Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ekonomistai: lietuviai į NT rinką žiūri vis dar atsargiai

Būsto pardavimai nuosekliai auga, tačiau žmonės nekilnojamojo turto (NT) rinkoje elgiasi vis dar konservatyviai. Ekonomistai pastebi atsigavimo nuotaikas, tačiau tikimasi didesnio pardavimų spurto ateityje, rašoma pranešime spaudai.
Svajonių būstas.
Svajonių būstas / Fotolia nuotr.

„Mes užsisukę pokrizinėje mąstysenoje ir pakilimas, vykęs pastaraisiais metais, nėra šuolis į viršų. Tai labiau sugrįžimas iš depresijos, Lietuvos mastu – į depresiją, Vilniaus mastu – į normalią situaciją. NT rinka yra kaip suspausta spyruoklė: ją spaudžia neapibrėžtumas dėl ekonominės ateities, tačiau tai spyruoklei galią suteikia žemos centrinio banko palūkanos“, – dėsto ekonomistas.

Ž.Maurico teigimu, NT rinka dar atsigauna, tačiau tikimasi kainų ir pardavimų augimo. Savo ruožtu Lietuvos banko atstovai ragina atidžiai stebėti NT rinką.

„Šiuo metu augantis nekilnojamojo turto rinkos aktyvumas, kylančios būsto kainos ir spartėjantis kreditavimas lemia, kad situacija NT rinkoje stebima atidžiau. Staigus lūkesčių arba būsto pasiūlos pasikeitimas galėtų nesunkiai pasukti NT rinkos raidą visai kita linkme“, – sako Lietuvos banko Makroprudencinės analizės skyriaus viršininkas Andrius Škarnulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai