Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvusiai „Elijos“ Šventojoje plėtotojai nepavyko iš valstybės gauti 8,7 mln. eurų

Bankrutavusiai Šventosios komplekso „Elija“ plėtotojai bendrovei „Baltijos pirkliai“ nepavyko iš valstybės prisiteisti 8,7 mln. eurų žalos. Lietuvos apeliacinis teismas praėjusį ketvirtadienį atmetė įmonės skundą. Teismo vertinimu, „Baltijos pirkliai“ neįrodė, kad dėl prokurorų inicijuotos bylos įmonė prarado pajamų ir bankrutavo.
Neikilnojamojo turto projektas „Elija“ Šventojoje
Neikilnojamojo turto projektas „Elija“ Šventojoje / Raimundo Celencevičiaus/15min nuotr.

„Bendrovė neįrodė, jog prokuroro inicijuota byla bei taikytos reikalavimo užtikrinimo priemonės lėmė jos ateities pajamų praradimą, finansinius sunkumus ir restruktūrizavimo, o vėliau ir bankroto bylos iškėlimą. Nors įmonė negautas pajamas sieja su turto vertės sumažėjimu, kai buvo nagrinėjama byla, tačiau tuo laikotarpiu ji vykdė statybas, statinys pripažintas tinkamu naudoti, jai suteikti kreditai, taip pat buvo parduodamas turtas“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas paliko galioti 2018 metų balandį Vilniaus apygardos teismo priimtą nutartį.

„Baltijos pirkliai“ siekė prisiteisti iš valstybės 8,7 mln. eurų žalos ir 5 proc. metines palūkanas. Įmonės teigimu, dėl neigiamos žiniasklaidos informacijos apie projektą ir plėtotoją sumenko susidomėjimas parduodamais apartamentais. Įmonei patyrus finansinių sunkumų, o vėliau iškėlus bankroto bylą, butai buvo parduoti už mažesnę kainą.

2018 metų pabaigoje Vilniaus apygardos teismas taip pat atmetė „Elijos“ plėtotojo verslininko Vaido Šimaičio bei jo motinos Reginos Šimaitienės ieškinį – jie iš valstybės siekė prisiteisti daugiau nei 24,72 mln. eurų žalos.

„Baltijos pirkliai“ nuo 2006 metų Šventosios kurorte statė 29 mln. eurų vertės viešbučio bei apartamentų kompleksą, taip pat planavo statyti 45 mln. eurų vertės vandens pramogų parką su konferencijų centru.

Prokurorai dėl statybų teisėtumo 2008 metais buvo kreipęsi į teismą, tačiau 2014 metais teismai nusprendė, jog kompleksas pastatytas teisėtai. Tais pačiais metais „Baltijos pirkliams“ iškelta bankroto byla.

2016 metais penkis neįrengtus daugiabučius varžytinėse 3,63 mln. eurų iš bankroto administratoriaus įsigijo bendrovė „Naujoji Elija“, kuri į projekto užbaigimą planuoja investuoti 10 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas