Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hilton Garden Inn“ viešbutis Gedimino prospekte duris atvers 2019 metų pavasarį

4 žvaigždučių „Hilton Garden Inn“ viešbutis Gedimino prospekte duris atvers 2019 metų pavasarį. Iš viso į kompleksą nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika“ investuos apie 45 mln. eurų, o statybos darbus planuoja pradėti kitų metų vasarą, rašoma pranešime spaudai.
Konkursą laimėjusios bendrovės pasiūlymas pastatų kompleksui Gedimino prospekte
Konkursą laimėjusios bendrovės pasiūlymas pastatų kompleksui Gedimino prospekte / „Unitechtus“ vizualizacija

Bendrovė „Eika“ pranešė pasirašiusi komplekso Gedimino prospekte projektavimo sutartį su architektūros įmone „Unitectus“, kuri spalį buvo išrinkta architektūrinio konkurso nugalėtoja.

Pasak „Eikos“ generalinio direktoriaus Domo Dargio, derybų procesas su architektūrinio konkurso nugalėtoju vyko sklandžiai ir operatyviai.

„Vertiname architektų pateikiamus kūrybinius sprendimus ir pasiūlymus. Tikime, kad bendradarbiavimas padės pasiekti užsibrėžtų tikslų“, – teigė D.Dargis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Domas Dargis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Domas Dargis

Projekto architektas Povilas Čepaitis sakė, kad tobulinant konkursinį projekto pasiūlymą buvo išlaikyti pagrindiniai architektūrinės koncepcijos bruožai.

„Komplekse išlieka pasažas, tūriai bei fasadai, buvusio poliklinikos pastato pritaikymas. Nežymiai koreguojamas verslo centro tūris, suteikiant jam gyvybingesnę architektūrinę išraišką, tobulinami pastatų funkcinio išplanavimo sprendimai“, – sakė P.Čepaitis.

Po sutarties pasirašymo toliau bus tobulinami projektiniai pasiūlymai, sprendiniai derinami su Vilniaus miesto savivaldybe, kitomis atsakingomis institucijomis ir suinteresuotomis grupėmis. Planuojama kitų metų pradžioje projektą pateikti viešajam visuomenės svarstymui.

„Unitechtus“ vizualizacija /Konkursą laimėjusios bendrovės pasiūlymas pastatų kompleksui Gedimino prospekte
„Unitechtus“ vizualizacija /Konkursą laimėjusios bendrovės pasiūlymas pastatų kompleksui Gedimino prospekte

Kompleksą sudarys apie 150 kambarių „Hilton Garden Inn“ 4 žvaigždučių viešbutis, biurų pastatas su prekybos galerija ir prabangių apartamentų kompleksas.

Bendras projekto plotas bus apie 18 tūkst. kv. m, o pastatai ribosis su Dainavos, V.Kudirkos gatvėmis ir Gedimino prospektu. Biurų pastatas sudarys apie 5 tūkst. kv. m ploto.

Šiuo metu pradedami paruošiamieji darbai – sklypo valymas ir komunikacijų iškėlimas. Planuojama komplekso statybas pradėti kitų metų vasarą.

Spalio viduryje pasibaigusiame architektūriniame konkurse dalyvavo šešios architektūros įmonės. Architektams pateiktoje užduotyje buvo keliamas uždavinys suderinti skirtingas komplekso funkcines dalis, darniai integruoti pastatus Gedimino prospekte. Taip pat įkomponuoti XX amžiaus pradžios pastatą Dainavos gatvėje, funkcionaliai suplanuoti pėsčiųjų ir automobilių zonas.

Antroji vieta paskirta bedrovės projektui „Cloud architektai“, trečioji – „PLH arkitekter A/S“ projektui.

Dar vienas tarptautinio tinklo „Hilton Worldwide“ viešbutis suplanuotas greta Energetikos muziejaus. Jį statys „Vičiūnų“ įmonių grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai