Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsto ABC. Kaip įsivertinti, kiek ir kokio galingumo šviestuvų reikia kambaryje?

Kiekvienas naujakurys žino, koks svarbus apšvietimas būste ir kaip sunku jį išsirinkti. Pradedant dizainu, baigiant galingumu, jo tonu. Tikras galvos skausmas. Todėl 15min „Būsto ABC“ pasiteiravo, kaip įsivertinti, kiek ir kokio galingumo šviestuvų reikia kambaryje?
Egidijaus Dragūno „Sel Love Lounge“ restoranas
Egidijaus Dragūno „Sel Love Lounge“ restoranas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Vytautas Čiursinas, „Unideco“ namų apdailos centre įsikūrusio šviestuvų salono „210LUX“ vadovas, 15min „Būsto ABC“ aiškino, kad šviestuvus galima rinktis pagal individualius norus ir skonį, tačiau į keletą aspektų dėmesį atkreipti visgi reikėtų.

„Renkantis šviestuvą svarbu, kad jis tiktų vienai ar kitai zonai ir kad būtų pritaikytas apšvietimas. Nors didžioji dalis pirkėjų renkasi gražius šviestuvus, tačiau svarbu išsamiau išsiklausinėti apie skirtingų šviestuvų savybes ir jų tinkamumą įvairioms namų erdvėms“, – tikino jis.

V.Čiursino teigimu, šviestuvai turi nustatytas galingumo normas – pagal jas kiekvienas šviestuvas pritaikomas tinkamai erdvei. Kadangi tai – labai individualu, šviestuvo ir namų zonos dermę pasirenka pirkėjas, įvardijęs prioritetus.

„Paprastai galingesni šviestuvai pasirenkami, jei patalpoje gana aukštos lubos, o pati patalpa – gan didelė. Tokie šviestuvai pasirenkami ir vonios kambariui. Miegamajam gali tikti ir mažiau galingi šviestuvai, koridoriui – taip pat. Svarstant apie šviestuvo galingumą, dėmesys kreipiamas į interjerą, vyraujančias spalvas“, – kalbėjo jis.

Pasak V.Čiursino, šiuo metu galima rasti šviestuvų, valdomų distanciniais pulteliais ar telefonu, prijungiamų prie protingų namų sistemos. Atsiradus LED apšvietimui, labai išsiplėtė šviestuvų galimybės, pradėti gaminti ir įmantrių formų šviestuvai.

„Šviestuvų mados taip pat keičiasi ir galima pastebėti, kad pirkėjai renkasi tam tikras tendencijas. Štai dabar populiarūs matiniai aukso spalvos šviestuvai, pakabinami žiedai, priglaistomos šviestuvų juostos. Tačiau mados ir grožis – subjektyvus dalykas, todėl kiekvienas šviestuvo pasirinkimas – individualus“, – sakė jis.

Be to, tai, kiek kokiam plotui turi tekti šviesos, nustatoma naudojant specialią programą.

„Tačiau dažniausiu atveju taikomi tokie skaičiavimai – koridoriuje reikia 75–105 liuksų šviesos, virtuvėje ir vonioje – apie 300 liuksų, kitame gyvenamajame plote – 150–250 liuksų“, – komentavo V.Čiursinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas