Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonaviečiai svečiams pristatė atnaujintą daugiabučių namų kvartalą

Keli šimtai svečių iš ministerijų, agentūrų, asociacijų ir kitų šalies savivaldybių penktadienį Jonavoje mini Būsto dieną.
Svečiai pakviesti apžiūrėti atnaujinto Panerių gatvės kvartalo Jonavoje.
Svečiai pakviesti apžiūrėti atnaujinto Panerių gatvės kvartalo Jonavoje. / Jurgitos Vilčinskienės nuotr.

Būsto dienos organizatoriai renginio dalyvius šiemet pakvietė į Jonavą kaip į pavyzdinę savivaldybę, kurioje sėkmingai ir sparčiai vyksta daugiabučių modernizavimas. Svečiai buvo pakviesti apžiūrėti atnaujinto Panerių gatvės kvartalo.

Panerių gatvėje jau baigiami renovuoti paskutinieji daugiabučiai, o pabaigus juos visame kvartale neliks nė vieno neatnaujinto daugiabučio.

Panerių gatvėje jau baigiami renovuoti paskutinieji daugiabučiai, o pabaigus juos visame kvartale neliks nė vieno neatnaujinto daugiabučio.

„Iš viso šiame kvartale atnaujinami 24 namai. Didžioji dalis jų – pagal probleminėms teritorijoms skirtą programą. Pirmasis daugiabutis čia pradėtas renovuoti 2008 metais, paskutinis bus baigtas kitais metais“, – svečiams sakė Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.

Pasak M.Sinkevičiaus, nors pirmųjų namų gyventojus teko įkalbinėti, jog jie sutiktų lengvatinėmis sąlygomis renovuoti daugiabučius, tačiau vėliau gyventojai daugiabučius atnaujinti prašydavo patys ir net – su gerokai mažesne valstybės parama.

„Pavyzdys – du šio kvartalo daugiabučiai. 2007 metais Jonavą paskelbus problemine teritorija, buvo siūloma atnaujinti namus gyventojams mokant tik 15 proc. visos renovacijos sumos, bet dviejų Panerių gatvės namų gyventojai to padaryti nesutiko. Dabar šie namai jau renovuojami, tik pagal kitą programą, ir valstybės skiriama parama yra ženkliai mažesnė. Apie renovacijos naudą žmonės išgirsta vieni iš kitų, todėl ir norinčių renovuoti namus daugėja“, – sakė M.Sinkevičius.

Renginio dalyviams surengta nedidelė ekskursija po Jonavą, svečiai bendravo ir su atnaujintuose daugiabučiuose gyvenančiais jonaviečiais – domėjosi, kokie darbai buvo atlikti, kokie skirtumai gyvenant atnaujintame name.

Po pietų Jonavoje teikiamos ir Aplinkos ministro padėkos, ir apdovanojimai Lietuvos būsto dalyviams, pasiekusiems geriausių rezultatų per praėjusius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento