Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Grenfell“ pamokos: vienas didžiausių Anglijos statytojų keis apdailos medžiagas

Viena didžiausių Didžiosios Britanijos statybų kompanijų sutiko pakeisti degias išorės apdailos medžiagas. Tokios pačios buvo naudotos ir daugiau nei prieš metus sudegusiame „Grenfell“ daugiabutyje vakarų Londone. Manoma, kad būtent dėl jų gaisras name taip greitai išplito. Šie darbai kompanijai atsieis beveik 6 mln. svarų sterlingų ir teigiama, kad išlaidos nebus užkrautos ant gyventojų pečių.
Pražūtingas Grenfell Tower gaisras Londone
Pražūtingas Grenfell Tower gaisras Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kompanija „Bellway“ „atsidėjo“ 5,9 mln. svarų sterlingų, už kuriuos ketina keisti degias apdailos medžiagas naudotas dvejuose projektuose Londone. Įmonė šiuos darbus atliks už savo lėšas, skelbia constructionnews.co.uk.

Skaičiuojama, kad iš viso Didžiojoje Britanijoje reikėtų 1 mlrd. svarų sterlingų, kad būtų atnaujinti 468 aukštybiniai pastatai visame Londone, kuriuose panaudotos panašios degios medžiagos.

15min.lt/Giedrės Steikūnaitės nuotr./Sudegęs „Grenfell Tower“ pastatas
15min.lt/Giedrės Steikūnaitės nuotr./Sudegęs „Grenfell Tower“ pastatas

Londono valdžios skaičiavimu, iki šios dienos buvo atnaujinti 32 pastatai. Be „Bellway“, prie programos prisidėjo kompanijos „Barratt Homes“, „Legal and General“, „L&Q“, „Galliard Homes“, „Mace Group“, „Taylor Wimpey“ ir „Peabody“ – jos žada darbus atlikti savo lėšomis, tačiau ne visi statytojai laikosi tokios pozicijos.

15min.lt/Giedrės Steikūnaitės nuotr./Sudegęs „Grenfell Tower“ pastatas
15min.lt/Giedrės Steikūnaitės nuotr./Sudegęs „Grenfell Tower“ pastatas

Kompanijos „Bellway“ vadovas Jasonas Honeymanas sakė, kad tuomet, kai buvo tvirtinami projektai, statybas reguliuojanti institucija buvo patvirtinusi šių medžiagų naudojimą. Tačiau dabar jis aiškina, kad „kaip atsakingi plėtotojai, esame pasižadėję vyriausybei ir mūsų partneriams vystyti tokius sprendimus, kurie apsaugotų mūsų klientus ir ateities gyventojus.“

„Bellway“ tokį sprendimą priėmė po to, kai statytojai buvo įspėti, kad jiems grės baudos ir galimybė prarasti teisę dalyvauti viešojo sektoriaus projektuose, jei šie nepašalins pavojingų medžiagų savo, o ne gyventojų lėšomis.

Pernai birželio 14-ąją įvykusi nelaimė vakarų Londone pareikalavo 71 žmogaus, tarp jų vienos nėščios moters, gyvybės. Ankstyvą rytą nuo sugedusio šaldytuvo įsiplieskęs gaisras nuniokojo vakarų Londone esantį daugiabutį, vadinamą „Grenfell Tower“.

Gesinti liepsnojantį „Grenfell Tower“ pastatą, kuriame buvo 120 butų, buvo išsiųsti 40 automobilių ir 200 gelbėtojų. Įtariama, kad gaisras sparčiai išplito dėl netinkamai parinktos išorės apdailos dangos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas