Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ atsisakė planų Toronte statyti išmanųjį miestelį: kaltininkas – COVID-19

Technologijų milžinės „Google“ antrinė įmonė „Sidewalk Labs“ pranešė atšaukusi planus pastatyti išmanųjį miestelį Kanadoje, Toronte. Pagrindine priežastimi, anot kompanijos, tapo COVID-19 pandemija, skelbia BBC.
„Sidewalk Labs“ planuotas projektas Toronte
„Sidewalk Labs“ planuotas projektas Toronte / Bendrovės vizualizacija

„Google“ kompanija jau keletą metų puoselėjo ambicijas pastatyti pirmąjį skaitmeninį miestą. Tiesa, vien diskusijos tarp valdžios ir gyventojų šiuos planus kiek koregavo, o dabar „Sidewalk Labs“ sako, kad pagrindine jų atsisakymo priežastimi tapo „precedento neturintis ekonominis netikrumas“.

„Sidewalk Labs“ vadovas Danas Doctoroffas tinklaraštyje pareiškė, kad dėl koronaviruso pandemijos ir Toronto nekilnojamojo turto rinkos situacijos įmonei pasidarė sudėtinga kurti finansiškai pagrįstą projektą beveik 5 hektarų teritorijoje.

„Tikiu, kad idėjos, kurias gvildenome per pastaruosius dvejus su puse metų, reikšmingai prisidės sprendžiant dideles miesto problemas, ypač įperkamumo ir tvarumo srityse“, – pareiškė jis.

Miestelis turėjo būti pilnai palaikomas technologijų: nuo autonominių automobilių iki specialių įrenginių, kurie valytų orą.

Tačiau visuomenei kilo klausimų, kaip „Sidewalk Labs“ pelnė šį užsakymą, taip pat svarstyta, ar tik neplanuojama įgyvendinti didesnį projektą nei planuota. Išryškėjo planams prieštaraujančių piliečių grupė, kurie pareiškė nenorintys būti „laboratorinėmis žiurkėmis“ skaitmeniniame eksperimente.

Po diskusijų galiausiai įmonė gavo leidimą tęsti projektą, tačiau jo mastelis buvo drastiškai sumažintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito