Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būsto ABC. Vinilinės grindų dangos – kuo skiriasi ir ką verta apie jas žinoti?

Vinilinės grindys – pastarųjų metų naujas mados klyksmas. Tačiau ką apie jas reikia žinoti? To 15min „Būsto ABC“ klausė ekspertų.
Remontas namuose
Remontas namuose / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Į klausimus atsako namų apdailos centre Unideco įsikūrusio salono „Geros grindys“ pardavimų vadovas Arvydas Marcinkonis

Vinilinės grindys – tai tvirta, atspari vandeniui daugiasluoksnė grindų danga. Jos būna dviejų rūšių – klijuojamos ir skirtos dėti plaukiojančiu būdu. Jei klijuojamos, prieš dedant privalomas išlyginamasis sluoksnis, kitaip tariant turi būti idealiai lygus pagrindas, ant kurio bus klijuojama danga specialiais klijais. Klijuojamos vinilinės grindys dažniausiai būna 2–2,5 mm storio, bet gali būti įvairių storių. Vinilinės dangos skirtos dėti plaukiojančiu būdu turi „click“ sistemą. Taip pat dažniausiai pačios lentos jau būna su specialiu integruotu paklotu arba tiesiamas specialus paklotas atskirai. Kiekvienu atveju būtina atsižvelgti į paties gamintojo reikalavimus vinilinės dangos montavimui. Pvz., yra gamintojų, kurie leidžia vinilines dangas kloti ir be pakloto.

Vienas iš pagrindinių vinilinių grindų privalumų – jų įvairovė ir neribotos dizaino galimybės. Vinilinės grindys gali imituoti įvairias medienos rūšis (ąžuolas, uosis, beržas, riešutmedis...), įvairias akmens rūšis (granitas, travertinas, marmuras ir t. t.), betoną, tekstilę ir kitas tekstūras. Vinilinių grindų faktūra gali būti lygi, reljefinė, pašiaušta, pinta. Vienas iš efektyviausių vinilinių grindų paviršių – kai viršutinio sluoksnio tekstūra visiškai atitinka dekoratyvinio sluoksnio piešinį. Taip sukuriama maksimaliai tiksli parketlentės arba akmens plytelės imitacija. Skiriasi jos ir pagal blizgumo lygį: nuo visiškai matinių iki gilių blizgančių. Vinilinės grindys lengvai pjaustomos, taip pat galima jungti paruoštus skirtingų formų modulius tiesiog objekte, tai suteikia plačias galimybes savo sukurto dizaino realizacijai. Klientai šias dangas pamėgo ir dėl tokių savybių kaip atsparumas vandeniui ir devėjimuisi. Vinilinės grindys ganėtinai kietos ir kartu elastingos. Kadangi jos truputį spyruokliuoja, jomis malonu vaikščioti. Taip pat kartu galima nebijoti įspaudimų nuo baldų kojelių arba aukštakulnių. Vinilinių grindų paviršius ne toks kietas, kaip laminato ar plytelių, todėl jos sugeria triukšmą ir slopina žingsnių garsą. Tai sukuria akustinį komfortą tiek jūsų namuose, tiek ir jūsų kaimynams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas