Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsto ABC. Ką daryti, jei šuo pagraužė stalą: išmesti ar sutvarkyti?

Priglaudėte šunį, bet šis apgraužė naujo stalo kampus? Pažįstama situacija? Niekada su tuo nesusidūrusiam pirmas instinktas būtų išmesti staliuką ir pirkti naują, tačiau, pasirodo, jį galima sutvarkyti. Kaip? To 15min „Būsto ABC“ klausė ekspertų.
Šuo
Šuo / 123RF.com nuotr.

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Elona Uckutė, „Kesko Senukai“ atstovė, patikino, kad šuniui apgraužus stalo kampus nereikia skubėti išmesti nukentėjusio baldo. Pažeistus kampus galima užmaskuoti patiems bei toliau baldą naudoti. Pažeidimų tvarkymo eiga priklauso nuo to, iš kokios medžiagos stalas yra pagamintas.

„Jei stalas kokybiškas, pagamintas iš medžio masyvo bei turi lakuotą paviršių, ekspertai visų pirma pataria pažeistas vietas apdailinti šlifavimo popieriumi, kurio šiurkštumas – 120 pagal grubumo skalę. Tuomet reikės naudoti medienos glaistą – pašalinus seno lako likučius, glaistu užtepti pažeistas vietas bei vėl nušveisti šlifavimo popieriumi, šį kartą geriau rinktis švelnesnį – 220 grubumo. Galiausiai stalą reikėtų nulakuoti baldų laku“, – sakė ji.

Pasak E.Uckutės, „restauravimo“ eiga šiek tiek skirsis, jeigu stalas pagamintas iš laminuotos baldinės plokštės arba baldo paviršius buvo dažytas. Kaip ir anksčiau aptartu atveju, pažeistas vietas reikės apšlifuoti švitriniu popieriumi, užglaistyti pažeistas vietas medienos glaistu ir vėl apšlifuoti.

„Galiausiai baldą beliks tik nugruntuoti giluminiu gruntu ir nudažyti baldų dažais. Dažus baldų „restauravimui“ ekspertai pataria rinktis dėl to, kad jie lygiu gražiu sluoksniu padengia visą paviršių“, – komentavo ji.

O jeigu nukentėjo ne tik stalo kampai, bet ir visas stalas, specialistai vietoje rankinio šlifavimo popieriumi siūlo rinktis vibracinį šlifuoklį.

Atliekant visus stalo tvarkymo darbus, taip pat svarbu nepamiršti darbo pirštinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas