Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Be pastogės likusi keturių asmenų šeima persikėlė į dviaukštį autobusą

„Užuot palikę mus benamiais ar užkraudami tarybai atsakomybę surasti mums būstą, nusprendėme viską perimti į savo rankas“, – sako Simonas Lewisas, atsidūręs gatvėje, kai nuomotojas netikėtai nusprendė iškeldinti jį su šeima.
Šeima nutarė apsigyventi autobuse
Šeima nutarė apsigyventi autobuse / Charlotte Bond/ SWNS nuotr.

Jų šeimininkas nusprendė, kad nori parduoti turtą, ir Simonui, jo partnerei Sophie Underwood bei trims vaikams buvo liepta išsikraustyti iki rugpjūčio 9 d., rašo metro.co.uk.

Filikstou pajūrio mieste rytų Anglijoje nebuvo jokio būsto, kurį būtų galima išsinuomoti. Taigi, neturėdami pakankamai pinigų būstui įsigyti, penkių asmenų šeima nusprendė persikelti į dviaukštį autobusą, kurį už 6 000 svarų sterlingų nusipirko per „eBay“.

Simonas ir Sophie planuoja išleisti dar 20 tūkst. svarų sterlingų, pertvarkydami žalią mokyklinį autobusą, kuris priklausė Kembridžo autobusų bendrovei, ir paversti jį keturių miegamųjų namais.

„Tiesiog nėra pasiūlos, todėl iš esmės galime arba išsikraustyti iš miesto, arba likti benamiais“, – sako Simonas.

Vyras prisipažino, kad dėl COVID-19 pandemijos šeima susiduria su ribotomis finansinėmis galimybėmis.

Už 20 tūkst. svarų sterlingų jis planuoja viršutiniame aukšte įrengti keturis miegamuosius, vonios kambarį ir tualetą, o apačioje – virtuvę, valgomąjį ir poilsio zoną.

Nepaisant visko, Simonas mato gerąją pusę: jis ne tik mano, kad gyvendama autobuse jo šeima sutaupys tūkstančius svarų per metus, bet ir nekantrauja, kada galės leistis patyrinėti Jungtinę Karalystę.

Tiesa, jis mano, kad vyriausybė turėtų padidinti mokesčius antrajam nekilnojamajam turtui, kad padėtų žmonėms susirasti būstą ir mažiau žmonių atsidurtų tokioje pačioje situacijoje.

„Reikėtų papildomai apmokestinti antrąjį būstą, jam taikyčiau keturis kartus didesnį nei dabar mokestį, o gautus pinigus panaudočiau namų statybai finansuoti“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas