Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Grigeo“ Grigiškėse planuoja plėsti gamyklą, investuos 4,9 mln. eurų

Medžio plaušo plokščių, kartono bei higieninio popieriaus gamybos įmonių grupė „Grigeo“ Grigiškėse planuoja plėsti gamyklą. Investicijos į naująją popieriaus konvertavimo liniją sieks apie 4,9 mln. eurų.
„Grigeo“ Grigiškėse planuoja plėsti gamyklą
„Grigeo“ Grigiškėse planuoja plėsti gamyklą / Bendrovės nuotr.
Temos: 2 Statybos Grigeo, AB

Įmonė 40,6 tūkst. ha ploto sklype planuoja rekonstruoti cechą. Prie jo ketinama pristatyti apie 1,5 tūkst. kv. m ploto priestatą, o jo statybos vietoje esantys sandėliai bus griaunami.

„Priestato paskirtis – gamybinė. Priestatas statomas tikslu padidinti cecho plotą gaminių konvertavimo ir pakavimo technologijai, medžiagų, pusfabrikačių ir žaliavų sandėliavimui (popieriaus pagrindo ritinių, vandens pagrindo klijų, kartono ritės tūtų gamybai, pakavimo plėvelės, kartono dėžės) nugriaunant du esamus pastatus – sandėlius“, – rašoma „Grigeo“ užsakymu „Projektų rengimo centro“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose.

„Projektų rengimo centras“/„Grigeo“ Grigiškėse planuoja plėsti gamyklą
„Projektų rengimo centras“/„Grigeo“ Grigiškėse planuoja plėsti gamyklą

Pastato bendras plotas po rekonstravimo padidės nuo 4135 kv. m iki 5575 kv. m pastato paskirtis nekeičiama.

Nurodoma, kad rekonstruojamas pastatas pastatytas 1963 metais.

„Grigeo“ priklausančiame rekonstruotame pastate bus įrengta nauja higieninio popieriaus perdirbimo linija, pagerinsianti gaunamų produktų kokybę ir padidinsianti gamybos našumą. Automatizuota linija gamins apie 12 tūkst. tonų popieriaus produkcijos per metus – šie verslui bei buičiai skirti higieniniai gaminiai atnaujins ir papildys bendrovės prekių asortimentą“, – 15min teigė „Grigeo“ generalinis direktorius Tomas Jozonis.

15min primena, kad šių metų sausio pradžioje paaiškėjo, jog įmonių grupės „Grigeo“ antrinės kartono gamyklą „Grigeo Klaipėda“ ilgą laiką į Kuršių marias leido nevalytas nuotekas.

Klaipėdos apygardos prokuratūra šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimos „Grigeo Klaipėda“ taršos į Kuršių marias. Įtarimai vasario viduryje buvo pareikšti įmonei ir septyniems fiziniams asmenims, tarp jų – ir „Grigeo“ vadovui Gintautui Pangoniui bei „Grigeo Klaipėdos“ vadovui T.Eikinui, dirbančiam nuo pernai gruodžio.

„Projektų rengimo centras“/„Grigeo“ Grigiškėse planuoja plėsti gamyklą
„Projektų rengimo centras“/„Grigeo“ Grigiškėse planuoja plėsti gamyklą

Pasak „Grigeo Klaipėdos“ komisijos tyrimo išvadų, veiksmai ir sprendimai, dėl kurių dalis biologiškai neapdorotų nuotekų patekdavo į „Klaipėdos vandens“ tinklus, didžiąja dalimi buvo atlikti tuo metu, kai įmonei vadovavo Vidas Beržonskis, o gamybos vadovu buvo Jonas Garalis.

Prokurorų teigimu, žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų. Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika yra sakęs, kad žala gamtai dėl „Grigeo Klaipėdos“ taršos gali siekti 60 mln. eurų.

„Grigeo“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas