Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV esamo būsto pardavimai lapkritį augo trečią mėnesį iš eilės

Jungtinėse Valstijose esamo būsto pardavimai lapkritį augo trečią mėnesį iš eilės, rodo trečiadienį paskelbti pramonės duomenys.
Niujorkas
Niujorkas / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Nacionalinė nekilnojamojo turto agentūrų asociacija (NAR) pranešė, kad pardavimai šoktelėjo 1,9 proc., palyginti su spalio mėnesiu, iki 6,46 mln. būstų metine išraiška, remiantis pagal sezoniškumą pakoreguotais duomenimis.

Rekordiškai žemos hipotekos palūkanos paskatino pardavimus ir didino kainas, tačiau prognozuojama, kad 2022 metais palūkanų normos kils, nes JAV Federalinio rezervo sistema (FRS) imsis veiksmų, kad suvaldytų infliaciją.

Vidutinė esamo būsto kaina praėjusį mėnesį pasiekė 353,9 tūkst. JAV dolerių – 13,9 proc. daugiau nei tą patį 2020 metų mėnesį, o kainos kilo visuose regionuose, pranešė NAR. Tai reiškia, kad metinis kainų prieaugis fiksuotas 117 mėnesių iš eilės ir tai yra rekordinė kainų augimo serija.

Įkaitusi nekilnojamojo turto rinka pastaraisiais metais, o ypač per COVID-19 pandemiją, padidino būsto išlaidas nuomininkams ir namų savininkams.

Pirkėjai taip pat susidūrė su pasiūlos trūkumu, kuri buvo 13,3 proc. mažesnė, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus.

Padėtį sunkino tai, kad pasaulinės tiekimo grandinės reiškia, jog būsto statytojai negalėjo gauti norimų medžiagų kiekių, o jų pristatymas truko ilgiau, tuo tarpu kainos augo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas