Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaune graibsto naujus „Šilojaus“ ir „Antagynės“ būstus – kas gundo pirkėjus?

Kaune ir Kauno priemiestyje dažno akį traukia išvaizdūs naujai formuojami namų kvartalai – „Antagynė“ ir „Šilojus“. Mažaaukštės statybos gyvenamieji kvartalai susilieja su žaluma ir žavi savo vieninga apdaila. Nekilnojamo turto žinovai pažymi, kad žmonės dabar turi daugybę skirtingų poreikių – juk norisi gyventi kuo arčiau gyvybe verdančio miesto, tačiau savo būste mėgautis grynu oru ir ramybe. Ar tai įmanoma šiuose kvartaluose?
Kaune graibsto naujus „Šilojaus“ ir „Antagynės“ būstus – kas gundo pirkėjus?
Kaune graibsto naujus „Šilojaus“ ir „Antagynės“ būstus – kas gundo pirkėjus? / Partnerio nuotr.
Temos: 2 Kaunas Nauji namai

Kauno kvartalus pastatė jau 15 metų statybų srityje dirbanti bendrovė „Norvegijos kontaktai“. Įdomu tai, kad abiejų kvartalų namų sienos (per 20 tūkst. kvadratinių metrų) padengtos lanksčiomis tos pačios bendrovės sukurtomis ir pagamintomis klinkerinėmis plytelėmis.

Šių kvartalų privalumus galima vardinti ilgai: geras susisiekimas, maloni kaimynystė, privatumas, parkavimas, daug galimybių pasivaikščiojimams. Žinovai šypteli – štai dabar kalbame apie tokius dalykus, kurie vilioja šiuolaikinę visuomenę. Kokybė ir geografinė vieta – svarbu, tačiau tai toli gražu jau ne vieninteliai reikalavimai.

Ne vien grožis ir kokybė

Jau rašėme apie Kaune sukurtas klinkerinės dangos plyteles „Klinkerit“, kurias galima tiesiog lankstyti rankomis ar, prireikus, karpyti bei tiesiog išlankstyti pagal paviršiaus formą ar reljefą – ne tik išgaubimus, bet ir įvairius kampus.

Minėtų kvartalų statytoja ir lanksčių plytelių gamintoja – ta pati naujoves skatinanti ir kurianti bendrovė. Du naujutėlaičiai kvartalai – ambicingas projektas iš dalies skirtas ir minėtam inovatyviam produktui garsinti – visi pastatai darniai ir stilingai padengti lanksčiomis klinkerinėmis plytelėmis, kurios atrodo lyg įprastos, tačiau savo savybėmis nenusileidžia ir jas lenkia. Jų kaina įprastoms yra labai konkurencinga, nes gamyboje neprireikia brangių šiluminių procesų.

Kaip pasakytų nekilnojamojo turto ekspertai – tai tik išorė, kuri, be abejonės yra svarbi. Bet tai toli gražu ne viskas. NTpardavimų vadovė Izabela Murauskaitė priminė, kad „Šilojaus“ ir „Antagynės“ kvartaluose viso – 134 butai. Didžioji dalis jau turi savo šeimininkus.

Visi kvartalų pastatai yra sudaryti iš keturių arba dviejų butų. Pastebėta, kad butus iš tiesų graibsto gana jaunos ar tiesiog veiklios šeimos. Bendrovės atstovai įsitikinę, kad tokių projektų ateityje bus daugiau. To reikalauja paklausa ir didžiulis poreikis.

I.Murauskaitė sutiko plačiau papasakoti, apie du kotedžų kvartalus, apie kuriuos daug informacijos galima rasti internetinėse svetainėse www.antagyne.lt ir www.silojus.lt

„Antagynė“ – Inovacijos gamtos užanty

Pardavimų vadovė „Antagynę“ vadina vieta žmonėms, mylintiems gamtą, tačiau nenorintiems pabėgti iš miesto. Iš tiesų – iki Kauno centro nėra labai toli, bet pakankamai, kad nesigirdėtų miesto gaudesio. Tai tikra palaima gamtos mėgėjams.

Abejojantiems šiuo teiginiu būtų verta peržvelgti žemėlapį – kvartalas išsidėstęs vienoje gražiausių Kauno vietų – netoli Lampėdžio ežero ir žaliuojančio šilo. Gamtos grožybių ir vaizdingų vietovių netrūksta iš visų pusių.

Vieta – svarbus privalumas ilgame sąraše – „Antagynės“ yra kokybiškų medžiagų, inovacijų ir patirties bendras vaisius. Čia kokybė yra ne tik ilgalaikė, bet ir komfortiška. Naujiesiems šeimininkams belieka tik gyventi ir mėgautis.

Ar žinote, ką reiškia, kai viename būste susitinka A+ energetinė klasė ir pažangi grindinė šildymo oras-vanduo sistema? Tai džiugi žinia, kad net šalčiausią žiemą išlaidos šildymui bus ypač mažos.

Šis kvartalas pasižymi erdviais 2-4 kambarių butais – nuo 60 iki 72 m² ploto. Namai yra iš dviejų ir keturių butų – artimiausių kaimynų nebus daug. Taip pat galima įsigyti ir visą erdvų 120-135 m² namą. Yra galimybė keisti vidines pertvaras ir taip koreguoti kambarių skaičių.

Partnerio nuotr./„Antagynė“
Partnerio nuotr./„Antagynė“

Kiekvienam butui yra suprojektuotas 2 arų žemės sklypas, kuris turėtų praversti šeimos iškyloms ir pobūviams su svečiais. Taip pat yra vieto automobilių stovėjimui – kiekvienai šeimai bent po dvi vietas.

Pardavimų vadovė I.Murauskaitė pastebi – nors vietovė atrodo atoki, tačiau nuvykti į miesto centrą neužtruks. Automobiliu – kelios minutės. Galima ir dviračiu – greta kelio nutiestas dviračių takas, kuriuo galima pasiekti ne tik miestą, bet ir tiesiog dėl pramogos nukeliauti į Raudondvario dvarą.

„Šilojus“ – ramybės oazė miesto galybėje

„Šilojaus” kvartalas sparčiai kuriasi Kauno Šilainių rajone, 9-ojo forto gatvėje, prie Veršvų draustinio. Tai uždaras ir jaukus A+ butų kotedžų kvartalas. Jis skirtas aktyviems gyventojams, kurie miesto centrą nori pasiekti vos per keletą minučių. Vietovės uždarumas ir kaimynų bendruomeniškumas čia sukuria tikrą viso kvartalo saugumą. Visas kvartalas – tarsi bendras čia gyvenančios bendruomenės kiemas.

„Miesto komfortas su užmiesčio privalumais – ar gali būti geriau ir patogiau aktyviems žmonėms? Tuo pačiu tai stipriai išreikštas privatumas, kurio daugelis miesto gyventojų taip stokoja. Mieste tai yra neįkainojama vertybė, kuri kartais tiesiog neįmanoma”, – kalbėjo su abiejų kvartalų projektais dirbanti I. Murauskaitė.

Partnerio nuotr./I. Murauskaitė
Partnerio nuotr./I. Murauskaitė

Kokie yra jauni ir veiklūs šiuolaikiniai žmonės? Jie dažniausiai godžiai geria gyvenimą – daug dirba, kuria šeimas, keliauja. Iš šios vietos visa miesto galybė yra pasiekiama lengvai ir greitai. Aktyvus laisvalaikis, įvairūs užsiėmimai, koncertai – viskas po ranka.

Partnerio nuotr./„Šilojus“
Partnerio nuotr./„Šilojus“

Netoliese yra viskas, ko reikia jaunai šeimai: mokyklos, darželiai, prekybos centrai, turgavietė, viešasis susisiekimas. Taigi – privati ramybė, modernus dizainas, nepriekaištinga kokybė. Būtent tai yra „Šilojus“.

Modernių kvartalų autoriai neabejoja, kad netolimoje ateityje laukia naujų projektų iššūkiai. Stengiamasi atsižvelgti į visus naujakurių poreikius. Išorės ir vidaus apdaila, ekonomiškumas, ekologija – jau savaime suprantamos naujo būsto sąlygos. Patogi vieta visada bus didžiausias privalumas, o ramybė ir gamta – vertingiausia prabanga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas