Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bendradarbystės erdvių valdytojai plėtros planų nekeičia

Dėl koronaviruso krizės bendradarbystės erdvių nuomotojai patiria nuostolių, tačiau kol kas jie neskuba keisti plėtros planų – jie viliasi, jog po karantino išaugs lanksčios nuomos poreikis.
AltSpace
AltSpace / „AltSpace“ nuotr.

Rinkos dalyviai pripažįsta, kad dalį bendradarbystės erdvių teks uždaryti, tačiau pati paslauga išliks.

Estijos kapitalo bendradarbystės erdvių tinklo „Workland“ komunikacijos vadovė Marju Sokman BNS sakė, jog įmonė Lietuvoje tęsia veiklą, tačiau paslaugomis gali naudotis tik nariai.

„Visi tinklo biurai Lietuvoje yra atviri tik nariams. Norėdami sumažinti viruso plitimo riziką, atšaukėme visus renginius ir ne nariams laikinai nenuomojame posėdžių kambarių“, – teigė ji.

Pasak M.Sokman, penkias bendradarbystės erdves Lietuvoje valdanti įmonė sulaukė nuomininkų prašymų mažinti nuomą ir kiekvienas atvejis yra svarstomas.

„Workland Estonia“ skelbė Baltijos šalyse investuosianti daugiau nei 4,5 mln. eurų, o per dvejus metus ketino atidaryti 10 erdvių.

Anot M.Sokman, šiuo metu bendrovė nori baigti pradėtus projektus, o tolesnė tinklo plėtra priklausys nuo situacijos rinkoje. Ji taip pat sakė pastebinti išaugusį susidomėjimą įmonės paslaugomis.

Vienos didžiausių pasaulyje bendradarbystės erdvių grupės „IWG“, Lietuvoje valdančios erdvę „Spaces“ ir tinklą „Regus“, vadovė Baltijos šalims Jakaterina Kosmačeva BNS sakė negalinti komentuoti biržoje listinguojamos įmonės plėtros planų, tačiau vylėsi, kad dėl neapibrėžtumo rinkoje jos paslaugos populiarės.

„Mūsų nuomone, ši situacija pakeis žmonių suvokimą apie darbo, kas bus pagrindiniu postūmiu bendradarbystės erdvių sektoriui. Daugelis kompanijų bus atsargesnės įsipareigodamos ilgalaikei nuomai, darbuotojai taip pat reikalaus lankstesnių darbo vietų“, – BNS teigė J.Kosmačeva.

Tuo metu Lietuvos kapitalo tinklas „AltSpace“ dėl karantino visiškai uždarė savo bendradarbystės erdves ir atleido nuomininkus nuo mokesčių už balandį.

„Paskelbus karantiną tinklo erdvės ištuštėjo per savaitę. Žvelgiant iš verslo perspektyvos – tai mums buvo stiprus smūgis mums. „AltSpace“ visą balandį yra tuščias ir pajamų negauname“, – BNS sakė tinklo nuomos vadovas Donatas Dromantas.

Anot jo, nuomą nutraukė įmonės ir laisvai samdomi darbuotojai, kurių veikla dėl karantino buvo visiškai sustabdyta. D.Dromantas tikisi, kad įmonė veiklą atnaujins gegužę, o plėtros planai kol kas neaiškūs.

Anot nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „CBRE“ vyresniojo analitiko Igno Goštauto, šiuo metu bendradarbystės erdvės išgyvena sudėtingą periodą, kadangi daugelis jų klientų dirba iš namų.

„Nemažai bendradarbystės erdvių klientų yra smulkesni arba pavieniai dirbantys, tai karantino metu jie dirba iš namų. Sutartis gana lengva nutraukti ir dažniausiai jos nėra ilgalaikės, tai nemažai bendradarbystės erdvių iš tikrųjų susiduria su labai sunkia situacija, yra nemažai laisvų darbo vietų“, – BNS teigė I.Goštautas.

Anot analitiko, tikėtina, kad dalis erdvių gali užsidaryti, tačiau jų poreikis išliks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas