Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„EstateGuru“ žengia į Vokietijos rinką

Nekilnojamojo turto alternatyvaus finansavimo įmonė „EstateGuru“ ir „Varengold“ Bankas, finansinių technologijų partneris Vokietijoje, sudarė bendradarbiavimo sutartį, kurios pagrindu Varengold Bankas suteiks pagal įstatymus reikalingą infrastruktūrą, kuri leis „EstateGuru“ teikti paslaugas Vokietijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„EstateGuru“ generalinis direktorius Marek Pärtel
„EstateGuru“ generalinis direktorius Marek Pärtel / „Scanpix“/„Postimees“ nuotr.

„EstateGuru“ yra platforma, suteikianti paskolas, užtikrintas nekilnojamuoju turtu mažoms ir vidutinio dydžio įmonėms. Pasirašę sutartį su „Varengold Banku“, „EstateGuru“ galės pasiūlyti visą savo paslaugų paketą visiems skolintojams ir investuotojams Vokietijoje.

„Geografinė plėtra yra viena iš trijų pagrindinių plėtros sričių, kuri mus įpareigos įgyvendinti mūsų ilgalaikę strategiją – finansuoti 5 milijardus eurų kasmet iki 2025 metų. Kiti du aspektai – technologiniai ir instituciniai investuotojai. Vokietija mus domino jau ilgą laiką, kadangi būtent čia yra mūsų didžiausia privačių investuotojų bendruomenė – net 19 000 (2020 metų lapkričio 16d. duomenimis). Įsilieti į alternatyvaus finansavimo industriją Vokietijoje buvo logiškas žingsnis. Tam, kad galėtume atitikti visus keliamus reikalavimus Vokietijoje, turime bendradarbiauti su vietos banku. Kadangi „Varengold“ Bankas yra vertinamas kaip ilgalaikis partneris ir kokybiškiausių paslaugų teikėjas fintech įmonėms, mes nusprendėme, kad bendradarbiavimas su „Varengold“ Banku padės mums išpildyti reikalavimus“, – teigia Marek Pärtel, „EstateGuru“ generalinis direktorius ir vienas iš „EstateGuru“ įkūrėjų.

Paskolų gavėjams tai reiškia, kad paskolos sutartyje figūruos dar viena sandorio šalis („Varengold“), lyginant su projektais kitose rinkose. Investuotojams tai reiškia, kad visa su projektais susijusi informacija bus prieinama ir vokiečių kalba. Visa veikla ir procesai atitiks vietinius reikalavimus ir Vokietijos įstatymus. Didelis dėmesys yra skiriamas pinigų plovimo prevencijai (AML) ir „Pažink savo klientą“ (KYC) sritims – kartu su „Varengold“ Banku ir išoriniais paslaugų tiekėjais bus analizuojama lėšų kilmė ir patys klientai, rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas