Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Greta Šv. Stepono bažnyčios – daugiabutis ir administracinės patalpos

Sostinės Panerių gatvėje, greta Vilniaus Šv. diakono Stepono bažnyčios nusimato pokyčiai. Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Build me“ čia ketina statyti daugiabutį namą ir administracinės paskirties pastatus greta jo .
„Build me“ projektas sostinės Panerių g.
„Build me“ projektas sostinės Panerių g. / „Do architects“

Bendrovės „Senojo miesto idėjos“, kurią netiesiogiai valdo Paulius Dubickas ir Martynas Samauskas, architektų studija „Do architects“ parengė projektinius pasiūlymus teritorijai Panerių g. 12.

Ketinama statyti 5,1 tūkst. kv. metrų ploto, 3 aukštų daugiabutį su rūsiu, kuriame planuojama įrengti 41 butą.

O sandėlius įmonė planuoja rekonstruoti į administracinės paskirties pastatus.

M.Samauskas, vienas iš bendrovės akcininkų, 15min sakė, kad kalbėti apie tikslias datas ir sprendimus yra kiek per anksti – šiuo metu yra viešinami bei visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai.

Juose rašoma, jog esama Panerių g. 12 teritorija yra industrinė, naudojama kaip įmonės „Gatvių statyba“ būstinė. Čia remontuojamos ir laikomos įvairios transporto priemonės, sandėliuojamos medžiagos.

„Seniau išasfaltuota aikštelė nėra itin prižiūrima, dalis dangos yra žvyro ir smėlio, pakraščiuose auga piktžolės, laikinai sandėliuojamos statybinių medžiagų atliekos. Marijavičių vienuolyno ir kelių kitų pastatų pamatai užasfaltuoti, per juos važinėja sunkiosios transporto priemonės. Sklypas yra įsiterpęs tarp netoliese neseniai pastatytų ir naujai projektuojamų daugiabučių gyvenamųjų namų, bei didelės neprižiūrimos teritorijos Algirdo ir Geležinkelio gatvių link“, – rašoma dokumente.

„Do architects“/„Build me“ projektas sostinės Panerių g.
„Do architects“/„Build me“ projektas sostinės Panerių g.

Nurodoma, kad teritorijoje numatoma konvertuoti sandėliavimo ir garažų paskirties pastatus į daugiabutį namą. Du sandėlius – į administracinės paskirties pastatus, vienas kurių yra šiuo metu apleistas Stepono kalėjimo kanceliarijos pastatas – kultūros paveldo objektas.

„Lauko erdvių prioritetas skiriamas pėstiesiems, želdynams ir kultūros paveldo vertybėms išryškinti ir atgaivinti, pakeičiant dabar dominuojančias sunkiasvores transporto priemones, sandėlius ir kietas dangas. Šios industrinės teritorijos konversija į gyvenamąją teritoriją ne tik atvers ir atgaivins sklypo erdves, tačiau taps dalis platesnės teritorijos konversijos dalimi bei sukurs labiau priimtiną aplinką Šv. Stepono bažnyčiai bei kitiems kultūros vertybių objektams“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas