Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsto ABC. Tiems, kurie nori būstą išsikloti laminatu

Renkantis laminatą dažnai manoma, kad kuo jis storesnis, tuo geriau. Tačiau, pasirodo, ne visada. Apie tai 15min „Būsto ABC“ pasiteiravo eksperto.
Klojamos laminato grindys
Klojamos laminato grindys / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Arvydas Marcinkonis – „Unideco“ namų apdailos centre įsikūrusio salono „Geros grindys“ pardavimų vadovas, 15min „Būsto ABC“ patikino, jog laminato storis nėra standartizuotas. Populiariausios – 8–12 mm storio laminuotos grindys, nors galima rasti ir 6–7 mm storio laminatą.

„Laminuotų grindų storis didelės įtakos jų tvirtumui neturi, todėl pirkėjai gali rinktis tai, kas jiems labiausiai priimtina ir džiaugtis kokybiškomis grindimis“, – aiškino jis.

Anot A.Marcinkonio, dažnai klientai ieško storesnio laminato, nes mano, kad jis tinkamiausias kloti ant kiek nelygaus pagrindo, bet tai – tik dalis tiesos.

„Laminato storis ir kokybė priklauso nuo gamintojo – kartais 12 mm laminatas yra silpnesnis nei 8 mm“, – patikino pašnekovas.

A.Marcinkonis pastebi, kad žmonės dažnai tam tikras zonas pirmiausia iškloja plytelėmis ir nori, kad, likusią dalį išklojus laminuotomis grindimis, neliktų aukščio skirtumo tarp skirtingų dangų.

„Visada patariama klientams kreipti dėmesį į bendrą tokių grindų storį – jei plytelės yra 12 mm storio, labiausiai tiktų 10 mm storio laminatas ir 2 mm paklotas po grindų danga. Žinoma, galimi ir kitokie variantai, pavyzdžiui 8 mm storio laminatas ir 4 mm paklotas. Tiesa, toks pakloto variantas nerekomenduojamas esant šildomoms grindims“, – aiškino jis.

A.Marcinkonis patikino, jog laminuotos grindys yra pakankamai atsparios trinčiai ir drėgmei.

„Joms ypatingos priežiūros nereikia, rekomenduojama plauti specialiomis laminuotų grindų priežiūrai skirtomis priemonėmis ir neplauti labai drėgnai. Tai svarbiausia, kad galima būtų džiaugtis kokybiškomis laminuotomis grindimis“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas