Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ieškoma geležinkelio tilto per Nerį statybų prižiūrėtojų

Ieškoma ilgiausio Baltijos šalyse geležinkelio tilto per Nerį statybų prižiūrėtojų – už europinės geležinkelio vėžės „Rail Baltica“ įgyvendinimą Lietuvoje atsakinga bendrovė „LTG Infra“ paskelbė šių paslaugų konkursą.
Tilto per Nerį statybos
Tilto per Nerį statybos / Lietuvos automobilių kelių direkcijos nuotr.

„Tai bus išskirtinis projektas ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione. Tad tikrai negreitai atsiras kita proga dalyvauti projekte prižiūrint ilgiausio Baltijos šalyse geležinkelio tilto statybas“, – pranešime sakė „LTG Infra“ generalinis direktorius Karolis Sankovskis.

Konkurso laimėtoja atliks statybų techninę priežiūrą ir teiks inžinieriaus paslaugas, pranešė „Lietuvos geležinkeliai“. Tilto statybos rangovo konkursas paskelbtas praėjusių metų pabaigoje.

Naujas tiltas per Nerį iškils šalia Jonavos ir bus ilgiausias Baltijos šalyse – jo ilgis sieks 1510 metrų. Ilgiausias tilto tarpas tarp atramų virš uopės sieks 150 metrų.

Dabar ilgiausias geležinkelio tiltas Lietuvoje yra per Dubysą nutiestas Lyduvėnų geležinkelio tiltas, kurio ilgis yra 599 metrai, o ilgiausias automobilių tiltas – per Nemuną prie Jurbarko, jo ilgis – 494 metrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas