Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„East Capital Real Estate“ įsigijo paskutinės mylios distribucijos ir prekybos centrą Vilniuje

Naujausias „East Capital Real Estate“ fondas „East Capital Real Estate IV“ skelbia įsigijęs paskutinės mylios sandėliavimo ir distribucijos centrą Vilniuje, kuris yra išnuomotas regiono e.prekybos lyderiui „Pigu“, priklausančiam „PHH Group“. Šis sandoris – tai antrasis fondo įsigijimas Lietuvoje ir ketvirtasis Baltijos šalyse. Fondui priklauso „SEB“ būstinė ir „VIA 3L“ logistikos centras Taline, o taip pat „Jankiškių 52“ logistikos ir paskirstymo centras Vilniuje. Šiuo fondu planuojama bendrai investuoti 400 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„East Capital Real Estate“ įsigijo paskutinės mylios distribucijos ir prekybos centrą Vilniuje
„East Capital Real Estate“ įsigijo paskutinės mylios distribucijos ir prekybos centrą Vilniuje / Donato Petkaus nuotr.

Šiuo sandoriu įsigytas turtas yra ką tik atnaujintas 6 500 m2 ploto paskutinės mylios paskirstymo, mažmeninės prekybos ir biurų kompleksas, kuris 2021 m. buvo visiškai pritaikytas „Pigu“ poreikiams. Jame įsikūrusi „Pigu“ Lietuvos biuro būstinė, kurioje dirba 300 darbuotojų, o taip pat atidaryta didžiausia Lietuvoje fizinė parduotuvė su įdiegtais „drive in“ prekių atsiėmimo punktais ir prie parduotuvės įrengtu 3 500 m2 sandėliu. Tai leidžia parduotuvėje pasiūlyti ir nedelsiant įsigyti daugiau kaip 10 000 unikalių prekių pavadinimų.

„Pigu“ būstinė ir parduotuvė su sandėliavimo patalpomis įkurti Laisvės pr. 75, tankiai apgyventame Vilniaus rajone, kurį per 15 minučių automobiliu gali pasiekti daugiau kaip 60 proc. Vilniaus gyventojų. Planuojama Šiaurinė gatvė – viena pagrindinių tranzitinių miesto gatvių, sujungsiančių ir pagerinsiančių susisiekimą tarp vakarinės ir rytinės miesto dalių, netolimoje ateityje dar labiau paspartins šios lokacijos plėtrą ir patrauklumą komercinei veikai.

„Buvusio vaistų logistikos sandėlio konversija į modernų el. komercijai skirtą kompleksą puikiai atliepia pasaulines tendencijas ir šiuo metu karščiausios paklausos segmentą. Pagal mūsų filosofiją, pati tvariausia statyba – esamos infrastruktūros išsaugojimas ir pritaikymas naujam gyvenimui. Svarstėme įvairius variantus – naujas nuomininkas visam sandėliui, skaidymą mažesniems vartotojams, konversiją į „stock-office“ ar net teniso ir kitų rakečių sporto aikštyną. Tačiau paskutinės mylios distribucija yra labiausiai į ateitį orientuota kryptis ir ją pasirinkome. Dėkojame projekto partneriams „Mano Sala“ ir „We property NL“, kurie puikiai papildė projekto komandą ir prisidėjo prie bendros jo sėkmės“, – sakė nuo 2017-ųjų šią investiciją valdžiusios „Grinvest“ partneris Antanas Danys.

Arūnas Gricius, „East Capital Real Estate“ vadovas Lietuvai, pakomentavo: „Šis naujausias pirkinys atitinka „East Capital Real Estate IV“ tikslą investuoti į komercinį nekilnojamąjį turtą, pasižymintį patikimais nuomininkais ir aiškiu augimo potencialu ateityje. Labai džiaugiamės, kad investavome į puikiai vystytojų drauge su „Pigu“ komanda realizuotą NT projektą, kuris tikslingai pritaikytas ir nuosekliai papildo inovatyvią bei sparčiai augančią „Pigu.lt“ e. prekybos platformą. Mūsų investuotojai ir mes tikime e. prekybos atsparumu ir tvariu augimu Baltijos šalyse, o taip pat „Pigu“ grupės lyderiavimu šiame segmente“.

„Dėl pandemijos visuomenės ir verslo skaitmenizavimas pasistūmėjo kelerius metus pirmyn – būtent 2020-aisiais metais el. prekybos apimtys Lietuvoje peržengė simbolinę ribą ir sudarė daugiau nei 10 proc. visos šalies mažmeninės prekybos. Šios verslo srities potencialą patvirtina „East Capital Real Estate IV“ fondo investicija Lietuvoje – šįkart perimant naujosios „Pigu.lt“ būstinės pastato valdymą. Tęsdami sėkmingą bendradarbiavimą su šiuo fondu, tikime, kad prekyba internetu išliks svarbus vidaus vartojimo veiksnys, kuris prisidės prie tvaraus ekonomikos augimo ateityje“, – sakė Vilius Juzikis, SEB banko valdybos narys ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

Sandorį finansuoja SEB, o iš pirkėjo pusės šį procesą konsultavo „Walless“ ir „KPMG“. Pardavėjus atstovavo „SPC Legal“.

Fondas „East Capital Real Estate IV“ pradėjo investuoti 2020 m. balandį ir yra ketvirtasis „East Capital Real Estate“ fondas, orientuotas į nekilnojamajamojo turto investicijas Baltijos šalyse ir Vidurio Europoje. Fondas investuoja į aukštos kokybės komercinės paskirties nekilnojamąjį turtą, daugiausia biurų ir logistikos segmentuose. Fondas, kuris sulaukė didelio Europos institucinių investuotojų susidomėjimo, jau yra investavęs 90 mln. eurų ir bendrai planuoja investuoti ne mažiau kaip 400 mln. eurų. „East Capital Real Estate“ komandos dirba Stokholme, Taline, Rygoje ir Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas