Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balandį butų kainos neaugo tik Klaipėdoje

Bendras butų kainų lygis Lietuvos didmiesčiuose per pastaruosius 12 mėnesių augo 5,1 proc.
Liepų 10, Klaipėda
Liepų 10, Klaipėda / „Luminor“ nuotr.

Skaičiuojama, kad sostinėje butų kainos per metus augo 4,4 proc. iki 1534 eurų už kv. m balandį, skelbia „Ober-Haus“.

Kaune metinis butų kainų augimas balandį siekė 5,1 proc. iki 1095 euro už kv. m, Šiauliuose – 10,3 proc. iki 688 eurų už kv. m ir Panevėžyje – 13,9 proc. iki 669 euro už kv. metrą.

2019 metų balandžio mėnesį Klaipėdoje butų kainų pokyčių nebuvo užfiksuota ir vidutinė kvadratinio metro kaina sudarė 1085 eurus.

„Analizuodami senos ir naujos statybos butų kainų pokyčius, matome, kad per pastaruosius 12 mėnesių Vilniuje ir Kaune buvo fiksuojamas spartesnis senos statybos butų pardavimo kainų augimas, o Klaipėdoje sparčiau augo naujos statybos butų kainos. Per metus Vilniuje ir Kaune senos statybos butai brango atitinkamai 5,2 proc. ir 5,6 proc., o naujos statybos – atitinkamai 3,5 proc. ir 4,2 proc. Tuo metu Klaipėdoje per tą patį laikotarpį senos statybos butai brango 3 proc., o naujos statybos – 5,3 proc.

Gausios ir toliau augančios naujų butų statybų apimtys šalies sostinėje bei pastaruosius kelis metus fiksuojamas didelis pastatytų butų kiekio šuolis Kaune lėmė nuosaikiau augančias naujos statybos butų kainas šiuose miestuose, palyginti su senos statybos butais. Akivaizdu, kad besiplečianti konkurencinė aplinka būsto rinkoje turi įtakos turto pardavimo kainoms. Tuo tarpu Klaipėdoje, nepaisant 2018 metais užfiksuotų didesnių daugiabučių statybos apimčių, esminio proveržio naujų daugiabučių plėtroje dar nematyti ir naujai statomų butų pasirinkimo galimybės pirkėjams yra pastebimai mažesnės nei Vilniuje ar Kaune, tad mažesnė plėtotojų konkurencija Klaipėdoje lėmė kiek didesnį naujų butų kainų augimą“, – teigia Raimondas Reginis, „Ober-Haus“ Rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas