Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„East Capital Real Estate IV“ fondas perka biurų pastatą Vilniaus centre

„East Capital Real Estate IV“ fondas su „YIT Lietuva“ pasirašė susitarimą dėl naujai pastatyto penkių aukštų verslo centro „Naujasis Skansenas Ž“ įsigijimo, kuris bus užbaigtas iki šių metų pabaigos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Verslo centras „Naujasis Skansenas Ž“
Verslo centras „Naujasis Skansenas Ž“ / Bendrovės nuotr.

Verslo centro nuomojamas plotas yra 7 550 kv. m. Jis įsikūręs Naujojo Skanseno kvartale. Pastate jau išnuomota 70 proc. ploto. Pirmuoju ir didžiausiu projekto nuomininku tapo viena iš 10 stipriausių Lietuvoje veikiančių IT ir technologijų sektoriaus įmonių – JAV programavimo paslaugų bendrovė „DevBridge“. Pirmajame verslo centro aukšte taip pat įsikurs restoranas „iLunch“ ir dekoro prekių parduotuvė „Shishi“.

„Mums malonu bendradarbiauti su YIT šio biurų pastato įsigijimo ir tolimesnio išnuomojimo projekte. YIT, mūsų vertinimu, yra vienas profesionaliausių vystytojų šiame regione. Taipogi, YIT ir „East Capital“ vienija dėmesys aukštai vystomų objektų statybos kokybei ir jų aplinkosauginio tvarumo standartams. Verslo centras „Naujasis Skansenas Ž“ puikiai papildo mūsų augantį ECRE IV fondo turto portfelį. Ypač vertiname tai, kad šis verslo centras yra arti centrinio Vilniaus verslo kvartalo (CBD) šerdies ir turi puikų susisiekimą su ja, yra itin kokybiškai pastatytas bei gali pasiūlyti konkurencingas nuomos sąlygas esamiems ir būsimiems nuomininkams“, – „East Capital Real Estate“ vadovas Baltijos šalims Madis Raidma.

„Pandemija nesumažino kokybiškų biuro patalpų patraukliose miesto vietose poreikio, o veikiau paskatino nuomininkus dar daugiau dėmesio skirti patalpų saugumui, patogumui ir pritaikomumui skirtingiems darbo modeliams. Verslo centras Žalgirio gatvėje buvo vystomas atsižvelgiant į visus šiuos kriterijus, todėl netruko sulaukti nuomininkų, o kartu ir investuotojų susidomėjimo. Objektas nuo pat pradžių buvo plėtojamas su tikslu sukurti pridėtinę vertę pritraukiant nuomininkus ir jį parduoti, todėl esame patenkinti sklandžiu procesu ir rezultatu“, – sakė bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Baigiamas statyti modernus A+ energinio naudingumo klasės verslo centras turės „Breeam“ tvarumo sertifikatą, pažangius pastato efektyvumą ir žmonių komfortą užtikrinančius inžinerinius sprendimus, tokius kaip aukšto naudingumo vėdinimo su oro drėkinimu ir klimato kontrolės sistema. Verslo centro patalpos taip pat atitiks aukštus akustinio komforto parametrus.

Pirkėją dėl šio sandorio konsultavo „Walless“ ir „Projector“.

„East Capital Real Estate IV“ fondas pradėjo investuoti 2020 m. balandį ir yra ketvirtasis „East Capital Real Estate“ fondas, orientuotas į nekilnojamojo turto investicijas Baltijos šalyse ir Vidurio Europoje. Fondas investuoja į aukštos kokybės komercinės paskirties nekilnojamąjį turtą, daugiausia biurų ir logistikos segmentuose. Didelio Europos institucinių investuotojų susidomėjimo sulaukęs fondas jau yra investavęs 90 mln. eurų ir bendrai planuoja investuoti ne mažiau kaip 400 mln. eurų. „East Capital Real Estate“ komandos dirba Stokholme, Taline, Rygoje ir Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas