Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Idėja iš fantastikos srities: prie daugiabučių pasiūlė įrengti aligatorių parką

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Avanton“ pietryčių Londone, greta planuojamų statyti daugiabučių, įsigijo ir neveikiantį dujų rezervuarą. Svarstant, kaip jį galima būtų panaudoti, kilo idėja čia įkurti aligatorių parką, skelbia „Dezeen“. 
„Avanton“ siūlo įrengti aligatorių parką
„Avanton“ siūlo įrengti aligatorių parką / „Avanton“ vizualizacija

„Aligatorių parko arba fermos idėja gimė tuomet, kai į mus kreipėsi specialistas, ieškantis vietos aligatorių parkui sostinėje“, – teigė „Avanton“ vadovas Marcas Pennickas.

20 metrų gylio dujų rezervuarą, manoma, būtų galima paversti aligatorių tvenkiniu. Rezervuaras yra apie 50 metrų aukščio, jo šonai būtų uždengti stiklu.

Lankytojų centras ir švietimo įstaigos taip pat būtų aligatorių parko dalis.

„Avanton“ vizualizacija/„Avanton“ siūlo įrengti aligatorių parką
„Avanton“ vizualizacija/„Avanton“ siūlo įrengti aligatorių parką

Tačiau ši idėja nesužavėjo gyvūnų teisių gynėjų, jų teigimu, tai būtų „aligatorių išnaudojimas“, skelbė „Southwark News“.

„Aligatoriai yra laukiniai gyvūnai, todėl jie turėtų gyventi natūralioje aplinkoje, o ne būti atrakcija kuriant turtą“, – sakė labdaros kampanijos „World Animal Protection“ vadovė Katheryn Wise.

„Avanton“ patikino gyvūno gerove besirūpinančius asmenis, kad ši idėja būtų įgyvendinama tik pasikonsultavus su roplių specialistais.

„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Aligatorius
„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Aligatorius

Tiesa, tai nėra patvirtinti planai, bendrovės teigimu, tai tik viena iš galimybių, kaip galima būtų panaudoti nenaudojamą struktūrą.

„Norime vietoj dujų rezervuaro sukurti kokią nors ypatingą Londonui vietą, todėl, be aligatorių parko, dar svarstome galimybę ten įkurti didelį paplūdimių ir laisvalaikio erdvių kompleksą, taip pat galvojame apie meninį sodą“, – kalbėjo jis.

„Avanton“ pietryčių Londone, kur ir yra šis dujų rezervuaras, planuoja didžiulį daugiabučių ir komercinių objektų kvartalą. Iš viso į teritorijos atgaivinimo projektą įmonė žada investuoti 230 mln. svarų sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas