Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karantinas – ne bėda: sostinės „Žirmūnų trikampyje“ aplinkos atnaujinimo darbai nestoja

Nuo pirmadienio Lietuvoje įsigaliojo karantinas, tačiau aplinkos tvarkymo darbai Vilniaus Žirmūnų rajone nestoja. Anot Vilniaus miesto savivaldybės, paskelbdama karantiną Vyriausybė nerekomendavo nutraukti lauke vykdomų darbų.
Renovacijos ženklai senajame Vilniaus Žirmūnų rajone
Renovacijos ženklai senajame Vilniaus Žirmūnų rajone / 15min nuotr.

15min primena, kad pernai Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė pradedanti „Žirmūnų trikampiu“ vadinamo didžiulio kvartalo tvarkybos darbus. Ir nors nuo kovo 16 dienos visoje šalyje įsigaliojo karantinas, darbų sostinės valdžia neatsisakė.

„Vilniaus miesto savivaldybė vadovaujasi Vyriausybės rekomendacijomis dėl karantino. Jeigu Vyriausybė nuspręs stabdyti darbus, tą ir padarysime. „Žirmūnų trikampio“ kvartalo tvarkybos darbai vyks iki 2022 metų“, – rašoma Vilniaus miesto savivaldybės atsakyme 15min.

Primename, kad teritorijoje ketinama įrengti naujus pėsčiųjų ir dviračių takus su apšvietimu, sporto aikštelę, skverą su poilsio zona, vaikų žaidimų ir sporto aikštelėmis, atsinaujinti apšvietimą, eismo reguliavimas.

Šalia Žirmūnų gatvės bus įrengtas pagrindinis skveras, jame formuojama keletas funkcinių zonų su vietomis prisėsti ir bendra vaikų žaidimo aikštelė.

Teigta, kad tai pirmas toks kompleksinis visų didelio kvartalo erdvių sutvarkymas Vilniaus miesto moderniojoje istorijoje.

Tiesa, projektas rudenį sukėlė didžiulį pasipiktinimą tarp gyventojų dėl planuoto medžių kirtimo kiekių. Dalis žmonių dėl to bandė pakartoti Kauno akciją, kai buvo prisirišta prie medžių. Galiausiai savivaldybė kertamų medžių kiekį sumažino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas