Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmojo pusmečio karštinė: Vilniuje iki 2018-ųjų tiek butų neparduodavo net per metus

Naujų butų įsigijimas sostinėje birželį kiek prislopo, ir pirmą vasaros mėnesį pradėjome žemiausių metų rezultatu. Be to, nors pardavimų tempai pavasarį stebino ne vieną, antrojo ketvirčio rezultatai nėra tokie įspūdingi. Tačiau pusmečio rezultatai – kiek primena Juodojo penktadienio išpardavimų karštinę ir yra istoriniai. Ekspertų teigimu, iki 2018-ųjų metų rinka tiek nesugeneruodavo per metus.
Statybos darbai Perkūnkiemyje
Statybos darbai Perkūnkiemyje / Arno Strumilos / 15min nuotr.

APIE 2021 M. I KETV. REZULTATUS SKAITYKITE ČIA: Absoliutus rekordas Vilniaus NT rinkoje: išsigandę infliacijos, lietuviai „šluoja“ butus

Regis, vilniečiai pasisotino arba išėjo atostogų, nes birželį fiksuotas mažiausias šių metų mėnesinis butų pardavimo rodiklis. Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ duomenimis, 2021 metų birželį mėnesį Vilniuje tiesiogiai iš plėtotojų parduoti ir rezervuoti 396 nauji butai daugiabučiuose. Tai yra 43 proc. mažiau, nei jų buvo realizuota šių metų gegužės mėnesį.

„Apskritai, tai jau antrasis mėnuo iš eilės, kada fiksuojame sparčiai mažėjantį naujų butų realizacijos tempą pirminėje sostinės rinkoje“, – 15min sakė įmonės Rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Statybos darbai Perkūnkiemyje
Arno Strumilos / 15min nuotr./Statybos darbai Perkūnkiemyje

„Inreal“ įmonės teigimu,, birželį Vilniuje susitarta dėl 391 buto pardavimo. O analitikos platformos „CityNow“ surinktais duomenimis, fiksuoti 438 susitarimai dėl naujos statybos butų pardavimų. O nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Citus“, kuri į šią statistiką įtraukia ir kotedžus, teigia, kad pirmą metų mėnesį įsigyta 484 būstai.

„Natūralu, kad pirmąjį vasaros mėnesį rinka kiek atslūgsta – tai stebime jau daugybę metų. Panašu, kad tai yra mėnuo, kada daugiausia žmonių, arba bent jau tų, kurie perka būstą, atostogauja. Labai panašų atoslūgį stebime kasmet gruodį, kai žmonėms labiau rūpi ruoštis gražiausioms metų šventėms“, – aiškina „Citus“ investicijų ir analizės vadovas Šarūnas Tarutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi