Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: būstas, kokio dar neteko regėti – pasauliniai standartai sostinės širdyje

Naujutėles arkines duris Vilniaus senamiestyje neseniai atvėrė gyvenamojo būsto projektas „Pranciškonų parkas“. Įsikūręs tarp Tiškevičių ir Pranciškonų rūmų ansamblių, vos kelios minutės nuo Vilniaus gatvės ir Rotušės aikštės, šis nekilnojamojo turto (NT) objektas kviečia gyventojus įsitaisyti jau baigtoje statyti ir išvystytoje aplinkoje.
Butas Lydos gatvėje
Lydos ir Kėdainių gatvių sankirtoje bohema alsuoja iki galo įrengtas ir gyvenimui nuo pirmosios dienos paruoštas butas / Aruodas.lt nuotr.

„Prekybą būstais pradėjome statybos darbų pabaigoje, kuomet „Pranciškonų parko“ pastato erdvės, jų interjero sprendimai, kokybiškos apdailos medžiagos jau buvo puikiai matomos. Senamiesčio posesijoje esančiame projekte būstus perkantys žmonės žino, ką perka. Priešingai negu kai kuriuose panašiuose projektuose, nepardavinėjome tik kompiuteriu projektuotų sienų. Be abejo, vystytojui tai yra nemenkas iššūkis – jis privalo turėti tvirtą finansinį pagrindą, jeigu ketina prekiauti būstais tik užbaigęs statybas. Jau ne su pirmuoju projektu sukome, galima sakyti, nepopuliariu keliu, ir tai pasiteisino“, – neslepia „Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros NT ekspertė Egidija Bružienė.

Aruodas.lt nuotr./Būstas Lydos gatvėje parduodamas su nuosava terasa, kurioje veši daugiametis klevas
Aruodas.lt nuotr./Būstas Lydos gatvėje parduodamas su nuosava terasa, kurioje veši daugiametis klevas

Koncepciją kūrė „Modernios klasikos“ dizaineriai

Lydos ir Kėdainių gatvių sankirtoje bohema alsuojančio „Pranciškonų parko“ projekto vystytojai nepabijojo ir kitos naujovės – pardavimui paruošė kelis iki galo įrengtus ir gyvenimui nuo pirmosios dienos pritaikytus butus.

Lietuva turbūt yra vienintelė valstybė pasaulyje, kurioje NT projektai parduodami vien tik su daline apdaila.

Šeimininkų ieško vienas iš šių prabangių būstų Vilniaus senamiesčio komplekse – patogiam viengungio arba poros gyvenimui pritaikytas 2 kambarių butas, kuriame apsidairyti galite spustelėję šią lankomiausio šalies NT portalo Aruodas.lt nuorodą.

„Lietuva turbūt yra vienintelė valstybė pasaulyje, kurioje NT projektai parduodami vien tik su daline apdaila. Lietuviai didesnio būsto interjerą kurti nori patys – jie turi mėgiamus dizainerius, architektus ir savas vizijas. Tuo tarpu mažesnius butus perkantieji vis dažniau jo pageidauja įrengto tam, kad čia ir dabar pat apsigyventų arba išnuomotų. Pasitaiko ir užsienyje gyvenančių klientų, pageidaujančių Vilniuje turėti jaukius namus ir nenorinčių parskridus glaustis viešbučiuose. Šis butas buvo apstatytas išskirtiniais „Modernios klasikos“ gamintais aukščiausios kokybės kietaisiais baldais. Jie buvo kurti specialiai šiam interjerui ir unikaliam jo dizainui, o harmoningų namų viziją savo prisilietimais išpildė dizaino profesionalai“, – ypatingą 69 kv. metrų būstą, naujakurių laukiantį „Pranciškonų parko“ projekte, pristato NT ekspertė E.Bružienė.

Aruodas.lt nuotr./Miegamojo kambario interjere vyrauja harmonija
Aruodas.lt nuotr./Miegamojo kambario interjere vyrauja harmonija
Aruodas.lt nuotr./Vonios kambaryje įrengtas skirtingų lygių apšvietimas
Aruodas.lt nuotr./Vonios kambaryje įrengtas skirtingų lygių apšvietimas

Išmani sistema pašildo namus sugrįžtantiems ir pasirūpina gaiviu oru

„Pranciškonų parkas“ kupinas šiuolaikinių, išmaniųjų inžinerinių sprendimų. Pradedant vaizdo stebėjimo kameromis prie laiptinės ir bendro naudojimo erdvėse, uždaru vidiniu kiemu ir vaikų žaidimų patalpa, baigiant komfortu, kuris pasitinka namuose.

Šiuos namus valdyti gyventojai galės nė nebūdami juose. Tarp maksimalaus komforto detalių – galimybė namuose nustatyti norimą temperatūrą telefonu grįžtant iš darbo ar po pramogų senamiesčio gatvelėse. Būste įrengtos pažangiausios rekuperacinė bei vėsinimo sistemos. Susibūrus svečiams, nereikia sukti galvos – pastaroji pati fiksuoja ir reguliuoja, kiek ir kada šviežio oro patalpose reikia. Maloniai šyla ir grindys visuose namuose“, – būsto Lydos gatvėje privalumus išskiria NT ekspertė E.Bružienė.

Žmogus, ieškantis buto su vienu miegamuoju, taip pat kelia tam tikrus reikalavimus papildomoms erdvėms ir daiktų talpinimui, kad šie nebūtų kliuvinys gyventi patogiai.

Damų rojus: erdvi drabužinė ir apšvietimas tobulam makiažui

Tiesa, privalumų, dėl kurių šis NT perlas dar ir dar kartą patvirtina savo išskirtinumą, yra dar daugiau.

Regis, visos interjero detalės jame apgalvotos iki smulkmenų: beveik iki 3 metrų pakilusios lubos, po kuriomis – atviros ir talpios holo, drabužinės, skalbyklos erdvės, ypatingos spalvos granito stalviršiai, skirtingų lygių apšvietimas miegamajame bei vonios kambaryje.

„Žmogus, ieškantis buto su vienu miegamuoju, taip pat kelia tam tikrus reikalavimus papildomoms erdvėms ir daiktų talpinimui, kad šie nebūtų kliuvinys gyventi patogiai. „Pranciškonų parke“ įrengėme erdvią drabužinę, kurioje tilpti gali, iš esmės, visas gyvenimas. Tai leidžia miegamajame vyrauti minimalistiniam stiliui: čia nėra spintų ar lentynų. Užtat jame yra patogi erdvė prie lango, kurioje galima pastatyti lengvų konstrukcijų rašomąjį stalą, jeigu prireiks darbuotis iš namų. Be to, miegamajame galima įsijungti arba ryškų apšvietimą skaitymui, arba prislopintą, vos pastebimą miegui. Skirtingos variacijos galimos ir vonioje įrengtam apšvietimui: jaukus, kad miela būtų užsukti naktį, arba priešingai – ryški šviesa poniai makiažą pasidaryti“, – šypteli 15min pašnekovė E.Bružienė.

Evaldo Lasio nuotr./„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros NT ekspertė Egidija Bružienė
Evaldo Lasio nuotr./„Baltic Sotheby’s International Realty“ agentūros NT ekspertė Egidija Bružienė

Vertybės – ramybė ir šimtmečių autentika

Panoraminis liftas su stiklo sienomis iš požeminės „Pranciškonų parko“ automobilių stovėjimo aikštelės į bendras daugiabučio namo erdves veža atverdamas vaizdą į projekto papuošalą – išsaugotus XVI–XVII a. skliautinių rūsių bei autentiškų sienų fragmentus.

Pro balkonus ir didžiulius langus atsiveria vaizdai į Vilniaus senamiesčio bažnyčių stogus bei vidinius gyvenamojo namo kiemelius.

Konsjeržas užsienio šalyse jau yra įprastas dalykas ne vien premium, bet ir ekonominės klasės daugiabučiuose.

„Tobulai suplanuotos erdvės bei jauki 18 kv. metrų dydžio terasa priklausys tik jums ir tiems, su kuriais norėsite dalintis namų jaukumu, o pro šio pirmajame aukšte esančio 2 kambarių buto langus regėsite vidiniame kiemelyje pasodintą ir puikiai prigijusį daugiametį klevą. Ir nors gyvensite aktyvioje sostinės širdyje, tuo pačiu metu – nepaprastos ramybės apsuptyje, kadangi vos patekus į vidines „Pranciškonų parko“ erdves, gatvės triukšmas lieka už nugaros“, – patikina prabangaus NT projekto sostinės Lydos gatvėje pardavimų atstovė E.Bružienė.

Aplinką akylai stebės ne vien kameros, bet ir konsjeržas

Sostinės centro naujakuriams namais jau tapusio arba visai netrukus tapsiančio „Pranciškonų parko“ infrastruktūra pritaikyta aukščiausiems, pasaulyje pripažintiems gyvenimo kokybės standartams.

Anot E.Bružienės, dar viena aukščiausius pasaulinius standartus atitinkančių detalių – tai, jog šiame projekte įsikursiančių šeimų bičiuliu taps ir jų komfortu rūpinsis konsjeržas:

„Lietuvos daugiabučiuose namuose konsjeržo pareigybė kol kas yra retenybė, o gyventojai tik pamažu įvertina jo privalumus. Pirmiausia tai – psichologinio saugumo momentas. Konsjeržas stebi aplinką ir jam galima išsakyti savo pastabas ar pageidavimus, kurios vėliau jis perduos atsakingiems asmenims. Nepamirškime ir to, kad taupydami laiką, apsiperkame internete, ir kurjeris gali palikti šiam žmogui siuntinius arba maisto produktus specialiai įrengtoje šaltoje spintoje, kol darbo valandomis mūsų nėra namuose. Konsjeržui galima patikėti namų raktus, kuriuos pas jį ras po pamokų anksčiau sugrįžę vaikai ar namų tvarkytoja. Manau, kad po kelių dešimčių metų nebeįsivaizduosime gyvenimo be konsjeržo, kuris užsienio šalyse jau yra įprastas dalykas ne vien premium, bet ir ekonominės klasės daugiabučiuose.“

Aruodas.lt nuotr./Ypatingos spalvos granito stalviršis
Aruodas.lt nuotr./Ypatingos spalvos granito stalviršis

Įkvėps versti naują gyvenimo lapą

Kaip tikina NT agentūros „Baltic Sotheby’s International Realty“ ekspertė E.Bružienė, šie namai Lydos gatvėje, harmoningai į istorinį Vilniaus miesto centrą, tarp dailiai vingiuojančių Senamiesčio gatvelių, parkų, prabangių restoranų ir jaukių kavinių, istorinių ir kultūrinių architektūros šedevrų įsiliejusiame projekte, įkvėps naujai gyvenimo istorijai:

Jau ne su pirmuoju projektu sukome, galima sakyti, nepopuliariu keliu, ir tai pasiteisino.

„Ji prasidės vos atėjus apžiūrai, kadangi pravėrę laiptinės duris jūs jau žingsniuosite greta istorijos – autentiškų istorinio Vilniaus sienų fragmentų. Tuo tarpu būsto įrengimui naudoti išmanūs sprendimai – dabarties ir, neabejotinai, ateities, lydimos „nerėkiančios“ prabangos, slypinčios inžineriniuose sprendimuose ir detalėse, dalis. Likvidumo prasme turto vertė tik kils, tad belieka mėgautis gyvenimu. Subtilus, išskirtinis, vientisas iki smulkiausių detalių stilius, aukščiausios kokybės apdailos medžiagos bei unikalūs baldai: šie apartamentai – retai pasitaikanti galimybė“, – 15min pabrėžia NT ekspertė E.Bružienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas