Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Airijoje uždrausta būsto nuomos kainas kelti daugiau nei 4 proc.

Artimiausius trejus metus Korko ir Dublino nekilnojamojo turto (NT) savininkai negalės nuomos kainų per metus kelti daugiau nei 4 proc., rašo įvairūs Airijos žiniasklaidos kanalai.
Naujas rajonas Dubline, žinomas kaip „Silicon Docks“
Naujas rajonas Dubline, žinomas kaip „Silicon Docks“ / 123rf.com

Įstatymas priimtas siekiant pažaboti nuomos kainų augimą jautriuose regionuose. Lubas ketinama įvesti ir kai kuriuose kituose miestuose ir priemiesčiuose jau kitą mėnesį.

„Dabar nuomininkai ir nekilnojamojo turto savininkai bus užtikrinti – jie puikiai žinos, kiek daugiausia per artimiausius trejus metus kils nuomos kainos“, – aiškino būsto studijų dėstytojas Lorcanas Sirras.

Jis aiškino, kad anksčiau pažeidžiamuose regionuose nuomos rinka būdavo peržvelgiama kas dvejus metus, o dabar yra įvedama aiški sistema reguliuoti nuomos kainas.

„Bet kokiai valdžiai ateityje bus sunku atsisakyti šio principo. Nors 4 proc. riba ir gali svyruoti, yra įtvirtinamas aiškus nuomos kainų kontrolės tam tikruose regionuose principas, kurio tikrai bus sunku atsisakyti“, – kalbėjo analitikas.

Sprendimas įvesti nuomos kainų lubas, žinoma, buvo smarkiai kritikuojamas. Buvo prašoma nustatyti ne 4 proc., bet su infliacija surištas kainų kėlimo lubas.

NT savininkai jau grasino, kad įves papildomus mokesčius nuomininkams arba pakels jau esamus, tarkime, už automobilio statymą ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas