Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: Naujų šeimininkų ieško butas – iš namų tiesiai į miesto širdį

Gyventi Vilniaus senamiestyje – svajonė, kuri gali virsti realybe. Tai namai, suteikiantys retą galimybę mėgautis miesto ritmu ir netrikdantys ramybės: šurmuliuojantis gyvenimas istorinėje miesto dalyje netoli Lukiškių aikštės ir žvilgsnis pro visus buto langus į tylų vidinį namo kiemą.
Butas Vasario 16 g. Vilniuje
Butas Vasario 16 g. Vilniuje / Rūtos Straškaitės nuotr.

Trijų kambarių, 78 kvadratinių metrų butas, įrengtas Vasario 16 gatvės istoriniame name, pastatytame 1913 m. Namas turi tik dvi laiptines – viena jų veda į gatvę, kita – į vidinį kiemą. Nors namas stovi prie gatvės, visi buto langai nukreipti į rytinę pusę, vidinį kiemą, todėl šeimininkų ramybės nedrumsčia energingas miesto ūžesys.

Aukštos lubos ir vidinis kiemas

„Šio buto privalumas – vieta miesto centre. Vos tik išėjus pro bromą, atsidursite pačioje miesto širdyje: šalia Lukiškių aikštė, Gedimino prospektas, parduotuvės, restoranai ir kavinės. O jei turite augintinį, jį galėsite pavedžioti netoli esančiame Tauro kalne, kur rasite žalią oazę“, – sako nekilnojamojo turto brokeris Paulius Kučinskas.

Senamiesčio gyventojai žino, kad įvažiavimas į vidinį kiemą pro siaurą bromą aukšto pilotažo įgūdžių reikalaujantis manevras, dažnai kenkiantis ne tik nervams, bet ir automobilio šonams. Gyvenant šiame name tokių problemų nėra, nes įvažiuoti į vidinį kiemą yra patogu. Be to, erdviame kieme visada rasite vietos savo automobiliui, nes stovėjimas skirtas tik namo gyventojams ir kaimynams.

Rūtos Straškaitės nuotr./Butas Vasario 16 g. Vilniuje
Rūtos Straškaitės nuotr./Butas Vasario 16 g. Vilniuje

Kokybiškos medžiagos ir galimybė keisti interjerą

Butą parduodantys šeimininkai suprasdami, kad daugelis ieško jau suremontuoto buto, nes nori gyventi iš karto – padarė kokybišką remontą ir įrengė naują interjerą, tuo pačiu palikdami vietos pakoreguoti buto išplanavimą pagal savo poreikius.

Bute patogu gyventi ir šeimai su vaikais ir porai, tada atsižvelgiant į skirtingus poreikius, pasirinktos atsparios dėvėjimuisi ir ilgaamžės apdailos medžiagos. Grindys išklotos aukščiausios atsparumo klasės laminatu, kuris išklotas eglute – toks sprendimas dera prie senamiesčio stiliaus. Durys – iš medžio masyvo.

Interjerą sukūrusios dizainerės Julijos Šeibelytės sprendimu, buto erdvė nebuvo taupyta, kad žmonėms būtų patogu gyventi, todėl įrengti trys kambariai, nors būtų galima išplanuoti ir keturis. Pasak P.Kučinsko, du miegamieji yra gana erdvūs – 13 ir 15 kvadratinių metrų. Palyginus, net naujuose daugiabučiuose projektuojami gerokai mažesni miegamieji ir kiti kambariai, 50 kvadratinių metrų bute įrengiami 3 kambariai. „Planuojant buto renovaciją, prioritetas – būsimų šeimininkų gyvenimo kokybė“, – teigia brokeris.

Rūtos Straškaitės nuotr./Butas Vasario 16 g. Vilniuje
Rūtos Straškaitės nuotr./Butas Vasario 16 g. Vilniuje

Aukštos lubos ir 7 langai

Ypač didelė svetainės, virtuvės ir koridoriaus erdvė, apimanti 45 kvadratinius metrus. „Sofa pastatyta ne prie sienos, o viduryje, ją galima apeiti iš visų pusių. Toks išplanavimas turi ir kitą privalumą – naujiems buto šeimininkams palikta laisvė pakoreguoti interjerą pagal savo poreikius nedarant kardinalių pokyčių. Bute galima praplėsti virtuvės zoną ar pastatyti didesnį valgomąjį stalą“, – sako brokeris.

Buto erdvės pojūtį sustiprina ir aukštos lubos, siekiančios 3,30 m. ir net septyni langai.

Butas parduodamas su visais baldais ir integruota buitine technika, taip pat lieka pagalvėlės, užuolaidos, kilimai.

Būsimieji buto savininkai jausis saugūs naujai susiformavusioje kaimynų bendruomenėje. „Daug butų suremontuoti, atsigyvenę nauji savininkai, bendruomenė aktyviai rūpinasi namo ir aplinkos gerbūviu“, – pasakoja P.Kučinskas.

Rūtos Straškaitės nuotr./Butas Vasario 16 g. Vilniuje
Rūtos Straškaitės nuotr./Butas Vasario 16 g. Vilniuje

Pasikeitė pirkėjų poreikiai

Butu domisi ir šeimos su vaikais, ir poros, kurios ieško daugiau erdvės. P.Kučinsko teigimu, pandemija pakeitė pirkėjų poreikius, daugelis pageidauja erdvesnių butų, nes neretai tenka dirbti iš namų. „Bute yra du miegamieji, bet tik vienas įrengtas ir su baldais. Kitame galima įrengti arba vaikų kambarį, arba darbo kabinetą“, – sako P.Kučinskas.

Iki pandemijos nekilnojamojo turto segmente vyravo kitos tendencijos, pirkėjai ieškojo mažesnių būstų, ar vieną erdvų butą perdarydavo į du. Pasak brokerio, mažesni butai turėjo didesnę paklausą ir tarp nuomininkų.

Komentuodamas buto kainą, P.Kučinskas tvirtina, kad ji atitinka rinkos tendencijas. Kainai turi įtakos ir tai, kad bute padarytas remontas ir jame niekas negyveno. „Šiais laikais visi supranta, kiek laiko užimtų remontas ir kokios tai finansinės sąnaudos, kurios pastaruoju metu sparčiai didėja“, – komentuoja P.Kučinskas.

Šio buto kainą įkainojo ir nepriklausomi turto vertintojai – 3700 eurų už 1 kv.m. Pasak brokerio, tai netgi mažiau nei vidurkis šioje miesto zonoje. Pastaruoju metu kvadratinio metro kaina senamiestyje pasiekė 4500–5000 eurų ribą ir dar auga.

Buto nuotraukas galite apžiūrėti sekdami šia nuoroda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas