Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsto ABC. Kokią grindų dangą rinktis balkonui?

Balkone tokios pat grindų dangos, kaip ir namuose, ekspertai nerekomenduoja rinktis. Tuomet ką daryti? To 15min „Būsto ABC“ pasiteiravo specialistų.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Namų apdailos cente „Unideco“ įsikūrusios parduotuvės „Tikto grindys“ atstovas Karolis Jankauskas 15min „Būsto ABC“ sakė, kad balkonas, jei nėra įstiklintas, nuolat veikiamas įvairių išorės dirgiklių – temperatūrų skirtumo, drėgmės, vėjo. Todėl nerekomenduojama čia naudoti medinių grindų.

„Parketlentės, laminatas, net ir vinilinė grindų danga, kuri pasižymi ypač dideliu atsparumu drėgmei, skirta naudoti viduje. Dėl temperatūros skirtumų medinės grindų dangos deformuojasi, todėl nėra rekomenduojamos balkonams. Kur kas praktiškesnis sprendimas – terasinės lentos iš medienos ir plastiko kompozito arba impregnuotos medienos. Tokios lentos atsparios temperatūrų skirtumams, korozijai, UV saulės spinduliams. Be to, priešingai nei plytelės, jos yra kur kas šiltesnės“, – pasiūlė jis.

O interjero dizainerė Vaida Mockevičiūtė mano, kad nors medinės grindys balkone atrodo prabangiai ir šiltai, vis tik tai yra „lepus“ reikalas. Joms reikalinga ypač didelė priežiūra.

„Šių grindų pagrindinis trūkumus – būtinybė periodiškai atnaujinti dangą, nes po kurio laiko medinės grindys praras savo patrauklią išvaizdą“, – komentavo ji.

V.Mockevičiūtė dėl ilgaamžiškumo siūlo rinktis akmens masės plyteles. Balkone danga turi būti atspari lietui, saulei ar sniegui, be to, gerai valytis nuo nešvarumų. Akmens masės plytelės pasižymi ilgu tarnavimo laiku, atsparumu šalčiui, karščiui ir chemikalams, taip pat yra visiškai nedegios.

„Plytelės, priešingai nei medinė danga, sukuria žymiai daugiau galimybių įdomesniam interjero dizainui. Renkantis plyteles svarbu pasikonsultuoti su plytelių pardavėjais ir įsigyti tas, kurios skirtos laukui: jos pasižymi silpnesniu vandens įgėrimu, yra mažiau porėtos, labiau atsparios temperatūros bei drėgmės pokyčiams. Be to, ir plytelių klijai turi būti pritaikyti naudojimui lauke“, – sakė ji.

VIDEO: Išskirtinis butas su netikėta detale kambario centre. Ryškios spalvos ir neeiliniai dizainerio sprendimai už ketvirtį milijono
VIDEO: „Viktorija perka“: namai su paauksuotomis detalėmis ir išskirtiniu interjeru

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas