Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš brito pavogtas namas

Vyras buvo šokiruotas, kai grįžęs į savo namą pamatė, kad jis buvo parduotas be jo žinios.
Lutonas
Lutonas / Nigelo Coxo / Wikipedia.org nuotr.

Sulaukęs kaimynų skambučio, Mike'as Hallas automobiliu nuvyko iki Lutono ir pamatė, kad jo namą jau pradėjo įsirenginėti naujas savininkas.

Vyro tapatybė buvo pavogta ir panaudota parduodant jam priklausančią nuosavybę, atskleidė BBC tyrimas.

M.Hallas, kuris pastaruoju metu Lutone negyveno ir dirbo šiaurės Velse, pasakojo rugpjūčio pabaigoje sulaukęs skambučio iš savo kaimynų. Jie nurodė, kad kažkas lankosi jo namuose.

Kitą rytą jis pats nuvyko į jam priklausantį namą.

„Priėjau prie lauko durų ir pabandžiau į spyną įkišti raktą, bet jis netiko. Tada duris man atidarė kitas vyras, – BBC „Radio 4“ laidai „You and Yours“ sakė M.Hallas. – Aš jį pastūmiau ir įėjau į savo namą. Nesupratau, ką jis čia veikia.“

Britą šokiravo vaizdas, kurį jis išvydo: jo namai buvo visiškai ištuštinti. „Visi baldai, kiliminė danga, užuolaidos – viskas dingo iš namo“, – pasakojo jis.

M.Hallas paskambino policijai, o viduje buvęs žmogus jam nurodė, kad yra statybininkas, bei iškvietė naujojo savininko tėvą. Šis pasakė, kad namą nusipirko prieš mėnesį, bei liepė jam apleisti patalpas.

„Mes pabandėme internetu prisijungti prie Žemės registro, ir tikrai paaiškėjo, kad namas užrašytas to vyro vardu, – prisiminė nukentėjęs britas. – Tada policija pasakė, kad niekuo daugiau negali padėti, nes tai civilinis ginčas, todėl turiu kreiptis į advokatą.“

BBC padėjo M.Hallui susisiekti su Bedfordširo policijos kovos su sukčiavimu skyriumi, kuris pradėjo incidento tyrimą. Tyrimo eigoje paaiškėjo, kad JK Vairuotojų ir automobilių licencijavimo agentūra (DVLA) yra išdavusi M.Hallo vairuotojo pažymėjimo dublikatą, o jo vardu buvo atidaryta banko sąskaitą, į kurią įplaukė už namo pardavimą gautos pajamos.

Kai M.Hallo tapatybę pavogęs asmuo už 131 000 svarų sterlingų pardavė jo namą naujam pirkėjui, pastarasis tapo teisėtu jo savininku.

Kol kas šioje byloje niekam nėra pareikšti kaltinimai, ir nėra žinoma, ar britui pavyks susigrąžinti savo buvusią nuosavybę.

Žemės registras praėjusiais metais išmokėjo 3,5 mln. svarų sterlingų siekiančias kompensacijas už sukčiavimą.

„Nepaisant visų mūsų pastangų, kiekvienais metais užregistruojame labai nedidelį kiekį nesąžiningų sandorių“, – išplatintame pranešime skelbia tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas