Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dešiniojoje Neries krantinėje Kaune baigtas aštuntasis Piliamiesčio plėtros etapas

Kaune, dešiniajame Neries krante, toliau kuriamas Piliamiesčio gyvenamųjų namų kvartalas. Projekto vystytoja, statybų bendrovė „YIT Lietuva“, kitapus Kauno Senamiesčio baigė aštuntojo Piliamiesčio daugiabučio statybas, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Piliamiestis
Piliamiestis / YIT Lietuva nuotr.

Užbaigus šį unikalaus kvartalo etapą priešais Kauno pilį iškilo dviejų korpusų 6 ir 4 aukštų gyvenamais namas su 54 butais. Jų plotas siekia 38-100 kv. m. A+ energinio naudingumo klasės daugiabučiuose įrengtas kolektorinis šildymas ir centralizuota mechaninė rekuperacinė sistema. Po namu įrengta erdvi 44 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė bei 15 dviračių saugyklų.

Būsto su daline apdaila kaina naujausiame Piliamiesčio name prasideda nuo 1330 eurų už kv. m.

YIT Lietuva nuotr./Piliamiestis
YIT Lietuva nuotr./Piliamiestis

Plėtojant kvartalą ypač didelis dėmesys skirtas jo aplinkai, rekreacinei ir aktyvaus laisvalaikio infrastruktūrai – teritorijoje išsaugotas ir sutvarkytas senasis pušynas, įrengtos žaliosios erdvės, vaikų žaidimų aikštelės ir poilsio zonos. Daugiabučio laiptinės išsiskiria šiuolaikinio menininko Tado Vincaičio-Plūgo darbais.

Neries pakrantėje taip pat nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai ir įrengtas amfiteatras, iš kurio atsiveria Senamiesčio su Kauno pilimi panorama. Siekiant užtikrinti saugumą teritorijoje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, o prie įėjimų į laiptines – vaizdo telefonspynės.

Naujųjų namų fasadus puoš projekto architekto Tomo Kriaučiūno parinktos šiuolaikinės kokybiškos apdailos medžiagos, o butuose bus sumontuoti aukšti langai su trijų stiklų paketais bei įrengti stikliniai prancūziški balkonėliai.

Tolimesnė Piliamiesčio plėtra numatyta artimiausiu metu. Devintojo namo statybos kvartale bus užbaigtos 2021 metų pradžioje, o dar vieno, dešimtojo, namo statybos turėtų prasidėti šiemet. Planuojama, kad iš viso iki 2028 m. dešiniajame Neries krante iškils 20 pastatų, o čia apsigyvens apie 2000 gyventojų.

YIT Lietuva nuotr./Piliamiestis
YIT Lietuva nuotr./Piliamiestis

„YIT Lietuva“ šiuo metu taip pat įgyvendina projektus Vilniuje: urbanistinį projektą atgyjančiose Šnipiškėse „Naujasis Skansenas“, „Matau Vilnių“ namus šalia Tauro kalno bei antrąjį „Raitininkų sodo“ etapą kitapus Kalnų parko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas