvigubas įstiklinimas ir centrinis dujinis šildymas reiškia, kad naujasis savininkas galės iš karto įsikelti neatlikdamas jokių darbų. Be to, nereikia rūpintis jokia išankstine grandine ar nuomos klausimais.

Terasiniai namai šiame rajone vidutiniškai parduodami už 65 156 eurus, taigi dėl užsitęsusio pardavimo gali būti kalta kaina.

Susipažinkite su skelbimu „Rightmove“ svetainėje.

Buris, 113607 eurų, parduodamas 12 metų

Šį butą sudaro vienas miegamasis su dvigule lova, didelė svetainė, moderni virtuvė ir vonios kambarys, taip pat bendri sodai ir automobilių stovėjimo aikštelės gyventojams.

Jis taip pat parduodamas 4337 dienas, pirkėjo neranda nuo 2011 m. gegužės 8 d.

Čia yra daug teigiamų dalykų, pradedant netoli esančiais vietos patogumais ir baigiant gerai išlaikytu dekoru, skirtu visiems skoniams.

Butas yra visai šalia magistralės M66, kuri bus plečiama vykdant didelį statybos projektą. Pastaraisiais metais šiame rajone smarkiai krito ir pardavimo kainos, todėl galima manyti, kad pirkėjai vengia pirkti butus šioje vietoje.

Atrodo, kad agentai bandė padėti atsikratyti „nepageidaujamos“ nekilnojamojo turto reputacijos, neseniai iš naujo įtraukdami jį į skelbimus, bet atminkite, žmonės, internetas niekada nepamiršta.

Susipažinkite su skelbimu „Rightmove“ svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas