Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt atvirų durų diena – 5 naujuose projektuose Žvėryne, Markučiuose, Baltupiuose bei Balsiuose

Norėtumėte apsigyventi būste su atviruko vertu vaizdu į įspūdingą Vilniaus panoramą? Stebėti ją delnus šildant rytinės kavos puodeliui, kurį jums užplikė išmanioji būsto sistema? O galbūt priešingai – svajojate įsikurti gamtoje, greta Neries arba Vilnelės upių, kur ne tik rytine kava, bet ir nuosava pievele rūpinsitės patys?
Lankytojų laukia naujos statybos objektai įvairiuose sostinės mikrorajonuose
Lankytojams duris atveria naujos statybos objektai įvairiuose sostinės mikrorajonuose / Aruodas.lt nuotr.

Nekilnojamojo turto (NT) rinkos objektų pasiūla visoje Lietuvoje, o ypač Vilniuje, leidžia atrasti tinkamą variantą net ir pačiam išrankiausiam skoniui.

Visa tai vienoje vietoje – jau vasario 8 dieną, šeštadienį, lankomiausio šalies NT skelbimų portalo Aruodas.lt pirmoje „Atvirų durų dienoje“ šįmet. Lankytojus priims ir į jiems rūpimus klausimus tądien nuo 11 iki 15 valandos atsakys net penkių naujos statybos projektų vystytojai keturiuose sostinės mikrorajonuose – Žvėryne, Markučiuose, Baltupiuose bei Balsiuose.

Atgimstančiuose Baltupiuose – į aukščiausius standartus taikantis kvartalas

Tarp dviejų didžiųjų sostinės arterijų – Kalvarijų ir Geležinio vilko gatvių – esančioje Baltupių dalyje pagreitį įgauna 7 modernių daugiabučių projekto „Veikmės Parko namai“ statybos. Pirmieji du šio projekto A+ energinės klasės daugiabučiai jau sutinka Didlaukio gatvės naujakurius.

„Ilgą laiką Baltupių miesto pusė buvo tarsi beveidė. Su šiuo mikrorajonu besiribojančios Santariškės ar Jeruzalė buvo žinomi gerokai labiau. Sovietmečiu ši vieta buvo vystoma laipsniškai, vadinasi, nėra taip, kad visi daugiabučiai namai čia būtų arba aukšti, arba žemi. Nėra grūsties, teritorija neužtankinta. Baltupiai netapo stipriai urbanizuotu mikrorajonu ir išlaikė daug didelių erdvių. O šiuo metu jie iš esmės keičiasi, atsinaujina“, – 15min pasakoja UAB „Veikmė“ pardavimų skyriaus vadovas Žilvinas Žudys.

Norėdami iš arti apžiūrėti Ž.Žudžio pristatomuose „Veikmės Parko namuose“ esančius būstus, užpildykite šioje nuorodoje esančią registracijos formą.

Aruodas.lt nuotr./„Veikmės Parko namai“
Aruodas.lt nuotr./„Veikmės Parko namai“

Šalia Jamonto parko, Didlaukio gatvėje kylančio projekto, kurio septyniuose namuose numatytas 245 butų ir 263 vietų automobiliams įrengimas, vystytojai orientuojasi į šeimas, kurioms svarbu darželiai ir mokyklos bei prekybos centrai. Į vilniečius, kurie rūpinasi patogiu susisiekimu su miesto centru, tačiau nenori gyventi tankiai apgyvendintose, triukšmingose teritorijose.

Atsisakė 1 kambario „kišenėlių“

„Veikmės Parko namuose“ įrengiamų būstų dydis svyruoja nuo 37 iki 105 kv. metrų. Kiekvienam butui yra suprojektuotas balkonas arba lodžija, o būstų lubų aukštis siekia net 273 cm.

Jeigu domitės bet kokio objekto pirkimu, ateikite apžiūrėti jį ne kartą ir ne du. Atsiveskite specialistus, domėkitės, lyginkite su kitais variantais.

Tiesa, Ž.Žudys pabrėžia, jog jo atstovaujame projekte yra vos keli nedideli, „pusantriniai“ 37 kv. metrų ploto būstai, įrengti pirmajame pastato aukšte:

„Tokių „pusantrinių“ turime tik keletą, tačiau net ir juose virtuvę su svetaine ir miegamąjį skiria siena. Todėl pats mažiausias dviejų kambarių butas šiame projekte yra apie 40 kv. metrų: nėra taip, kad ir valgai, ir su draugais sėdi, ir miegi toje pačioje patalpoje. Tokio ploto butai turi atskirą miegamą kambarį. Nesinorėjo „užkišti“ Baltupių: kad ir mažas būstas, jame dažniausiai apsistoja du žmonės, tikėtina, turintys du automobilius. Dažnu atveju, tokio būsto pirkėjai neįsigyja automobilio stovėjimo vietos ir automobilius stato šalimuose kiemuose. „Veikmės“ manymu, ši miesto dalis puikiai atitinka įvairių poreikių turinčius, mūsų naujuose trijų–keturių kambarių butuose planuojančius nugyventi visą savo gyvenimą pirkėjus: tiek labai jaunus, skubančius, tiek vyresnio amžiaus žmones. Na o mažos kvadratūros būstai, mano manymu, turi būti Vilniaus centre arba senamiestyje“, – įsitikinęs Ž.Žudys.

Jaunos šeimos ir didelių butų poreikis

Nors „Veikmės Parko namai“ tik ką užbaigė pirmąjį statybų etapą, projekto vystytojai jau yra apsupę kvartalą tvarkinga aplinka su uždaromis žaidimų aikštelėmis bei laisvalaikio zonomis.

„Mes sukuriame pagrindą kokybiškam, komfortiškam vilniečio gyvenimui. Dabar, kai notariniai sandėriai pasirašyti ir didelė dalis mūsų būstų jau turi naujus šeimininkus, pamažu ryškėja šio kvartalo gyventojo portretas. Tai daugiausia – jaunos, fainos šeimos. Beje, juntamas didelis 4 kambarių butų poreikis“, – pasakoja Ž.Žudys.

Pataria atkreipti dėmesį į rekuperacinės sistemos tipą

„Veikmės Parko namuose“ dominuoja kombinuota šildymo sistema, t.y. miesto tinklai, tiekiantys šilumą ir karštą vandenį, derinami su geoterminiu šildymu, kuriam užtikrinti kiekvienam namui iškasti šeši gręžiniai.

Vis dėlto, pasak NT specialisto, renkantis ateities būstą, būtina įvertinti ir kitus svarbius faktorius. Tai – kuomet atsakingai ir atidžiai įvertintas kiekvienas gyvenamosios aplinkos kokybę lemiantis veiksnys, pradedant tuo, kaip kaip įmontuoti langai, koks sienų storis, baigiant rekuperacine sistema:

„Energinė A+ ir A++ klasė gali būti traktuojama skirtingai. Yra du pagrindiniai dalykai. Pirma – pasiekiamas pastato sandarumas, ir tai atliekama, kuomet pastatas yra 100 proc. baigtumo, ir jame veikia visos inžinerinės sistemos. Nuo pastato sandarumo priklauso šiluma namuose, nepralaidumas vėjui ir aplinkos triukšmui. Antra – privaloma vėdinimo sistema, kuri gali būti trijų rūšių. Natūralus vėdinimas – tai , kai atidarome langą ir įleidžiame šviežio oro iš lauko, o bute įrengta ištraukimo anga. Antras ir trečias – priverstinė vėdinimo sistema be oro pašildymo arba su juo, kitaip tariant – rekuperacija. Mūsų projekte veikia priverstinė vėdinimo sistema su drėgmės jutikliais, reguliuojančiais gryno oro patekimą iš lauko, jo pasikeitimą ir atsinaujinimą patalpose visą parą. Ši sistema reaguoja į drėgmės lygį patalpose ir prisitaiko prie kiekvieno buto gyventojų poreikio. Jeigu žmonių namuose daugiau arba kas nors maudosi ir skleidžiasi didesnė drėgmė, sistema keičia orą intensyviau. Šviežias oras į namus patenka pastoviai, iš jų išstumdamas iškvėpuotą, „panaudotą“ orą. Tokia vėdinimo sistema naudingiausia žmogaus sveikatai, be to, negresia nei rasojimas, nei pelėsis.“

Nespręsti vien pagal „brangu“ arba „pigu“

Mažiausių būstų kainos „Veikmės Parko namuose“ prasideda nuo 75 tūkst., didžiausių – keturių kambarių – nuo 158 tūkst. eurų.

„Jeigu domitės bet kokio objekto pirkimu, ateikite apžiūrėti jį ne kartą ir ne du. Atsiveskite specialistus, domėkitės, lyginkite su kitais variantais. Lyginkite kainas: pagal tai, ar maža ji, ar didelė, priklauso ir lokacija, ir būsto kokybė, jo įrengimo medžiagos, išliekamoji vertė. Viename objekte apžiūrėkite brangiausią butą, analogiškai – pigiausią ir daugmaž per „viduriuką“ esantį. Analizuokite, ką siūlo vienas ar kitas vystytojas, pasidomėkite ir juo pačiu, kaip įmone, ankstesniais jos darbais. Įsiklausykite, ką jums pasakoja vystytojai, visų pirma, ar jie patys tiki savo kūriniu. Juk tai – pirkinys veikiausiai jau visam likusiam gyvenimui“, – primena UAB „Veikmė“ pardavimų skyriaus vadovas Ž.Žudys.

Norėdami Ž.Žudžiui jau vasario 8 dieną skirti pirmąjį susitikimą „Veikmės Parko namuose“, registruokitės čia.

Netipinis „P9“ derinys: sostinės centras – gamtos kutenamas

Antrojo naujos statybos darbų projekto durys lankytojams šeštadienį atsivers viename žaliausių miesto rajonų – Markučiuose. Šioje vietoje kyla naujas gyvenamųjų namų kvartalas „P9“, o gyvenimas jame verda pilnu tempu: senamiestis pasiekiamas vos per 15 minučių, pėsčiųjų ir dviračių takas driekiasi iki pat Užupio ir Senamiesčio bruzdesio, o grįžus namo pasitinka Pavilnio regioninio parko ramybė.

„Pasaka tampa realybe!“ – skelbia projekto „P9“, esančio nedidelėje, sparčiai atsinaujinančioje Manufaktūrų gatvėje, vystytojai UAB „PRODO“. Jų kuriamą prestižinį, jaukų kvartalą Belmonto gamtos apsuptyje, Vilnelės upės pakrantėje, vasario 8 dieną galite apžiūrėti užsiregistravę čia.

„Žvėryno vakaruose“ įrengtas vandens nukalkinimo prietaisas, tausojantis žmogaus sveikatą ir buitinius prietaisus.

Ši pramonės objektų užgožta teritorija Markučiuose atgimsta naujais moderniais pastatais ir tvarkoma žaliąja zona, o prie Vilniaus centro privalumų įpratę, tačiau gamtos išsiilgę gyventojai projekte „P9“ gali rinktis vieno–penkių kambarių butus ir apartamentus tarp 33,26 iki 97 kv. metrų ploto.

Aruodas.lt nuotr./„P9“
Aruodas.lt nuotr./„P9“

Uždaras vidinis kiemas, teritoriją 24/7 stebi kameros

A energinio naudingumo klasės projekto „P9“, kurio būstų kainos prasideda ties 58 205 eurais, aplinka sutvarkyta ir apželdinta, visą teritoriją stebi vaizdo kameros, o įėjimus į laiptines sergi telefonspynės su vaizdo stebėjimo galimybe.

Šiame kvartale taip pat aptvertas uždaras vidinis kiemas su jame įrengtomis vaikų žaidimų aikštelėmis, o visi butai, apartamentai ir biurų patalpos turi balkonus arba terasas.

Po namais – erdvi dviejų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, sandėliukai bei dviračių saugyklos.

Nėra grūsties, teritorija neužtankinta. Baltupiai netapo stipriai urbanizuotu mikrorajonu ir išlaikė daug didelių erdvių. O šiuo metu jie iš esmės keičiasi, atsinaujina.

Šalia „P9“ nutiestos pagrindinės miesto transporto linijos, netoli – ne tik istorinė Vilniaus miesto dalis, bet ir geležinkelio bei autobusų stotys. 1 km spinduliu – net keletas švietimo įstaigų, parduotuvių ir viešojo transporto sustojimų, tad su problemomis nesusiduria po miestą net ir naktį be automobilio judėti norintys projekto uždaro kvartalo Manufaktūrų gatvėje gyventojai.

Ne prastesnis ir antrasis variantas Markučiuose

Markučiuose – teritorijoje, kuri netrukus virs išskirtiniu sostinės kvartalu, darniai įsikomponavusiu tarp senamiesčio ir Užupio, pereinamąja jungtimi tarp senojo miesto ir gamtos, naujakuriams įrengtas ir kitas naujos statybos Merko gyvenamųjų namų kvartalas „Vilnelės slėnis“.

Tarp dabartinių Pakraščio ir Manufaktūrų gatvių kylančiuose šešiuose gyvenamuosiuose namuose bus įrengtas 221 butas, kurių plotas sieks nuo 35 iki 107 kv. metrų.

Užsiregistruoti antrojo Markučiuose esančio NT objekto, tampančiu darniu kvartalu gyvenamajame rajone su socialine infrastruktūra, kultūra ir aktyvia daugiasluoksne vietos bendruomene, apžiūrai galite spustelėję šią nuorodą.

Partnerių nuotr./„Vilnelės slėnis“
Partnerių nuotr./„Vilnelės slėnis“

„Vilnelės slėnio“ projekto idėja, kurios autoriai – UAB „Vilniaus architektūros studija“ architektai – paremta modernios architektūros ir gamtos integracija. Vadinasi, daugiau dėmesio projekto rengėjai skyrė gamtai ir aplinkai, vaizdams, kurie iš būstų atsiveria į Belmonto kalvas ar upės slėnį, esantį kitoje Vilnios pusėje.

A+ klasės energinio naudingumo kvartalo namai pastatyti iš surenkamojo gelžbetonio gaminių yra šilti, ilgaamžiai ir estetiški. Po jais bus įrengtos požeminės automobilių saugojimo aikštelės, kuriose suprojektuotos 222 vietos automobiliams, dalis jų – su šalia įrengtomis įkrovimo stotelėmis elektromobiliams.

Požeminėje pastato dalyje taip pat suplanuotos net 5 bendro naudojimo dviračių saugyklų zonos, kuriose tilps per 100 dviračių, numatytos patalpos sandėliukams.

Ant iki smulkmenų apgalvoto projekto daugiabučio namo stogo netgi įrengta saulės elektrinė. Jos pagaminama alternatyvi energija bus naudojama bendrųjų erdvių apšvietimui.

„Vilnelės slėnio“ projektas skirtas žmonėms, besidairantiems daugiau nei standartinis daugiabutis mieste: čia esančiuose būstuose bus įrengtos didelės terasos ir balkonai, aukšti vitrininiai langai, šildomos grindys, uždara vidinių kiemų sistema, kokybiškos apdailos medžiagos, geras erdvių santykis tarp pastatų, ir, žinoma, vaizdingos panoramos.

Žvėryne – žinomo architekto pagarba tradicijoms su žvilgsniu į inovacijas

„Žvėryno vakarai“ – dar vienas naujos statybos NT objektas sostinėje, laukiantis lankytojų artėjantį savaitgalį. Jau ir projekto pavadinimas sufleruoja apie galimybę įsikurti viename labiausiai vertinamų Vilniaus rajonų – Žvėryne.

Unikalų A+ klasės daugiabutį projektavo vienas šalyje labiausiai vertinamų architektų Algirdas Kaušpėdas, kurio kūrinyje pažangiausios pasaulio inovacijos dera su pagarba tradicijoms ir natūralumui, o jo viziją išpildė didžiulę patirtį sukaupusi, beveik 2 mln. kv. metrų pastačiusi bendrovė „Veikmės statyba“ .

„Žvėryno vakaruose“ sutikti tobulus rytus ir palydėti tobulus vakarus galima 35 – 100 kv. m ploto būstuose, pro kuriuose esančius panoraminius langus atsiveria kvapą gniaužiančios sostinės panoramos – vaizdai į Gedimino pilį, Konstitucijos pr. dangoraižius, Televizijos bokštą, žaliąjį Žvėryną ir istorinį senamiestį.

Jeigu jau šį savaitgalį norite pasižvalgyti po architektūros, inžinerijos ir dizaino etaloną Žvėryne, registruokitės čia.

Iš būstų, kurių kainos prasideda nuo 94 tūkst. eurų, pėsčiomis per keletą minučių pasiekiama viskas, ko tik gali prireikti patogiai sostinės žmogaus kasdienybei – prekybos centrai „Panorama“, „Europa“, „CUP“, verslo, sporto, pramogų bei laisvalaikio centrai, gydymo įstaigos, Nacionalinė dailės galerija, bankai, Neries pakrantė ir žaliasis Vingio parkas. Po langais, kieme – ilgaamžių medžių alėja.

Aruodas.lt nuotr./„Žvėryno vakarai“
Aruodas.lt nuotr./„Žvėryno vakarai“

Pastatė namus iš ateities

Kiekviename „Žvėryno vakaruose“ esančiame bute įdiegta individuali „SmartHouse“ sistema, leidžianti valdyti namus iš bet kurios pasaulio vietos. Rytais, suskambus žadintuvui, žaliuzės pakyla pačios, pasigirsta muzika, o iš virtuvės atsklinda plikomos kavos aromatas, kol šeimininkai vartosi pataluose.

Telefonu galima nustatyti ne vien šias funkcijas, bet ir tiesiogiai stebėti, kas vyksta aptvertoje, apšviestoje, visą parą filmuojamoje projekto teritorijoje, į kurią patekti gali tik gyventojai, jų artimieji arba draugai.

Erdvioje ir filmuojamoje daugiabučio parkingo aikštelėje galima saugiai ir nemokamai laikyti dviračius ar paspirtukus bei netgi įkrauti nuosavą elektromobilį.

Sveikas vanduo ir alternatyvi energija

„Žvėryno vakaruose“ įrengtas vandens nukalkinimo prietaisas, tausojantis žmogaus sveikatą ir buitinius prietaisus, butuose veikia šviežią, švarų namų orą užtikrinanti individuali rekuperacijos sistema, o grindinis šildymas užtikrina minimalias šildymo sąskaitas.

Ant iki smulkmenų apgalvoto projekto daugiabučio namo stogo netgi įrengta saulės elektrinė. Jos pagaminama alternatyvi energija bus naudojama bendrųjų erdvių apšvietimui.

Kotedžų kvartalas Europos parko pašonėje

Sparčiai besiplečiančiame Balsių mikrorajone, Želmenų gatvėje, kyla uždaras kotedžų kvartalas „Neries slėnis“. Dviejų tipų, 94 – 130 kv. metrų kotedžų gyvenvietė vystoma gamtoje, išskirtinėje vietoje su privačiu parku, tvenkiniu, terasomis ir įspūdingu kraštovaizdžiu šalia Neries.

Norėdami pasivaikščioti po šį rajoną ir užduoti klausimus „Neries slėnio“ projekto atstovams, užpildykite šią registracijos formą.

Aruodas.lt nuotr./„Neries slėnis“
Aruodas.lt nuotr./„Neries slėnis“

Projektas gamtos apsuptyje leidžia pabėgti nuo miesto triukšmo ir mėgautis tyru oru 1.5 – 4.5 arų ploto sklypuose, kurie nuo Europos parko nutolę tik keturiais kilometrais.

Kotedžų „Neries slėnyje“ kainos prasideda nuo 92 tūkst. eurų, tačiau vystytojai naujakuriams parduoda ne vien sienas bei stogą – jie kuria jaukią aplinką su išvystyta infrastruktūra ir komunikacijomis, apšviestomis gatvėmis, be dažną vilnietį kamuojančio galvos skausmo, kur ir vėl pastatyti automobilį.

Šį šeštadienį, vasario 8 d., nuo 11 iki 15 val. NT portalas Aruodas.lt kviečia apsilankyti minėtuose naujuose projektuose ir išsirinkti naują būstą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas