Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Butų nuomotojai pasipiktino, kad juos Vilniaus valdžia pamiršo apgyvendinant parvykėlius

Dar prieš paskelbiant karantiną Vilniaus valdžia paprašė verslo pagalbos, apgyvendinimo paslaugų pasiūlymų. Tačiau praėjus mėnesiui nuo šio prašymo, trumpalaike nuoma užsiimantys žmonės pasijuto ne tik pamiršti, bet ir nustebo, kodėl per šį laiką asmenys buvo karantinuojami tik viešbučiuose. Tuo tarpu pati savivaldybė atkerta, kad viešbučiuose lengviau užtikrinti saviizoliacijos taisyklių laikymąsi ir reikia mažiau apsaugos pajėgumų.
Dviratininkas
Dviratininkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kovo 15 dieną Vilniaus miesto savivaldybė išplatino kreipimąsi į verslą ir kvietė teikti pasiūlymus tiek fizinius, tiek ir juridinius asmenis, galinčius suteikti laikino apgyvendinimo paslaugas (kartu su maitinimu arba be jo), maisto gamybos paslaugas (kartu su tiekimu arba be jo), maisto tiekimo paslaugas.

„Galime pirkti, galime priimti nemokamai siūlomą pagalbą – esame atviri įvairiems pasiūlymams, svarbiausia, kad tai vyktų greitai, nes visi matome, kaip sparčiai keičiasi situacija. Už bet kokią partnerystę būsime dėkingi savivaldybės ir visų vilniečių vardu“, – teigė Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Šį faktą po mėnesio prisiminė trumpalaikės nuomos administravimo platformos „Houseys“ vadovas Tomas Grižas. Antradienį feisbuke jis paskelbė, kad kitą dieną kreipėsi į miesto valdžią.

T.Grižas 15min teigė siūlęs būti vienu iš kontaktų, jei prireiktų staiga apgyvendinti kad ir 45 žmones per skirtingas vietas.

„Reikia apgyventi 45 žmones? Ok, mes randam 3 vietas, talpinančias po 15 žmonių. Ne per daug skirtingų vietų, ne per daug logistikos. Tuo pačiu dėl daugybės priežasčių geriau nei vienoje vietoje. Reikia užtikrinti priežiūrą ir maitinimą? Ok, duokit info – pasirūpinsim“, – savivaldybei rašė jis.

T.Grižui jau tada buvo atsakyta, kad pirma kreipiamas dėmesys į didžiuosius, tik po to į mažuosius, tačiau jis aiškino, kad tai jo neįtikino. Kompanija per keletą dienų susistemino informaciją apie turimas apgyvendinimo vietas – į jas galima nukreipti tuos, kurie nori karantinuotis patys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Grižas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Grižas

„Taip pat siunčiu nuorodą su kainomis, jeigu Jums, kaip ir Kauno savivaldybei, reikia pasirašyti sutartis su konkrečiomis kainomis ir nurodyti būstų savininkus. Nuorodoje rasite butų informaciją, kiek žmonių telpa, kokios galimos savaitė/dviejų savaičių/mėnesio kainos (mes pritaikome nuolaidas imant ilgesniam laikui).

Labai tikiuosi, jog atsiras ir smulkiajam verslui naudingų sprendimų (na, gal ne tiek naudingų, kiek padėsiančių nebankrutuoti šiuo sunkiu metu)“, – savivaldybei rašė „Houseys“ bendraturtė Agota Lukšaitė.

T.Grižą labiausiai papiktino išskirtinis savivaldybės dėmesys viešbučiams.

Vilniaus miesto savivaldybė atsakydama 15min nedaugžodžiavo.

„Vilniaus miesto savivaldybė pagal įstatymą privalo kiekvienoje vietoje užtikrinti apsaugą. 50 butų – 50 apsaugos ekipažų. 50 kambarių viešbutyje – 1 apsaugos ekipažas. Be to, viešbučiuose lengviau užtikrinti saviizoliacijos taisyklių laikymąsi“, – rašoma savivaldybės atsakyme 15min.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Žukauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Žukauskas

Tačiau po T.Grižo įrašu feisbuke plačiau pakomentavo Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas, kuris pasiūlė neieškoti sąmokslo teorijų ten, kur jų nėra.

„O viešbučių poreikis, beje, smarkiai sumažėjęs, nes skrydžių nebėra ir dabar jau nebereikia jų tiek daug, kiek reikėjo. O kad kolegos sugeba dirbti tokiais tempais tokios krizės akivaizdoje, kai to labai reikia – pirkti medikų apsaugos priemones per keletą dienų iš Kinijos ar pasirašyti sutartis su viešbučiais per dieną – labai džiaugiuosi. Dėl to, kad į pirminius pasiūlymus niekas nesureagavo – sorry, pirmos dienos tikrai buvo chaotiškos, vėliau į visą šių pasiūlymų registraciją įsijungė „Go Vilnius“, su visais susisiekė“, – rašė jis.

K.Žukausko teigimu, pasiūlymas keistis informacija jam pasirodė keistas ir patikino, kad jokios informacijos Vilniaus valdžia neslepia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas