Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Honkongo biržoje sustabdyta prekyba Kinijos NT vystytojos „Kaisa“ akcijomis

Honkongo biržoje trečiadienį buvo sustabdyta prekyba Kinijos nekilnojamojo turto įmonės „Kaisa“ akcijomis, iškilus klausimų dėl bendrovės galimybių atlikti mokėjimus kreditoriams, artėjant 400 mln. JAV dolerių dydžio mokėjimo terminui.
Nuoma
Nuoma / 123rf.com nuotr.

Kinijos vyriausybė sukėlė krizę šalies nekilnojamojo turto sektoriuje, kai praėjusiais metais ėmėsi veiksmų, siekdama pažaboti pernelyg didelį nekilnojamojo turto įmonių, tokių kaip „Kaisa“, o ypač „Evergrande“, įsiskolinimą.

Įmonės, kurios turėjo sukaupusios didžiules skolas, kad galėtų plėstis, staiga susidūrė su finansavimo ribojimais, o tai lėmė sunkumus užbaigiant projektus, sumokant rangovams ir grąžinant paskolas.

„Kaisa“ yra 27-a pagal dydį Kinijos nekilnojamojo turto įmonė, tačiau viena iš labiausiai įsiskolinusių. Penktadienį bendrovė smarkiai suneramino investuotojus, kai paskelbė, kad pasiūlymas dėl skolos konvertavimo, turėjęs padėti laimėti svarbaus laiko surinkti reikalingų lėšų, žlugo.

Trečiadienio rytą bendrovė paskelbė stabdanti prekybą akcijomis Honkonge iki tolesnio pranešimo.

„Kaisa“ praėjusį mėnesį paskelbė apie planą atidėti kai kurių savo obligacijų apmokėjimo terminą, siūlydama jas iškeisti bent į 380 mln. naujų obligacijų, tačiau pasiūlymui nepavyko gauti 95 proc. obligacijų savininkų pritarimo, reikalingo planui įgyvendinti.

Labiausiai įsiskolinusi Kinijos nekilnojamojo turto įmonė yra „Evergrande“, kurios skolos siekia daugiau nei 300 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas