Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: už prabangių būstų nuomą moka kelis tūkstančius eurų

Ilgalaikės nuomos rinkoje išskirtinį segmentą užima prestižiniai apartamentai. Potencialių nuomininkų neatbaido ir kelis tūkstančius eurų viršijanti kaina, nes išskirtiniai būstai turi savo vertę. Šiais objektais domisi užsienio šalių ambasadoriai, stambių užsienio įmonių vadovai ir lietuviai. Aruodas.lt atrinko penkis brangiausius šiuo metu nuomojamus butus – kviečiame pasižvalgyti.
Nuomojamas butas Didžiojoje g. Vilniuje
Nuomojamas butas Didžiojoje g. Vilniuje / Aruodas.lt

Išskirtiniai apartamentai – tokių objektų pasitaiko retai

Šiuo metu nuomojamų prabangių apartamentų rinkoje pirmu smuiku griežia išskirtinis objektas šalia Rotušės aikštės: šeši kambariai, gyvenamoji erdvė užima net 217 kvadratinius metrus. „Tai išskirtiniai apartamentai, panašių pasiūlymų nuomos rinkoje tiesiog nėra“, – tvirtina brokeris Linas Lekamavičius, nuomojamo apartamentų skelbimą įdėjęs lankomiausiame šalies nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt.

Būsimasis apartamentų nuomininkas galės įsikurti prabangiai įrengtame bute su trimis miegamaisiais, darbo kambariu, biblioteka, svetaine, kuri atskirta nuo valgomojo, trimis vonios kambariais. Apartamentuose įrengtas židinys, spragsinčia ugnimi galima mėgautis pietaujant valgomajame ar ilsintis svetainėje, kuri, beje, yra 70 kv. m.

Apartamento langai orientuoti į visas keturias pasaulio puses. Daug dienos šviesos ir bibliotekoje, iš kurios durys veda į balkoną: iš čia atsiveria istorinę atmintį žadinantis vaizdas į Didžiąją gatvę, kurioje verda kultūrinis gyvenimas, šurmuliuoja žmonės, veikia kavinės ir restoranai.

Apartamentų nuomininkai gyvens pastate, kuris dalijasi kaimynyste su Švedijos ambasada. Taip pat ramu ir saugu vidiniame namo kieme, kur įrengta stovėjimo aikštelė dviem automobiliams.

„Nuomos rinkoje dažniausiai siūlomi dviejų – trijų kambarių butai, rečiau keturių. Didelio ploto apartamentai paprastai nėra įsigyjami tam, kad būtų išnuomoti, nes investicijai atsipirkti reikėtų labai daug laiko. Ir šie apartamentai nebuvo įrenginėjami nuomai. Buto savininkai nutarė butą išnuomoti todėl, kad pasikeitus gyvenimo aplinkybėms patys juose negyvena“, – teigia brokeris.

Pasak L. Lekamavičiaus, prestižinių butų nuomos rinkai nei karantinas, nei ekstremali situacija neturėjo jokios įtakos. Tokius butus nori išsinuomoti užsienio šalių ambasadoriai, užsienio įmonių vadovai ar lietuviai. Šios kategorijos žmonių finansinė padėtis nenukentėjo dėl pandemijos, savo veiklos nesustabdė ir užsienio ambasados. Didelių korporacijų vadovai taip pat dirba pagal ilgalaikius kontraktus.

Tokių apartamentų nuomininkai yra solidūs, todėl suderinami visi pageidavimai. Anot brokerio, kartais nuomininkas turi savo baldus, todėl pageidauja tuščio buto kaip įprasta užsienyje. Svarbiausia – buto išplanavimas ir vieta. Apartamento savininkai norėtų sutartį sudaryti ne trumpesniam nei dvejų metų laikotarpiui. Taip pat prašoma nuomininkų pateikti įrodymų, kad turi pakankamai pajamų.

Butą apžiūrėti ir sužinoti nuomos kainą galima lankomiausiame šalies NT portale Aruodas.lt paspaudus šią nuorodą.

Apartamentai Benediktinų vienuolyne su geoterminiu šildymu

Ieškodami kito prestižinio buto Vilniaus senamiestyje, susiduriame su dar gilesne istorija, matome dar daugiau unikalumo. Prieiname buvusį Benediktinų vienuolyną: nepaisant garbingo pastato amžiaus, siekiančio XVII a., keturių kambarių apartamentai renovuoti prieš keletą metų: pakeistas stogas, įstatyti nauji langai, pritaikyti šiuolaikiniai inžineriniai sprendimai – įvestas geoterminis šildymas. Pasak brokerio Roberto Karaliaus, buto išlaikymas – pigus, o galimybė pačiam reguliuoti šildymą, iš tiesų, yra unikalus sprendimas senamiestyje.

„Žavu tai, kad naudodamasis šiuolaikinėmis technologijomis gyveni pačioje istorinėje Vilniaus širdyje – į vidinį namo kiemą užsuka ir turistų grupės. Tai retas atvejis, kad istoriniame pastate gali išsinuomoti erdvius, naujai įrengtus, 143 kv.m. ploto, apartamentus“, – sako R. Karalius. Skelbimą rasite portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Apartamentai įrengti per du aukštus, pro langus atsiveria senamiesčio stogai, iš miegamojo matyti šv. Kotrynos bažnyčios bokštai.

Anot R. Karaliaus, prabangiais apartamentais domisi užsienio firmų vadovai, kurie turi Lietuvoje ilgalaikius darbo kontraktus. Tokie verslininkai neplanuoja įsigyti nuosavo buto, tačiau nori gyventi kokybiškame būste. Taip pat nuomojasi ir lietuviai, kurie ieško laikino būsto dėl įvairių priežasčių, pavyzdžiui, stato prabangų nuosavą namą – tai gali užtrukti keletą metų. Pasirinkti tokius apartamentus gali paskatinti ir noras pagyventi senamiestyje, patenkinti savo šeimos poreikius.

Pasak brokerio, prabangių butų nuomos rinkoje nėra pokyčių – pasiūla maža, paklausa – stabili.

Šių apartamentų savininkai nekelia jokių ypatingų reikalavimų, nes potencialių nuomininkų segmento atranka vyksta savaime. Tiesa, šeimininkai pageidauja, kad nuomininkas bute neapgyvendintų didelio šuns. Dėl mažesnių augintinių problemų neturėtų kilti.

R. Karalius siūlo nuomininkams pasinaudoti vasaros laikotarpiu, kai nuomos rinka gyvena ramesniu ritmu: „Dabar nuomininkams palanku tai, kad nereikės konkuruoti dėl buto su dar keliais klientais, galėsite suderinti visas sutarties detales su buto šeimininkais.“

Po apartamentus galima pasižvalgyti pagal šią nuorodą.

Prestižinis butas su išskirtiniais vaizdais

Dar kartą pasivaikščiokime Didžiąja gatve, pasidomėkime čia siūlomu šiek tiek mažesniu, iki 100 kv. m, prestižiniu 3 kambarių butu.

Pažvelgus į nuotraukas matyti, kad tai butas vertinantiems subtilią klasiką – interjeras alsuoja ramiomis spalvomis, priderinti grakštūs art deco stiliaus baldai, vertę padidina natūralaus medžio parketas, įrengtas jaukus vaikų kambarys ir patogus šeimos miegamasis, medžiu iškaltas balkonas apsaugotas nuo pašalinių žvilgsnių. Tokiame bute betarpiškai jausite senamiesčio dvasią ir jo teikiamus privalumus – keli žingsniai iš namų, o jūs jau sėdite jaukioje kavinėje, lankotės teatre, meno galerijose, pasaulinių ir vietos dizainerių mados salonuose, grožitės Rotuše, Vokiečių gatve, Bernardinų sodu ir kitomis istorinėmis vietomis.

Už kokią kainą nuomojamas butas ir daugiau jo nuotraukų galite matyti sekdami šia nuoroda.

Namuose – kaip filmavimo aikštelėje

Dar vienas išskirtinis portale Aruodas.lt reklamuojamas objektas skirtas ypatingas erdves vertinantiems žmonėms – namuose jausitės kaip filmavimo aikštelėje, nestandartinio išplanavimo ir unikalaus interjero butas iš tiesų žadina vaizduotę. Tai apartamentai prestižinėje vietoje, pačioje Vilniaus miesto širdyje (šalia Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios ir Konstitucijos pr. dangoraižių) – Vašingtono a. 1. Nuomojamas išskirtinis 5 kambarių butas yra tikras meno kūrinys – su liftu ir teniso kortais kieme. Apartamentai užima 204 kv. m., yra 5 kambariai, kuriose pakanka erdvės jūsų fantazijai.


Šis būstas išsiskiria ne tik savo ypatinga vieta, bet ir kitais privalumais – tai itin erdvūs, šviesūs, moderniai įrengti apartamentai. Pro langus atsiveria miesto architektūros panorama.


Šiuolaikiškai įrengtas, jaukus ir prabangus butas pačioje miesto širdyje leis naujakuriams mėgautis išskirtiniu komfortu, nestandartiniais interjero sprendimais ir aukšta gyvenimo kokybe. Gyvensite ramiai ir būsite saugūs, šalia – vos keli kaimynai.

Apartamentus apžiūrėkite čia.

Miestas iš paukščio skrydžio

Dar vienas prabangus keturių kambarių butas siūlomas prestižiniame Vilniaus rajone – Žvėryne. Itin erdvus, 217 kv. m. butas įrengtas 10-ame aukšte. Šie apartamentai ypatingi, užima visą namo aukštą. Butas tinka ir verslo atstovams, ir dideles pajamas turinčiai šeimai: įrengti 3 miegamieji, 2 vonios kambariai, patogi drabužinė, 3 balkonai, iš kurių atsiveria Vilniaus miesto panorama. Paukščio skrydį virš miesto dangoraižių galima stebėti ir pro kambario langus – ne veltui čia pastatytas teleskopas.

Automobiliams skirtos 2 saugomos vietos požeminėje stovėjimo aikštelėje. Butas tikrai vertas dėmesio, nes įrengtas jaukiai ir šiuolaikiškai, kokybiškos medžiagos, su visa buitine technika ir baldais – galima įsikelti ir gyventi iš karto.

Daugiau buto nuotraukų rasite pagal šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas